Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Подкрепям Welt, и ние бяхме с Ники Митев и неговия асистент Димитър Чакъров. Аги, в нашия случай и двамата дойдоха при мен направо. Съпругът ми искаше да се оправи и да вземе кума на спокойствие без много шум.
А за приятел фотограф аз съм лично против, ангажимент си е. Кумата ни се омъжи наскоро в изключително тесен кръг и пак си бяха наели фотограф за 2 часа.
Ясно. А от видеото доволни ли сте? Имахте ли видеозаснемане?

# 661
Ехе момичета, направо взехте да ме разубеждавате. Само че при нас ще е само подпис и почерпка, затова си мислех че може да си спестя фотографа. Няма да има нищо от традиционните народни ритуали, които не ми харесват.
Ще помисля. Ако някой има препоръка за  ройона на морето, ще се радвам.
При нас също е така - подпис, почерпка и без никакви ритуали.
Но фотографът смятам, че е задължителен. Simple Smile

# 662
Подкрепям Welt, и ние бяхме с Ники Митев и неговия асистент Димитър Чакъров. Аги, в нашия случай и двамата дойдоха при мен направо. Съпругът ми искаше да се оправи и да вземе кума на спокойствие без много шум.
А за приятел фотограф аз съм лично против, ангажимент си е. Кумата ни се омъжи наскоро в изключително тесен кръг и пак си бяха наели фотограф за 2 часа.
Ясно. А от видеото доволни ли сте? Имахте ли видеозаснемане?
Нямахме, защото и двамата не се чувстваме комфортно да се гледаме на видео и не искахме някой да върви след нас с камера. Приятелите ни бяха направили по някое и друго клипче, изгледахме ги по веднъж и изобщо не съжалихме, че не наехме професионалист.

# 663
Ехе момичета, направо взехте да ме разубеждавате. Само че при нас ще е само подпис и почерпка, затова си мислех че може да си спестя фотографа. Няма да има нищо от традиционните народни ритуали, които не ми харесват.
Ще помисля. Ако някой има препоръка за  ройона на морето, ще се радвам.
При нас също е така - подпис, почерпка и без никакви ритуали.
Но фотографът смятам, че е задължителен. Simple Smile

И при нас е само почерпка, защото вече сключихме брак преди месец. Няма да имаме ритуали, с изключение на разчупване на питка и хвърляне на букет, но професионалният фотограф и според мен е задължителен, дори и за малка сватба. Всеки гост ще иска да има хубави снимки с вас за спомен, а и след години и вие може да съжалявате, ако нямате добри кадри. По-добре да спестите от нещо друго, отколкото от фотограф. Например хората след сватбата няма да помнят дали сте имали уникална украса, подаръчета, етикети на бутилките и други подобни неща, които гълтат пари, но ще си спомнят за празника ви именно чрез снимките. Ние сме ангажирали фотограф за 5 часа, но може да поискате оферти за 2-3 часа според бюджета ви, пак е по-добре отколкото да натоварите вашите приятели, както вече много хора са писали. Успех и весела сватба Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 17:40 от sereiadomar

# 664
В "Обредни дейности" ни дадоха бележка, на която пише какво да носим в деня на гражданския брак. Последното е питка и мед - що е то? За какво ни е това? Каква питка? Как да занесем този мед?
Било задължително.

# 665
В някои райони ритуалите са различни.
И на нашите младоженци им искаха. По време на ритуала водещата ги захрани с питката (при тях искаха и сол) и там направиха ритуала с разчупването над главите на младоженците.

# 666
Колко човека планирате, Аги? Ние бяхме с един фотограф, дойде с асистент, който също снимаше в по-важните моменти. Бяхме 115 човека и сме супер доволни от кадрите.

При нас казаха, че сме повечко за сам фотограф, така че имаме двама. Идеята е и гостите също да имат по някой друг хубав кадър, не само когато се снимат с младоженците, но и когато сами се забавляват и си правят техните си неща. Аз така си го представям.

# 667
Колко човека планирате, Аги? Ние бяхме с един фотограф, дойде с асистент, който също снимаше в по-важните моменти. Бяхме 115 човека и сме супер доволни от кадрите.

При нас казаха, че сме повечко за сам фотограф, така че имаме двама. Идеята е и гостите също да имат по някой друг хубав кадър, не само когато се снимат с младоженците, но и когато сами се забавляват и си правят техните си неща. Аз така си го представям.
Ами всики фотограф си работи по негов начин, така са преценили във вашия случай. И ние това си представяхме, това и получихме.

# 668
На какъв принцип си избрахте цветята за декорация на масите, букет, арка и тн. Колко ви се струва нормалния бюджет за украса със свежи цветя?

# 669
На какъв принцип си избрахте цветята за декорация на масите, букет, арка и тн. Колко ви се струва нормалния бюджет за украса със свежи цветя?

Аз тръгнах от стилистиката на поканите за кумовете и шаферките, там избрах мотив с цветя и мисля да го спазя и за всичко по-натам, включително за самата сватба.

Не знам какъв би бил нормалния бюджет, свежите цветя са скъпи, също зависи какви точно искате - рози или нещо друго.  Вземете оферти от 2-3 фирми за декорация и ще се ориентирате.

# 670

Аз тръгнах от стилистиката на поканите за кумовете и шаферките, там избрах мотив с цветя и мисля да го спазя и за всичко по-натам, включително за самата сватба.

Не знам какъв би бил нормалния бюджет, свежите цветя са скъпи, също зависи какви точно искате - рози или нещо друго.  Вземете оферти от 2-3 фирми за декорация и ще се ориентирате.

За съжаление към момента мотива, който аз си бях избрала, на по-късен етап се оказа от неподходящи за декорация цветя. Имам и друг избор, но очаквам да ми изпратят оферта. Просто исках да си сверя часовника какъв бюджет си залагат другите за свежи цветя или флорална украса като цяло.

Не смятам да е нещо хипер екстравагантно.

# 671
  • София
Важно е да се вземат сезонни или всесезонни цветя. Арката е по-лесно да е с изкуствени, особено ако ще е навън, има вероятност да увяхнат, ако много ги пече. Както и зависи колко часа е сватбата, някои цветя не са много издръжливи.

Относно розите, имайте предвид, че има различни рози. На нашата сватба имахме рози, но не от тези стандартните, а от тези, които използват агенциите с меки и къдрави лестенца, приличат на еустоми.

# 672
Здравейте, въпросът ми е към тези, които са направили сами поканите си. Опитах различни сайтове и приложения с готови шаблони, но щом въведа моят текст ( на кирилица) шрифтът си променя, шаблонът се запазва само, когато текстът и на латиница.
Опитах с canva, desygner и др. Sad
Ще съм благодарна, ако споделите опит

# 673
Здравейте, въпросът ми е към тези, които са направили сами поканите си. Опитах различни сайтове и приложения с готови шаблони, но щом въведа моят текст ( на кирилица) шрифтът си променя, шаблонът се запазва само, когато текстът и на латиница.

Така е за жалост, и аз първо започнах с Канва, но там няма много опции за шрифтове на кирилица и нищо не си харесах. Това е причината да ти се сменя шрифта. Направихме ги на In Design, което е продукт на Adobe.

# 674

Това се получава когато шрифтовете не са кирилизирани. В Canva, като тръгнеш да променяш шрифта, в търсачката напиши cyrillic и ще ти се покажат кирилизираните да си избереш от тях.

Общи условия

Активация на акаунт