Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 618
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Ruse, Bulgaria
Направих ги на 3 секции , сгънах ги и им сложих по една панделка. Напечатах ги двустранно , така бяха красиви и отвътре и отвън. Не съм слагала плик, струваше ми се прекалено.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 10:45 от vuo

# 601
Направих ги на 3 секции , сгънах ги и им сложих по една панделка. Напечатах ги двустранно , така бяха красиви и отвътре и отвън. Не съм слагала плик, струваше ми се прекалено.

Супер идея е, благодаря. Ще им сложа от същия мотив на външните секции и ще ги сгъвам Simple Smile Да намерим малко работа на шаферките.

# 602
Нашите сватбени покани са от фб страницата "Сватбени покани By the love".
Изключително доволна съм! Виждаш предварително как ще изглежда поканата, избираш си там текст, модел, цвят ... всичко. И изработката е бърза.
И другият голям + за нас беше, че изработват и малко на брой покани. На повечето места (св.агенции) ми казваха, ще под 30 броя покани не може да се изработят. 😑😑😑 И така открих тази страница и я препоръчвам 🙂🙂🙂
Много ти благодаря за предложението, разгледах ги и даже им писах, да видим какво могат да измислят.😊 Проблема е, че младоженеца държи всяка покана да е надписана поименно и много им усложнявам нещата на хората. Отделно, че търся нещо на горска тематика и нищо не ме грабва, а вече от месец разглеждам и нищо...Разгледах и Canva и там нищо не ме спечели, ама то проблема си е в моя телевизор, защото явно съм с големи очаквания за всичко. Те нямали да бъдат за мен тия покани, а за гостите, какво толкова съм ги избирала...Е, важното е и на мен да ми харесат все пак, според мен.🤔

# 603
Изключително доволна съм! Виждаш предварително как ще изглежда поканата, избираш си там текст, модел, цвят ... всичко. И изработката е бърза.
И другият голям + за нас беше, че изработват и малко на брой покани. На повечето места (св.агенции) ми казваха, ще под 30 броя покани не може да се изработят. 😑😑😑 И така открих тази страница и я препоръчвам 🙂🙂🙂
Много ти благодаря за предложението, разгледах ги и даже им писах, да видим какво могат да измислят.😊 Проблема е, че младоженеца държи всяка покана да е надписана поименно и много им усложнявам нещата на хората. Отделно, че търся нещо на горска тематика и нищо не ме грабва, а вече от месец разглеждам и нищо...Разгледах и Canva и там нищо не ме спечели, ама то проблема си е в моя телевизор, защото явно съм с големи очаквания за всичко. Те нямали да бъдат за мен тия покани, а за гостите, какво толкова съм ги избирала...Е, важното е и на мен да ми харесат все пак, според мен.🤔

За да са персонализирани поканите, може да напечатате и малки тагчета с имената, които да завържете за поканите. Не е нужно да пише различно име на всяка покана.

# 604

За да са персонализирани поканите, може да напечатате и малки тагчета с имената, които да завържете за поканите. Не е нужно да пише различно име на всяка покана.
В крайна сметка така и ще бъде, защото ми обясниха, че това са 30 различни шаблона и цената вече скача тройно и нагоре и ще ни излязат златни тия покани заради едната прищявка.

# 605
  • Wonderland
Момичета, привет!

Времето рязко напредва и аз се чудя: какви задачки отметнахте в последните месец и половина - два преди сватбата?

Срещи с DJ/фото/видео? Какво обсъждахте с тях? Не искам да изпусна нещо.

Правихте ли тестови декорации с агенцията?

И като цяло, вие ли бяхте по-активни в комуникацията с всички или те? Чудя се дали е прекалено рано два месеца преди събитието да организирам срещи с фото и DJ...

# 606
Малко е рано, ние това го свършихме в последните две седмици. С фотографа можете да обсъдите къде ще е фотосесията, кога ще започне да снима и кога ще приключи, ако искаш да снима или да не снима нещо конкретно у вас примерно, също му кажи. С диджея обсъдете стиловете музика, можете да му изпратите малък списък с песни, които задължително да пусне или в никакъв случай да не пуска. Също така какви ритуали ще правите и кога ще се случат. На каква музика ще бъде изнесения ритуал, ако имате, на каква музика ще ви посрещат в ресторанта. Ако имате осветление - в какви цветове да свети, кога да бъде пуснато, кога да бъде изключено, кога да направи дискотечна атмосфера. Да кани ли и гостите в някакъв момент от първия ви танц. Как ще приключи тържеството. Обсъдете и роднински връзки задължително - разведени родители, братя, сестри, кумовете двойка ли са, имат ли си половинки - всичко това с цел да не изцепи нещо неудобно. И фотограф, и диджей трябва да са запознати с графика на сватбата. Това ми хрумва сега на прима виста, но наистина е рано, Рапунцел.
С декораторите не сме правили нищо пробно - говорихме за цветя и нюанси, гледахме снимки и каквото направиха, това беше.

# 607
  • София
Това с родителските връзки е много важен момент, за да не се стига до конфузни ситуации. Обсъдете също и какъв е прагът на шеги, който можете да понесете, дали изобщо можете да носите на шеги и на какви. Същото се отнася за кумовете и родителите. Да, звучи дребнаво, но на сватби съм чувала такива невероятни изцепки от DJ, че ти идва да потънеш в земята.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:15 от missence

# 608
И при нас всички подизпълнители казват последния месец преди сватбата, та и ние не сме почнали тези неща. Има месец и половина, така че скоро започвам да ги търся Grinning Правим подаръците, доуреждаме нощувки и транспорт. Учим сватбения танц. Скоро ще ходя на пробна прическа, правим табелките за масите, менюта и т.н.

# 609
Някой от вас може ли да сподели примерен график на сватба? Като говоря след посрещането на младоженците в ресторанта и вкл. часове на сервиране на ястия и т.н.

# 610
Някой от вас може ли да сподели примерен график на сватба? Като говоря след посрещането на младоженците в ресторанта и вкл. часове на сервиране на ястия и т.н.

Според мен не прави грешката да сервираш ястията чак след като вие влезете и минат всички ритуали със захранване, речи, танци, менчета и прочие. На колкото сватби съм била най-досадно е да се стои на празна маса. Ако всичките ви ритуали са на едно място, най-добре да имате коктейл, на който гостите да похапнат и пийнат малко, докато вие се поздравявате и после снимате около час, час и половина макс 2. Което значи, ако ритуалите ви са били до 17:30-18:00, най-късно да влезете в ресторанта в 19:30-20:00.

Аз бих настанила гостите към 19:00 и бих им сервирала салатите. Когато влезете след 19:30 и се изпълнят захранвания, менчета и други тостове и наздравици, гостите може да са си похапнали вече от салатите и танците и веселбата да започнат. Гладна мечка хоро не играе Grinning

# 611
Обикбовено диджеят и ресторантът се раьбират кое кига да бъде сервирано и кой ритуал след кой следва. Най-добре говорете с тях и ако имате особени желания, ги обсъдете с диджея. Това да хора, които са правили 100000000 сватжи и знаят кое и как. А и нали за това плащате...

# 612
Здравейте,
Документите в гражданското се носят точно на датата, на която са ми написали или може и по-рано?
Също този " Документ от нотариус за избран режим на имуществени отношения." бързо ли се вади? За изваждането му необходими ли са някакви документи или просто отиваме и е нещо стаандартно?

# 613
  • София
Ако ще сте СИО, няма нужда от документ. Ако ще сключват договор, си трябва среща предполагам, все пак повечето нотариус са заети, но разбира се, зависи и къде отидете и какви ще са условията в договора ви. Ако изберете режим на разделкост, той е бърз, но може пак да се наложи да имате час.

# 614
Да, не искаме предбрачен договор. Стандартната хипотеза искаме. Тоест в този случай нмаме нужда от нотариално заверен документ?

Общи условия

Активация на акаунт