Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Нашата сватба е в края на юли и съм убедена, че ще се състои, въпреки ковид 😃 Аз съм поръчала покани за шаферките, бокал, чаши. Поканите са готови и ги раздаваме лека полека. Рокля още нямам. Утре ще ходя с Асеновград да премеря няколко и да питам тази, която съм си харесала,дали могат да ми я ушият и за колко пари.

Имам един въпрос: Вие ли плащате роклите на шаферките? Това е голяма дилема при нас. Супер неудобно ми е да накарам някого да облече каквато рокля аз му кажа, в какъвто цвят аз избера и накрая да си я плати... Двете двойки шафери сами настояват да си ги платят, но третата двойка изобщо не мога да реша коя да е защото не знам как да кажа на някой тези условия. Мисля, че в крайна сметка ние ще им платим роклите на всички.

# 196
Ами до момента като съм била шаферка /3 пъти../, винаги аз съм си я плащала и не ми е било проблем. Но иначе и аз мисля като теб по принцип и ако имах шаферки, може би бих им поела да речем поне част от сумата.

# 197
Ще имам една шаферка и бях готова да и купя роклята, но беше категорична, че не иска.  Била съм шаферка 3 пъти. 2 пъти са ми купували рокли и един път не.

# 198
Ние ще имаме 5 шаферки, но няма да ги обвързваме да се обличат еднакво. Просто на мен не ми допада това, няма да участват във фотосесията и възприемам ролята им по-скоро като на помощнички - да ни ударят едно рамо с раздаването на подаръчетата и настаняването на гостите. Иначе ще имат гривнички с живо цвете.

# 199
Имах две шаферки и настояваха сами да платят роклите си. Отделно, че нямах никакви претенции с какви тоалети да са.
Бяха подбрали 3-4 рокли и ме попитаха за мнение, оказа се че ни допада една и съща.
И да не беше станало така , главната ми идея беше да се чувстват удобно и красиви, на каквото и да се спрат.

# 200
Ще имам няколко шаферки, аз съм им избрала роклите, на тях много им допаднаха, аз ги плащам. Няма да са еднакви, но ще са от един и същ плат. Ако предпочитах да ги плащат, по-скоро не бих имала претенции към роклите.
Била съм 2 пъти шаферка - единия път булката плати роклите, другия път имахме само гривни и всеки беше с лична рокля, т.е. почти не си личеше, че сме шаферки Grinning

Чудя се дали са пуснали вече пролетно-летните колекции с обувки по магазините, за да си потърся нещо.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 09:19 от TheAxe

# 201
  • Германия
Моята майска сватба си остана майска, но една година по-късно, за 2022. В Германия ограниченията са много строги, а с бавните ваксинации вероятността е много малка да можем да празнуваме, както искаме октомври месец, когато беше другата възможност за отлагане. Продължавам да следя темата и да събирам идеи. Стискам палци при вас всичко да стане, както го планирате. Simple Smile

# 202
Здравейте, момичета!
Щастлива съм, че след години четене на темите тук във форума, най-сетне и аз да съм част от вас.
Получих своето предложение на годишнината ни през февруари. Two Hearts
Първоначално реших да не се впускам в организация веднага, но все повече и повече ме обзе еуфорията и сега се впускам стремглаво в проби на рокли. Иска ми се да обиколя всички бутици Smile

Вие как преминахте през това изживяване? Търсихте ли много? Бързо ли си намерихте рокля? Ако сте намерили бързо, все пак продължили ли сте да търсите, за да се уверите в избора си?

# 203
  • Wonderland
Ние сега сме на вълна печатни материали, бутилки за ракия и кетъринг за вземането на булката. Получихме потвърждения от всички гости и наистина отпаднаха около 20% както ни бяха казали и от Тера, и фотографът - от 140 човека поканени ще дойдат 115. В събота мина моминското ми парти, с приятелките ми се събрахме в един апартамент и беше доста кротко като цяло, но всички имахме нужда от разнообразие и си прекарахме много добре.

Не знам за кога е планирана вашата сватба, но от Тера вече свързаха ли се с вас за дегустации? Grinning
Ние имаме 4 месеца, но бяхме говорили за дегустация февруари, а все още ни вест, ни кост (то е ясно, че февруари нямаше как, но поне очаквах някакъв ъпдейт).

Здравейте, момичета!
Щастлива съм, че след години четене на темите тук във форума, най-сетне и аз да съм част от вас.
Първоначално реших да не се впускам в организация веднага, но все повече и повече ме обзе еуфорията и сега се впускам стремглаво в проби на рокли. Иска ми се да обиколя всички бутици Smile

Вие как преминахте през това изживяване? Търсихте ли много? Бързо ли си намерихте рокля? Ако сте намерили бързо, все пак продължили ли сте да търсите, за да се уверите в избора си?

Честито! Simple Smile Мисля че за всеки преживявянето е персонално. Въпреки че на теория звучи супер готино да обикаляш и да мериш, всъщност е доста емоционално натоварващо, предвид че трябва да избереш нещо, а не го правиш просто за да се видиш с всяка съществуваща рокля.
Според мен не се хвърляй директно на проби в 5 бутика, дай постепенно и мери различни неща, за да хванеш какъв стил искаш. И не забравяй, че трябва да си по-решителна - винаги ще съществува по-хубава рокля някъде, но физически няма как всяка булка да премери всяка рокля по света. Grinning

# 204

Не знам за кога е планирана вашата сватба, но от Тера вече свързаха ли се с вас за дегустации? Grinning
Ние имаме 4 месеца, но бяхме говорили за дегустация февруари, а все още ни вест, ни кост (то е ясно, че февруари нямаше как, но поне очаквах някакъв ъпдейт).

Не са Grin Иначе сме на 9 май, аз последните два месеца постоянно ги тормозя за някакви дребни неща по мейл и последно се разбрахме, че ще чакаме до средата на април да видим как се развиват нещата и да решим окончателно ще има ли сватба. Така като гледам - ще има. Но днес е 15, а не са ни потърсили все още, изглежда ще дегустираме в последния момент.
Честито на Kasiopeia! Първо те съветвам да разгледаш сайтовете на бутици, които си набелязала, за да се ориентираш какви модели предлагат и какви са им цените. Иначе както каза и Рапунцел, меренето определено изморява, а ако пробваш повече от 5-6 наведнъж, сякаш започват да се сливат роклите. Аз ходих така в 4 магазина за един ден, набелязах 2 още в първия, а в останалите пробвах просто за да се уверя, че наистина нищо не ми харесва повече. Но ако роклята ми ме беше чакала в последния магазин, не знам дали щях да я разпозная.

# 205
Ние сме юни, но вече бяхме на дегустация. Но и при нас времето беше ограничено, защото не живеем в България. Беше много хубаво. Ще останете доволни.

# 206
Относно търсенето на рокля - в началото е страшна еуфория, докато не тръгнеш по бутиците 😁 Поне при мен по едно време процесът по търсене стана доста натоварващ. Накрая купих първата рокля, която изобщо бях мерила. Е, 3 месеца по-късно вече не я харесвам толкова много, но това е отделен въпрос 😂
Успех с търсенето и дано откриеш роклята на мечтите си!

Здравейте, момичета!

# 207
Аз първо разгледах сайтовете на всички бутици, набелязах си рокли и след това си запазвах часове. Останах много разочарована обаче от всички бутици, в които ходих, че нямаха роклите, които бях набелязала и се налагаше да пробвам каквото ми хареса там.
Иначе харесах роклята още в първия бутик, но ходих в още 3-4, да не би случайно да видя нещо по-добро Simple Smile

# 208
  • Wonderland
Ние сме юни, но вече бяхме на дегустация. Но и при нас времето беше ограничено, защото не живеем в България. Беше много хубаво. Ще останете доволни.

Със сигурност, лоша дума за храната им не съм чувала, просто вече съм нетърпелива да се върна към организацията - общо взето след запазването на място, фото, видео и агенция миналото лято нищо не сме правили.. Grinning

# 209
Точно звъннаха от Тера и другия петък сме на дегустация! Аз още не мога да повярвам, че се случва, до преди една седмица бях категорична, че ще се наложи местене на датата, дано няма изненади в последния момент. Супер ентусиазирана и развълнувана се чувствам в момента!

Общи условия

Активация на акаунт