Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Строго индивидуално е кои гости ще бъдат поканени, ние заложихме на приятели, близки роднини, без гости определени от родителите, тъй като нямахме финансова зависимост от тях т.е. сватбата ние я плащахме. Имахме късмет, че имаме доста общи приятели, а останалите, които не са общи, и двамата познаваме. Но наистина гостите трябва да са такива, които чувствате близки, независимо дали се виждате често, такива които имат значение и за двамата. Не съм привърженик на каненето от куртоазия или на приятели на родителите, които нямат място на това събитие, освен ако не са близки на самите младоженци. Но всеки решава как да постъпи.

Имайте и предвид, че част от гостите може да откажат, поради страх от събиране с много хора или други причини. Ние бяхме планували около 120-130 човека максимум, реално дойдоха около 110-115.

# 106
Разбирам.
Ами нищо не си изтървала Grinning
Ако не гледаш към езерото, гледаш стари блокове - не е много приятно. Една приятелка ми беше изпратила линк към страницата им, тъй като знаеше, че искаме сватба навън (още преди Ковид), но като го посетихме много се разочаровах. Също така ми направи впечатление, че сватба там щеше да ни излезе с 20-30% по-малко отколкото в Мидалидаре, където решихме да сме окончателно.

И ние сме в Мидалидаре, но се чудя за украсата. Вие с външна агенция ли ще сте или от тях правена - как е разликата в цените?

Ние също ще сме в Мидалидаре и цената за украса която ми дадоха беше 5400лв. Абсурдно просто, за същата украса Стелина ми дсдоха 2700 така че ние ще работим с нея.

Имам въпрос за момичетата, които ще са със сватба в Мидалидаре, ходихте ли да дегустирате менюто и как ви се стори

# 107

Имайте и предвид, че част от гостите може да откажат, поради страх от събиране с много хора или други причини. Ние бяхме планували около 120-130 човека максимум, реално дойдоха около 110-115.

10% откази си е добре даже. мен ме е старх да не станем 50 от 150...

# 108
Не знам как са ти 5400лв, като ние към момента още нямаме конкретна цифра.

Ходихме да дегустираме - храната ни хареса много, но може би зависи какво ще изберете. Предястие не можахме да си харесаме - все нещо не беше добре, та очакваме нови предложения.
Поискахме те да ни направят тортата - нея също я дегустирахме и се бяха справили страхотно.

# 109
При мен се получи лесно.През последната година се видя много ясно кои са ни приятели и кои не.Бройката се сви значително.

Как направихте това отсяване?

# 110
  • Wonderland
Момичета, някоя работила ли е с Тодор Сивов?

# 111
  • София
Аз, при създалата ситуация, се радвам, че младоженците се решиха на сватба миналото лято и не отмениха. Очаква се тази година да е по-тежка от миналата, както си го представях и аз. Затварят, отварят, изисквания, ограничения. Сега вирусът върлува със сила, разпространението вече е дифузно и според мен повече от 10% ще се откажат.

При нашите младоженци около 10-на % се отказаха, а лятото имаше още клъстерно разпространение.

И все пак бих казала да не отлагате, защото това не се знае колко ще продължи. Правете си сватбите и се радвайте!

Пожелавам успех!

# 112
Аз, при създалата ситуация, се радвам, че младоженците се решиха на сватба миналото лято и не отмениха. Очаква се тази година да е по-тежка от миналата, както си го представях и аз. Затварят, отварят, изисквания, ограничения. Сега вирусът върлува със сила, разпространението вече е дифузно и според мен повече от 10% ще се откажат.

При нашите младоженци около 10-на % се отказаха, а лятото имаше още клъстерно разпространение.

И все пак бих казала да не отлагате, защото това не се знае колко ще продължи. Правете си сватбите и се радвайте!

Пожелавам успех!
Съгласна съм.
Миналата година си писахме и тук, и във фейсбук, че нещата не се знае колко време ще бъдат в този им вид и че отмяната за 2021 г. може и да не е достатъчна. Чета и във фб, че доста хора отлагат за трети път и вече са тотално обезкуражени да правят сватба. Та, ако сте се навили веднъж, женете се, грабвайте момента, макар и с някакви компромиси.

# 113
  • Пловдив
И аз подкрепям, не отлагайте, ние се вмъкнахме в промеждутъка и не съжалявам. Получих предложение края на май 2020, а сватбата беше на 12.09., успяхме да организираме всичко и смея да кажа без стрес за краткото време. Получи се прекрасна сватба!

# 114
Аз по-скоро мисля, че това лято ще са доста по-добре нещата. Една голяма част от хората, са го изкарали, друга част вече ще са ваксинирани. Не съжалявам, че отложихме миналата година - имаше много повече неизвестни тогава /както за събитията така и за въпросния ковид/ и пътуването от чужбина беше по-сложно /имаме доста гости от чужбина/.

# 115
Ако ще и само 4 чояека да сме, нищо не отлагаме. Животът се алучва сега и не мога да чакам голямото празненство, за да създам семейство.

# 116
  • София
Задават се нови щамове, ваксинирането става бавно и ако има подобрение, то ще е чак към края на годината. Лятото изобщо няма да е леко и безгрижно, макар че миналото лято беше точно такова. Сватбата се направи, хората се събраха, никой не говореше още така масово за КОВИД, гостите се забавляваха, не бяха притеснени. Все още заразата беше на групи. И най-важното- никой не следеше за ограничения.

Каквито и компромиси да направите, сватбите да си вървят. Аз мисля, че през следващите години това ще е новото нормално, както му викат сега. Подготовката струва време и пари и животът си тече.

# 117
Аз тотално се обезкуражих, момичета. Последните няколко дни във ФБ попаднах на няколко поста за отказване от сватби и ми стана много неприятно. Ние сме за началото на май и така като гледам няма да станат нещата за тогава.

# 118
  • София
Ако няма пълен локдаун, не виждам причина да не се получат нещата. Е, вероятно с някои компромиси, но сватбите от преди м. март 2019г. са вече минало.

# 119
За жалост едва ли и с компромиси ще стане, залата ни е за 210 човека, а гостите ни са 140. И 50% капацитет да е ограничението, трябва към 40 човека да откажат, което не виждам как ще стане, нито пък ние ще се отметнем за поканата спрямо някой. Миналата година август месец бяхме на стандартна голяма сватба, нямаше проблеми. Та ако не стане чудо за май месец, се надяваме лятото нещата да са ок откъм такива събития.

Общи условия

Активация на акаунт