Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Семейна имуществена общност е най-разпространеното. Всичко, което закупите след брака е и на двамата, наследствените, както и имотите от преди брака, са си поименни, те не се делят при развод, а си остават, на когото са си.
Другият вариант е разделност, тогава, който каквото придобие, си е негово. Третият вариант е с договор, в който да се опишат конкретни клаузи.
При СИО не се минава през нотариус, това си е по подразбиране от едно време още. Който иска да си дели, той трябва да донесе нотариално потвърждение.

# 616
Здравейте момичета. Записвам се и аз да следя темата, въпреки че повечето неща вече са ми избрани и запазени.Мислехме за дата или септември или май догодина, но решихме да се пробваме за септември, защото не се знае дали няма да ни затворят отново...Тъй като живеем в Стара Загора, разгледахме ресторанти в Старозагорските бани, но останахме леко разочаровани. Бях толкова тъжна, че нищо не ни грабна и тогава се сетих за един хотел на връх Бузлуджа. Разглеждайки снимките, бях сигурна, че това е нашето място. Хотел Еделвайс, невероятна локация и гледка, страхотен управител и свободна дата през септември, какво повече може да иска човек. Избрания от нас фотограф - Макс Буковски, също се оказа свободен на датата и вече знаехме, сватба ще има!😊
Запазих и дата за проба на така мечтаната рокля в Mon Ange Стара Загора, собственичката е невероятен професионалист, много любезна и отзивчива. Имах колебания между две рокли на Elly Bride,въпреки че повече клонях към едната и в крайна сметка мерих още 6-7 рокли по настояване на придружителките, само за да се убедя, че това е моята. Взеха ми мерки и до средата на август ще бъде готова😍
Наехме също сватбена агенция Сватбен ден гр. Габрово, отново невероятно мило отношение и разбиране срещнах от тяхна страна. Останаха ми няколко неща и събирам предложения.
1.От къде в Казанлък мога да поръчам сватбена торта, която да ми донесат до хотела и да бъде вкусна?
2.От къде поръчвате халки? Искаме прости изчистени халки от бяло злато.
3. Не мога да си харесам покани. Сватбата ще бъде на горска тематика и търся някой който да ми даде предложения и да ги изработи съответно.
4. В издирване съм и на фризьор от Стара Загора, ако имате предложения съм насреща.
Желая ви по-малко нерви и нека всичко ви върви по вода❤

Честито! Simple Smile

Аз съм от Казанлък и мога да дам две предложения за торти - Didimishinka (има страница във фейсбук) и сладкарница Ивет (нямат много снимки на сайт или във фейсбук, но според мен са най-добрите и модерно изглеждащи торти в Казанлък - нашата ще е от там. Може да им звъннеш по-телефона и да ти покажат снимки на място). Не съм убедена обаче дали предлагат и транспорт.

В Евелвайс в ресторанта или на открито ще сте? Супер избор, изобщо не се сетих за този хотел, когато търсих място за нас Simple Smile

Здравейте и аз съм от Стара Загора, но получих предложението си въвсем скоро на 03.07 тази година ...Още не сме избрали датата за сватбата, но разбира се се вълнувам и реших да поразгледам. Друго не съм избрала, но фризьор и гримьор мога да Ви препоръчам. Илия Хаджиев и Дарина Господинова, също и маникюрист Диди Дучева.
Много ни е интересно някакви мнения за ресторант Мидалидаре дали има? И също колко време преди определената дата е добре да започнем подготовката. Ние нямаме точна дата, но сме се ориентирали за догодина май...също според Вас кое е по-добре сами да си платим сватбата или да има помощ от родителите?

# 617
Честито, sladkoto_agi!
Доколкото знам аз, Мидалидаре е популярна локация и ако сте си набелязали месец май 2022, смятам, че е време да се ориентирате към запазване на окончателна дата.
Въпросът за плащането е доста субективен и трябва да започнете от това дали имате възможност сами да покриете разходите. Аз съм на мнение, че ако това е възможно, е по-добре да не разчитате на помощ. Зависи също и от родителите ви - имам предвид, че има хора, които смятат, че щом помагат финансово, имат право да се разпореждат с организацията и се получават неприятни ситуации.

# 618
  • София
Здравейте! Записвам се и аз в темата, въпреки че планираме лятна сватба през 2022.
Започнахме да оглеждаме място. Много ни се иска да е извън София и сме загледали Боровец и Пирин Голф. Трябва ни място с хотелска част. За около 100 човека.
Имате ли някакво мнение за тези? Или предложение за подобни места що годе близо до София?

За сега мислим да наемем агенция за по-голямата част от организацията. Няма да имаме време ние да се занимаваме. Но още само проучваме агенциите.

# 619
Честито, момичета!
Да кажа, че аз вече имам рокля, обувки и бельо и всичко е резервирано. Има още доста време, а вече нямам търпение. Мисля да взема бутониери и гривни за гостите, ще са малко и поне нещо да им остане за спомен, а и ще е по-добре за снимките.

# 620
Аги, честито!
Може ли да ми изпратиш на лично координати на фризьора, че удрям на камък?
Нашата сватба е този август, в Мидалидаре. Подписахме договора миналата година, пролетта, но тогава казаха, че имат много преместени сватби за 2021 и 2022, така че ако сте решили, че това е мястото, отидете на среща за дата и допълнителна информация.
Дамите, които организират сватбите са много мили и адекватни.
Аз харесах редторанта, правихме дегустации и съм ок с храната. Не е със звезди Мишелин, разбира се, но е много приятна.
Относно плащането - трябва да прецените спореф вашите финанси.
Ние решихме, че ще си платим всичко самички и затова събираме пари от декември 2019😀😀😀

# 621
Дами, може ли да ме ориентирате в ценовия диапазон на кувертите в Мидалидаре, понеже очевидно вече седмица им е трудно да ми отговорят на прост въпрос по имейл. Вие сте ми надеждата. Neutral Face Може и на лично, разбира се.

# 622
В момента са в активен сезон и са претоварени. Моята сватба е след месец и пак ми отговарят по-бавничко.
Цените са конфиденциални, описано е в договора. Не мога да помогна с тях, най-малкото знам, че цените вече са различни, от това, което съм подписала преди година, а и малко повече даже.

# 623
Дами, може ли да ме ориентирате в ценовия диапазон на кувертите в Мидалидаре, понеже очевидно вече седмица им е трудно да ми отговорят на прост въпрос по имейл. Вие сте ми надеждата. Neutral Face Може и на лично, разбира се.

Била съм на сватба там миналата година 80 лв. беше куверта, но както навсякъде има такса за торта, за внасяне на алкохол, за овъртайм не съм сигурна. Всичко беше много вкусно.

Да питам за прическите - моята фризьорка ми предлага да ми слага някаква подплънка на главата, защото по добре стояла прическата и има повече обем. За първи път чувам такова нещо, нормално ли така се прави?

# 624
Слагат се такива "гъби" ако мога така да ги нарека за официални прически. Кокове или полу-вдигнати особено. Не знам твоята каква е, но е нормално, въпреки че не знам колко е удобно. Нали имаш пробна прическа, да видиш как ще се чувстваш?

Аз получих смесени отзиви за сватба в Мидалидаре преди две седмици. Но то си зависи и от водещия ма на сватбата и много други неща. Нека кажем, че вече не ме е яд, че се отказах да ходим там.

# 625
Има ли ограничения в момента за броя гости, които могат да присъстват по време на подписването в ритуална зала?

# 626
Слагат се такива "гъби" ако мога така да ги нарека за официални прически. Кокове или полу-вдигнати особено. Не знам твоята каква е, но е нормално, въпреки че не знам колко е удобно. Нали имаш пробна прическа, да видиш как ще се чувстваш?

Аз получих смесени отзиви за сватба в Мидалидаре преди две седмици. Но то си зависи и от водещия ма на сватбата и много други неща. Нека кажем, че вече не ме е яд, че се отказах да ходим там.

На пробната не ми сложи подплънка, полувдигната е прическата, не е кок. Няма ли да ми изглежда огромна главата отзад?

# 627
  • София
Има ограничения, за всяка зала са различни. При нас (Красно село) до 60 човека. Моля кажете къде си извадихте медицински (гр. София)? Трябва ли двата заедно да идем или всеки може отделно да си извади?

# 628
Ние ги вадихме в Санус 2000.
Не, не виждам причина да трябва да сте заедно.

# 629
Ние ги вадихме в АмериМед, където си има и лаборатория. Отидохме и всичко се случи за около час.

Общи условия

Активация на акаунт