Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 009
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Ако на взимането ще дойдат само най-близки, бих настанила останалите в по- близкия до ресторанта град. То не че разликата в километрите е огромна, ама все пак. А гостите от някой от посочените градове ли са или не?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 23:36 от Juicy Pigeon

# 76
Ако на взимането ще дойдат само най-близки, бих настанила останалите в по- близкия до ресторанта град. То не че разликата в километрите е огромна, ама все пак. А гостите от някой от посочените градове ли са или не?

Да, забравих да спомена, около половината гости са от големия град, другата половина ще трябва да бъдат настанени.

# 77
Здравейте момичета,
Бихте ли ми препоръчали магазини за булчински рокли в Пловдив?
Благодаря!

# 78
  • Наблизо
Здравейте! Някой може ли да даде препоръка за ресторант в или около Пловдив,с голяма градина,за около 40 човека гости?Не искам сватбен парк или нещо подобно,няма да украсяваме...просто хубава храна..
Също така халки-онлайн магазини? Много благодаря!

# 79
Здравейте Simple Smile Чета ви с интерес, но не откривам информация за това, което сега ме вълнува. Опитвам се да открия поп или рок група от Варна, която да изпълнява предимно кавъри на български и английски парчета. Търсим да ги ангажираме за около два часа, следобедно време, в ресторант. Нямаме против и да са съвсем млади и неизвестни.

# 80
Влизам просто да се оплача, че уж нямаше да съм като "другите булки", ама нещо в последните дни само мисля върху разни неща, сънувам рокли, салфетки, покани... тотално КУКУ. Налегнало ме е едно притеснение, че нищо няма да изглежда така като си го представям, дали да си направя сама поканите или да ги поръчам, от 5 дни разглеждам нон-стоп дизайни, вече пощурях - дали да е в плик или без плик, оризова хартия или не???(а дори сама знам, че това изобщо не е важно...), дали си заслужават парите за еди какво си, че чашите за вино в ресторанта са грозни, защо сервират безалкохолните преди да са поръчани, да правим ли хореография за първия сватбен танц или е тъпо, дали няма да се изръсим една торба пари и после да не ни хареса....
Сега някой може би ще каже ами направете го както вие го искате... ами не знам какво искам вече. Grinning
Допълвам се, че не ме стресират хора около мен (годеник, родители и т.н.) и не ми влияят на мнението.
ScreamScreamScreamScreamScream

# 81
TheAxe, случайно прочетох публикацията ти и макар да не съм бъдеща булка, искам да ти вдъхна спокойствие, ако изобщо е възможно! Имаш ли проблем с нерешителността? Защото аз изпадам в същото състояние, когато трябва да решавам за други неща, събития, ситуации и т.н. Представям си един ден и аз, ако имам сватба, как ще нищя всеки дребен детайл и ще се терзая, че хем не знам какво и как искам, хем, че "няма да е достатъчно хубаво и изпипано, и най-доброто".

# 82
Същата съм и аз. Тази година няма да правим сватба, но следващата вероятно и направо не ми се мисли..

# 83
TheAxe, случайно прочетох публикацията ти и макар да не съм бъдеща булка, искам да ти вдъхна спокойствие, ако изобщо е възможно! Имаш ли проблем с нерешителността? Защото аз изпадам в същото състояние, когато трябва да решавам за други неща, събития, ситуации и т.н. Представям си един ден и аз, ако имам сватба, как ще нищя всеки дребен детайл и ще се терзая, че хем не знам какво и как искам, хем, че "няма да е достатъчно хубаво и изпипано, и най-доброто".

В момента се чувствам по същия начин и премислям всичко от-до.

Обикновено обаче знам какво искам много конкретно и работя за да си постигна целта (и в личния живот, и работа, и за пътувания, покупки и т.н). За сватбата си представям всичко как трябва да изглежда супер точно, чета и проучвам много и след това решавам лесно. Май проблемът идва от многото проучване и многото опции в интернет... Когато си търся дреха или обувки например съм същата, трябва да обиколя всички магазини докато знам къде са най-добрите според моите изисквания Satisfied Само да кажа, че роклята си я избрах още в първия магазин, защото беше почти точно каквото си представях Satisfied Не че после, не обиколих още 10 магазина, за да съм сигурна, че е тя... Laughing
Не знам защо постоянно се съмнявам в изборите си след като съм ги направила, просто искам всичко да е най-хубавото (за мен) и аз да съм сигурна в себе си. Не ми пука за другите толкова.

Смятам, че относно сватбата правя разумни и балансирани избори. Не държа всичко да е най-скъпото и най-хубавото, не се стискам, за едни неща съм отделила много бюджет, за други пък не ми се дава и стотинка Grin

Благодаря, че писахте и разбирате Blush Ако споделя на майка, годеника или някоя приятелка казват "Какво толкова ги мислиш нещата, всичко ще е супер!", "Не се вторачвай в детайлите, никой не забелязва цветята, панделките или чашите." Ами не е вярно, АЗ ги забелязвам, правили са ми такива неща на други сватби впечатление и искам и на моята да ми харесат.

# 84
Мда, многото възможности за избор и многобройната информация и отзиви ни объркват още повече. А това за първоначалния избор мисля, че беше научно доказано даже. Че много често човек знае от самото начало какво иска и колкото и опции да обиколи после, се връща на първоначалното.

# 85
TheAxe, не си куку. Аз сънувах най-много кошмари за сватбата в периоди, когато изобщо не се занимавах с организация и уж не мислех за нея. И като резултат от това, последният и най-ярък беше, че е дошъл сватбеният ми ден, а аз съм забравила. В следствие, на което отивам за first look без грим и прическа (защото не съм ги букнала) и със смачкана рокля, а фотографът ми крещи, че съм закъсняла и от колко време ме чакат. Joy
В момента мозъкът ти е претоварен с информация и затова започваш да се колебаеш. Дай си малко почивка от гледане. Мисля, че като си прегледаш идеите след почивката, ще усетиш къде пак се връщаш. Аз в един момент се ограничих до превъртане на вече събраните идеи и започнах да трия неща от пинтрест борда си.
Друго, което може да ти помогне, е да изкараш всичките си идеи на снимки, плюс снимки на мястото, където ще бъдете и да започнеш да подреждаш целият си сватбен ден нагледно. При мен това избистри доста неща. Имах тема и я следвах, но бях събрала материал за 3 различни сватби. Някои неща не се връзваха по между си и започнаха да отпадат. Някои неща не се връзваха с ресторанта (кръгли vs. правоъгълни маси). Някои неща ги харесвах, но не отразяваха нас.
Ако нищо от това не помогне, започни да хвърляш ези-тура. Не се шегувам - докато монетата е във въздуха, вече ще знаеш какво се надяваш да падне. Hug

# 86
Наистина многото информация и различните възможнсот може да сбъркат човек. People Bride With Veil И аз съм се чувствала така объркана, след като часове съм проучвала даден аспект от сватбата. И сама си слагам спирачка за днес, преспивам и на другия ден ми е по-добре, по-систематизирано в главата и не е такъв хаос, Но пък остават натрупани знания, които може да послужат за съвет на друг. Grinning
За сватбения танц мога да допълня, че ученето му ни е много забано, сближава ни още повече, понеже е нещо ново, което правим и двамата, и ни харесва. Дори в последния момент да решите да не танцувате, сте изживели едни нови емоции, спортували сте и сте се забавлявали заедно. People Couple

# 87
Аз се панирам много също и явно най-големият ми страх е, че фризьорката и гримьорката ще ме забравят, защото постоянно сънувам как просто не идват. После с годеника ми водим рационален разговор надълго и широко, че няма как да се случи по ред обективни причини. И така до след три дни хаахахахахах

# 88
  • Wonderland
Аз се панирам много също и явно най-големият ми страх е, че фризьорката и гримьорката ще ме забравят, защото постоянно сънувам как просто не идват. После с годеника ми водим рационален разговор надълго и широко, че няма как да се случи по ред обективни причини. И така до след три дни хаахахахахах

Аз също разигравам всички сценарии - не идват, разболяват се, аз се разболявам, нещо се обърква и оставам без грим/прическа/снимки. УЖАС. Не мога.
Със сигурност стреса покрай ситуацията в момента ни подтиква към повече такива черни мисли. :Д

А за нерешителността, хора, аз още нямам фризьор. Не мога да избера! Имах перфектното момиче, но ми каза, че толкова рано не може да ме запише, да чакам 2 месеца до датата - АБСУРД да го направя това. Малкото, които ми харесват са МЕГА скъпи. От около 4-5 месеца гледам, вчера разногледа станах от прехвърляне на страници и снимки, но не мога да се спра на никого. Sad Не знам какво да правя вече... датата е след 5 месеца!

# 89
Rapunzzell, не можеш ли да си запазиш някъде за всеки случай и 2 месеца преди сватбата да си запазиш при твоето момиче?

evenfall, така ще направя и аз, мисля да спра да гледам и проучвам за сватбата за поне 1 седмица. И без това вече почти всичко голямо ни е запазено/поръчано, остават нещата, които чакат да видят дали ще позволят сватбите или разни дреболии (подаръчета, шампанско, питки, бижута, рокли за шаферки) - тях мисля да ги свърша 1-2 месеца преди сватбата.

Отдъхнах си, че не съм само аз със сънищата и притеснянията Laughing

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 11:07 от TheAxe

Общи условия

Активация на акаунт