Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 596
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Оттам, където аз ходих, в Арети и в БиКуин имаше най-голям избор на мостри. В Миле нямаше нито една от желаните от мен. Аз насляпо не бих поръчала. Не е сума, която бих прежалила.

# 556
Здравейте,
Можете ли да препоръчате агенция за цялостна организация от която сте останали доволни?
Аз честно казано даже не знам от къде да започна с организация и планиране Weary

Относно организацията - първото нещо е списък с гостите, за да се ориентирате колко хора сте и какво място да търсите.

# 557
Ще имате ли бутониери/ гривни за гостите и от къде мислите да поръчате?

# 558
Ние няма да имаме бутониери  и гривни. Не съм фен на изкуствените цветя, а бутониери от естествени на температурите през Август не знам колко биха издържали.

# 559
60 - 80 см са ни стойките за аранжировките. Надявам, че няма да пречат и гостите да ги свалят.
Ние ще имаме бутониери от естесвени цветя само за най-близките - младоженец, кумове, родители.

# 560
  • Wonderland
Ще имате ли бутониери/ гривни за гостите и от къде мислите да поръчате?

Аз си ги правя в момента и се получават изненадващо добре като за човек, който за пръв път хваща силиконов пистолет. Grinning Но съм предвидила 4 гривни и 5 бутониери, само за семейството и кумовете.

Финално по темата за роклите: наистина Be Queen имаха огромно разнообразие, там останах най-доволна, от гл. точка на избор от различни цветове, стилове, цени! Но моята беше в Mille, по-леки рокли от техните не намерих.

# 561
За обидите на "дебелана" (по-нагоре в темата) - директно е трябвало да викнете управител и жалба в КЗП. И да се разнесе антиреклама на магазина по всички форуми. Да така е, много жени сме с "плюсове", конструкция на пълен човек, има и наистина пълни, но сме клиентки като всички останали и парите ни не са по-грозни от тези на стандартните жени. А и повечето правим сериозни опити за отслабване, не е като да се тъпчем без нужда, не се обличаме на тъмно и без оглед на даденостите си.

И аз често направо онемявам от подобни простащини, а не трябва да се мълчи. Едно е да ти кажат веднага, че даден размер е свършил или не продават, друго е това.

Въобще, някои хора още живеят по времето на комунизма сякаш. Сега имаш избор къде да си дадеш парите и такива ще фалират.

Като си познавам кумата, тази продавачка щеше да обслужва учтиво всички клиентки до пенсия. Simple Smile

Иначе ходихме с кумата в сватбения мол в София. Купих поне коронка и жартиер, да не е без хич ходенето, защото продавачките бяха много мили. Рокли - около 1000 лв., воали - 200.. На долния етаж има официални тоалети на съвсем приемливи цени. Аз междувременно се подсригах и май венче ще сложа, а ми се иска и воал, но той подхожда на дълга коса повече.

# 562
  • София
Скрит текст:
Аз съм много разочарована от Миле, където така и не стигнах. Преди да тръгна по бутиците им писах за размери на  наличните рокли, тъй като съм плюс сайз. Даже не знам дали съм плюс сайз, по-скоро съм онзи междинен размер, забравен от Бога, много трудно си намирам дрехи Grin Та както и да е, писах на 5-6 бутика, включително на Миле. На първия мейл тя ми отговори супер бързо и ми поиска мерките, дадох ги аз и това беше. Никакъв отговор повече.  То е ясно, че не съм фина мадама, ама чак пък да ме игнорира така грозно.
Почувствах се като на Пиротска, където преди две-три години една лелка нарече мен и моя приятелка дебелани в един булчински магазин. За сравнение от всички други бутици получих подробни отговори, благодарение на които отсях къде има смисъл да ходя.
Сега остава да споделиш и името на бутика. Все пак тази така "мила" лелка заслужава "реклама" най-малкото. Ами, ако си бременна напр.? Тези хОра нямат акъл за 5 стотинки.

# 563
За булчинския щанд в малкия ЦУМ става въпрос, момичета, а лелката беше една буквално смазана от живота и явно реши да сме й изкупителни жертви. Коментарът беше, че нямат размери за нас, защото дебелите жени рядко се женят и когато се врътнахме да си ходим, изкрещя, че две дебелани се опитват да я сплашат. Аз много се шокирах тогава и не успях да обеля и дума, а приятелката ми се забавлява от подобни коментари. То беше и посред зима и дебелите якета също са допринесли предполагам. Затова имах страшни притеснения, когато тръгнах да си търся рокля миналата година, но освен игнора от Мила никъде не срещнах даже и намек за теглото ми. За справка - булчинската ми рокля е 42 размер по европейската номерация.

# 564
Боже господи, аз да съм вдигнал безумен скандал. Не мога да си мълча на такива подмятания. Аз също съм 40-42, вчера точно писах за една на Atelier Ivoire и казаха, че точно мострата им е 40. Много се чудя за нея, точно мой вкус е, но знам, че ми е много рано.

# 565
Здравейте, момичета. Аз имам един много глупав въпрос и ще помоля да не ми се смеете, но какво се случва със сватбената декорация след празника? В момента трябва да избирам цветя и въпреки, че няма да е супер скъпо, ми се струва адски голямо разхищение всичко да бъде изхвърлено след 5-6 часа... Гледам по-малки декорации за маса, които са направени в гъба (облицована после с някаква материя и изглежда приятно като букетче) и се чудя дали в края на тържеството някой от гостите не би си взел за вкъщи. Не става въпрос само за парите, ами чисто от екологична гледна точка ми се струва глупаво да се използват материали и да се направят красиви неща, които после много бързо да заминат на боклука Sad

# 566
Моя роднина беше използвала керамични саксиики със сукуленти и кактусчета, с разни финтифлюшки и примесено тук таме орнамерт със свежи цветя. Аз съм фен на кактусите и си взех 4 саксиики, други хора също взеха. Тя си прибра останалите.

# 567
Шокирана съм от коментара. Точно от продавачката в малкия ЦУМ с ММ останахме очаровани и бяхме решили ако не роклята, то поне покани и т.н. накрая да купим, защото заслужава. Даже тя ни упъти къде точно да запишем дата за сватбата, защото мислехме, че е още на "Пиротска".
Да, каза си веднага, че над 48 размер не продават рокли, дотук нищо обидно, но това... А тя продава и абитуриентски рокли, там също не всички момичета са балерини. Представям си пък на тази възраст, когато още отминава пубертетът и си кълбо от нерви да ти изръсят някаква подобна простотия....
Ние можем и да отслабнем,  а такива "хора" по-умни ще станат ли??? По-щастливи, красиви, богати и реализирани ли са, когато нагрубят някого така?
Не за първи път се чудя защо точно такива се занимават с работа, изискваща постоянни контакти с хора.

# 568
Здравейте булки,
Имам въпрос относно халките и годежния пръстен.
Вярно ли е, че в деня на сватбата не трябва да нося годежния си пръстен? Тоест в ритуалната зала се влиза без бижута по пръстите, а след това оставам само с халката през деня, а пък годежния си го слагам след като сватбата мине.

# 569
  • София
Не, няма причина да не носиш годежния си пръстен.

За украсата, раздадох я на всички дами, които останаха по-докрая. Някои и сами поискаха. Бяха наистина красиви букети.

Общи условия

Активация на акаунт