Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 606
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, момичета. Аз имам един много глупав въпрос и ще помоля да не ми се смеете, но какво се случва със сватбената декорация след празника? В момента трябва да избирам цветя и въпреки, че няма да е супер скъпо, ми се струва адски голямо разхищение всичко да бъде изхвърлено след 5-6 часа... Гледам по-малки декорации за маса, които са направени в гъба (облицована после с някаква материя и изглежда приятно като букетче) и се чудя дали в края на тържеството някой от гостите не би си взел за вкъщи. Не става въпрос само за парите, ами чисто от екологична гледна точка ми се струва глупаво да се използват материали и да се направят красиви неща, които после много бързо да заминат на боклука Sad
Изобщо не е глупав въпрос. Аз споделих, че нашата булка раздаде цялата украса на дамите, които бяха сред гостите. Огромни украси от живи цветя.. Толкова се радваха хората. Отделно беше помолила никой да не носи цветя в деня на сватбата. Украсата беше предостатъчно. Няма нужда от купища изхвърлени цветя след сватбата.

Скрит текст:
За булчинския щанд в малкия ЦУМ става въпрос, момичета, а лелката беше една буквално смазана от живота и явно реши да сме й изкупителни жертви.
Коментарът беше, че нямат размери за нас, защото дебелите жени рядко се женят
Скрит текст:
и когато се врътнахме да си ходим, изкрещя, че две дебелани се опитват да я сплашат. Аз много се шокирах тогава и не успях да обеля и дума, а приятелката ми се забавлява от подобни коментари. То беше и посред зима и дебелите якета също са допринесли предполагам. Затова имах страшни притеснения, когато тръгнах да си търся рокля миналата година, но освен игнора от Мила никъде не срещнах даже и намек за теглото ми. За справка - булчинската ми рокля е 42 размер по европейската номерация.
О, не! Не мога повече! Смея се с глас. Sweat Smile Е, ти защо не й каза "ей ме нА, не съм размер S, ама си намерих мъж." Smile

# 571
Благодаря за отговорите, аз също съм решила да кажа на гостите да не носят букети с цветя, но сега със сигурност знам, че няма да изглежда странно, ако аз им предложа да си вземат по един букет преди тръгване Grinning

# 572
Момичета, какъв бюджет планирате ? Нямам никаква представа колко пари ще са ни нужни. Сватбата ще е 120 души. Също така как вървят цените за декор с живи цветя? Благодаря.

# 573
little foxy, при така зададен въпрос едва ли можем да ти помогнем много. Не казваш за кой град питаш, а това има огромно значение. Обикновено кувертите в ресторанта са най-голямото перо, в София примерно варират и могат да са и 120 лева на човек. За украсата също - може да струва 500, ама може да струва и 5000. По-скоро вие си определете някакъв бюджет и се водете по него. Ние бяхме предвидили 20к, но не се вмъкнахме в тях.

# 574
Момичета, какъв бюджет планирате ? Нямам никаква представа колко пари ще са ни нужни. Сватбата ще е 120 души. Също така как вървят цените за декор с живи цветя? Благодаря.

Има много сайтове с калкулатор за сватбен бюджет. Аз така седнах един следобед, порових малко в интернет за приблизителни цени и нанасях в калкулатора. Сумата, която получих, не ми допадна особено, но пък така виждам къде мога да направя компромис с цел да поспестим пари. Според мен най-важното е да имаш и концепция. Традиционна ли ще е сватбата, плажна ли, някаква по-модерна, без много традиции и т.н. Ако тръгнете от там, плюс броя гости, лесно ще стигнете до цена, която сигурно няма да е точна до стотинка, но със сигурност ще добиете представа.

# 575
Аз планирам 15К за 100 души извън София, но това е само за самата сватба и организация. Не съм включвала рокля, кюстюм, букети, халки, грим и прическа.

# 576
Благодаря, момичета. Ще потърся такъв калкулатор. Още нямаме никаква концепция и идея за другата година става въпрос, само бройка на гости сме коментирали. Плануваме за гр. Бургас и околията но в никакъв случай плажна сватба, стандартна сватба без много традиции, а само най-необходимите.

# 577
При условие, че планирате около 120 гости и, че сватбата не е в София, предполагам ще излезе около 20 хил. лв.(всичко имам предвид). Средно ако сложим 60 лв. куверт на човек, излизат 7200 лв само за това.

# 578
Много зависи и каква ще е роклята ти.
Моята я шие една жена и ще ми вземе 200лв.
Питах в My wedding за същата рокля да я направят искат 1000лв. Simple Smile)

Ние сме 22 души - 5000лв.
Умножавай и виж как рязко ще станат 20хил. 😀😀

# 579
  • София
Нормално е в mywedding да струва доста повече, не разбрах по твой модел ли е или на световен дизайнер, каквито има там, но и при български дизайнер да е, пак неслучайно са учили толкова време и са се развивали в тази сфера, обикновено има и разлика в платовете, качествените платове са скъпи.

# 580
Роклята е по мой модел. А аз съм обикновен човек, а не дизайнер. Роклята е много, ама много семпла.
Сатенена.
Жената, при която си я шия, работи с най-висок клас платове. Просто разликата в цената е огромна, заради името на my wedding. Simple Smile)

# 581
Ами нормално е Simple Smile Ако искам Валентино ще платя едно, ако искам някой да ми копира Валентино, макар и с топ платове, ще платя съвсем друго.

# 582
Нашата сватба ще бъде за около 80 човека. Извън София и ние ще поемем спането за вечерта на сватбата. Абсолютно всичките разходи по сватбата(с танците, грим, прическа и всякакви джиджавки) ще ни струва около 35000лв.
И то ние подписахме договор преди Ковид за мястото, а сега до колкото знам цените са около 80-100% нагоре…

# 583
Големи сватби планирате. Simple Smile За 120 души само кувертите ще са 6-7 хил. лева с дижджей, фотограф и всичко,както си му е реда, минимумът ви е 15-20 хил.лв.

Аз толкова пари за сватба не бих дала никога, но няма да пестя за елементите, които ми харесват. Многото хора не са един от елементите.

# 584
Пак зависи къде, но извън София цените са малко по-ниски (не че няма и по-високи). Но при 120 човека, 10 000 лева ще ви е някакъв минимум, нагоре до безкрай…

А как решавата кои приятели и познати да поканите?

Общи условия

Активация на акаунт