Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 614
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
А как решавата кои приятели и познати да поканите?

Тези, с които се виждам редовно и без да имам повод.

# 586
Ние определихме по следния начин.
1. Определихме бюджет.
2. Търсихме ресторант. Харесахме. Отидохме на оглед и попитахме колко е куверта.
3. От определения бюджет махнахме рокля, костюм, фотограф и т.н. и останаха Н-брой пари за куверти.
4. Разделихме тези пари на цената, която ми обявиха в ресторанта и излезе бройката с хората, които ще ни влизат в бюджета.

Забележка!
✌ И двамата с ММ не сме фенове на големите сватби и не искахме да даваме много пари за такава.
✌ Това е много груба сметка, която ти направих, но няма как да имаме бюджет за 50 куверти, а да искаме да викнем 100 души. Simple Smile)
✌ Ние знаехме задължително кой искаме са дойде на нашата сватба, а това не бяха повече от 20 души. Крайна сметка така и стана - 20 гости и ние двамата. Simple Smile)

# 587
Ние поканихме приятели, с които общуваме активно. Не сме канили хора, с които сме имали някакви приятелски отношения преди 2 години примерно, а сега не си честитим и рождените дни.

# 588
Ще поканим само близки приятели, с които се виждаме и общуваме често и които са подходящи за такова събитие (знаем, че ще им хареса). Плюс родители и братя и сестри.

# 589
Поканили сме на сватбата само тези приятели, с които в момента общуваме активно. Преди може някой да ми е бил близък, но сега дори не се сеща за мен.

# 590
Може ли.да ми кажете мнение за фризьор и гримьор Меги Стил - Меги Валентинова Ангелова ?  Благодаря предварително.

# 591
Някой знае ли дали някъде в или около Бургас продават фигурки на младоженци за върху тортата? От сладкарница Захаро казаха, че е много късно да се заявят (сватбата е следващата седмица)...

# 592
Някой знае ли дали някъде в или около Бургас продават фигурки на младоженци за върху тортата? От сладкарница Захаро казаха, че е много късно да се заявят (сватбата е следващата седмица)...
За Бургас не знам, но онлайн можеш да поръчаш, само трябва да видиш срока за доставка.

# 593
Здравейте момичета. Записвам се и аз да следя темата, въпреки че повечето неща вече са ми избрани и запазени.Мислехме за дата или септември или май догодина, но решихме да се пробваме за септември, защото не се знае дали няма да ни затворят отново...Тъй като живеем в Стара Загора, разгледахме ресторанти в Старозагорските бани, но останахме леко разочаровани. Бях толкова тъжна, че нищо не ни грабна и тогава се сетих за един хотел на връх Бузлуджа. Разглеждайки снимките, бях сигурна, че това е нашето място. Хотел Еделвайс, невероятна локация и гледка, страхотен управител и свободна дата през септември, какво повече може да иска човек. Избрания от нас фотограф - Макс Буковски, също се оказа свободен на датата и вече знаехме, сватба ще има!😊
Запазих и дата за проба на така мечтаната рокля в Mon Ange Стара Загора, собственичката е невероятен професионалист, много любезна и отзивчива. Имах колебания между две рокли на Elly Bride,въпреки че повече клонях към едната и в крайна сметка мерих още 6-7 рокли по настояване на придружителките, само за да се убедя, че това е моята. Взеха ми мерки и до средата на август ще бъде готова😍
Наехме също сватбена агенция Сватбен ден гр. Габрово, отново невероятно мило отношение и разбиране срещнах от тяхна страна. Останаха ми няколко неща и събирам предложения.
1.От къде в Казанлък мога да поръчам сватбена торта, която да ми донесат до хотела и да бъде вкусна?
2.От къде поръчвате халки? Искаме прости изчистени халки от бяло злато.
3. Не мога да си харесам покани. Сватбата ще бъде на горска тематика и търся някой който да ми даде предложения и да ги изработи съответно.
4. В издирване съм и на фризьор от Стара Загора, ако имате предложения съм насреща.
Желая ви по-малко нерви и нека всичко ви върви по вода❤️

# 594
Здравейте момичета. Записвам се и аз да следя темата, въпреки че повечето неща вече са ми избрани и запазени.Мислехме за дата или септември или май догодина, но решихме да се пробваме за септември, защото не се знае дали няма да ни затворят отново...Тъй като живеем в Стара Загора, разгледахме ресторанти в Старозагорските бани, но останахме леко разочаровани. Бях толкова тъжна, че нищо не ни грабна и тогава се сетих за един хотел на връх Бузлуджа. Разглеждайки снимките, бях сигурна, че това е нашето място. Хотел Еделвайс, невероятна локация и гледка, страхотен управител и свободна дата през септември, какво повече може да иска човек. Избрания от нас фотограф - Макс Буковски, също се оказа свободен на датата и вече знаехме, сватба ще има!😊
Запазих и дата за проба на така мечтаната рокля в Mon Ange Стара Загора, собственичката е невероятен професионалист, много любезна и отзивчива. Имах колебания между две рокли на Elly Bride,въпреки че повече клонях към едната и в крайна сметка мерих още 6-7 рокли по настояване на придружителките, само за да се убедя, че това е моята. Взеха ми мерки и до средата на август ще бъде готова😍
Наехме също сватбена агенция Сватбен ден гр. Габрово, отново невероятно мило отношение и разбиране срещнах от тяхна страна. Останаха ми няколко неща и събирам предложения.
1.От къде в Казанлък мога да поръчам сватбена торта, която да ми донесат до хотела и да бъде вкусна?
3. Не мога да си харесам покани. Сватбата ще бъде на горска тематика и търся някой който да ми даде предложения и да ги изработи съответно.
4. В издирване съм и на фризьор от Стара Загора, ако имате предложения съм насреща.
Желая ви по-малко нерви и нека всичко ви върви по вода❤

Честито! Simple Smile

Аз съм от Казанлък и мога да дам две предложения за торти - Didimishinka (има страница във фейсбук) и сладкарница Ивет (нямат много снимки на сайт или във фейсбук, но според мен са най-добрите и модерно изглеждащи торти в Казанлък - нашата ще е от там. Може да им звъннеш по-телефона и да ти покажат снимки на място). Не съм убедена обаче дали предлагат и транспорт.

В Евелвайс в ресторанта или на открито ще сте? Супер избор, изобщо не се сетих за този хотел, когато търсих място за нас Simple Smile

# 595
Желая ви по-малко нерви и нека всичко ви върви по вода❤

Честито! Simple Smile

Аз съм от Казанлък и мога да дам две предложения за торти - Didimishinka (има страница във фейсбук) и сладкарница Ивет (нямат много снимки на сайт или във фейсбук, но според мен са най-добрите и модерно изглеждащи торти в Казанлък - нашата ще е от там. Може да им звъннеш по-телефона и да ти покажат снимки на място). Не съм убедена обаче дали предлагат и транспорт.

В Евелвайс в ресторанта или на открито ще сте? Супер избор, изобщо не се сетих за този хотел, когато търсих място за нас Simple Smile
Благодаря ти много за предложенията, ще ги разгледам😊
Ще имаме изнесен ритуал в градината и welcome drink, а вечерята ще е в ресторанта.
Единствения недостатък е малката хотелска част, което за нас не е проблем защото искаме сватба в тесен кръг и ще сме 43-45 човека, но за повече хора просто няма как да се случат нещата.

# 596
Нашите сватбени покани са от фб страницата "Сватбени покани By the love".
Изключително доволна съм! Виждаш предварително как ще изглежда поканата, избираш си там текст, модел, цвят ... всичко. И изработката е бърза.
И другият голям + за нас беше, че изработват и малко на брой покани. На повечето места (св.агенции) ми казваха, ще под 30 броя покани не може да се изработят. 😑😑😑 И така открих тази страница и я препоръчвам 🙂🙂🙂

# 597
Аз ще си правя сама поканите в Canva - ако имате бейсик познания за редакция на изображения, там има десетки темплейти. Тази на кумовете и шаферките ми е от там, после печат на хубава хартия в Office 1.

# 598
  • Ruse, Bulgaria
Аз си направих сама поканите в Canva и после си ги разпечатах на фотохартия и станага супер.

# 599
Аз си направих сама поканите в Canva и после си ги разпечатах на фотохартия и станага супер.

А после слага ли ги в пликове? Аз умувам как да го направя, защото изглеждат доста стилно, но пък не ми харесва просто така да ги поднеса - едно картонче и толкова. Мислех си поне да им вържа някакъв канап или нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт