НОЕМВРИйските момичета-момчета се изправят на крачета!

• 12 496
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Добро утро мами,

тити,кой е този квартал в който живееш?Но какво ли значение има ?В прекрасния Южен парк,прехвален в момента е пълно със боклуци и кучешки лайна(извинете за израза),И което най много ме влудява по алеите има огромни купчини конски фъшкии от конната полиция.Е това не мога да го разбера вече.Честно аз съм израснала в този район.(Живея до парка от 5 годишна-тогава нямаше още парк,а ботаническа година),отгледахме сестра ми,кучето,Марина,сега и Йоската.Е такова чудо никога не е имало!За селенията нищо не мога да кажа,защото не е така изразена.Но мръсотията е същата.
Ако се разходиш и при скритите пейки и беседки,може и спринцовки и игли да намериш.Това е!

# 211
Левски, близо до циганския квартал. При това в случая не говорех за цигани, те са друг проблем.  Лошото е, че само 2-3 квартала/този на майчето например/ ми покриват критериите по чистота и население. Т.е. навсякъде по комплексите ги има тези неща, които преди можех да игнорирам, обаче с дете всичко се променя.
майче, супер ще е да си имате возило - много улеснява.

# 212
  • София-там нейде в западната част
добро утро  Hug
Емата е добре и обрива почти е отшумял ...беба и  сердика не знам дали и при ваш е шарка на симптомите много ми приличат и като тези при нас са ... антибиотика не е желателен защото трябва да избие обрива а не да се спира ... доволна съм ако сме я прекарали защотото видях колко по-лесно е при малко дете /помня при мен как беше като дърто ... едвам се влачех / та така дано като направим теста да се окаже че е шарката ... няма какво да е друго защото нова храна не съм давала ... обрива започва от лицето-зад ушите,челото,бузите и в окосмената час на главата това е в първия ден после слиза към телцето и корема ,ръцете,краката и слабините ... там са спецефичните области ...малки и ситни пъпчици розово-червени и подути лимфи ... аз по принцип бях подготвена да боледуваме от шарка нали розацеята се изкарва от 6-36 м. ама не очаквах рубеолата ама квото дошло такова ... не сме сигурни но май нашия тати не я е карал тази шарка ще се чуе де ама дано не го хваща че тогава е лошо  Praynig
майче ама ако знаеш и аз как не щта да те виждам в този момент  Wink  Joy   
всички болни бебчета да се оправят и мамите също за да си ги жгледат    bouquet
лек ден желая ще пиша и чета по0подробно довечера че изчезвам на работа  Grinning

# 213
Добро утро   bouquet
 ЧРД на патерици на Тити и на Жмо! От здраве, щастие и късмет да не можете да се отървете и много да ви глезка и радва домочадието   bouquet

Майче, стискам палци да имате сделка за колата. Peace Тъкмо ще можем да си организираме квартално джип- сафари...то при нас поне си е направо джунгла от растителност и офроуд терени  Twisted Evil Но да знаеш, че мъжете стават досадно- отегчителни в радостта си по новата ламарина- ние днес вече си получихме точно новия джип и искам да ти кажа, че до вчера ми се искаше на моменти да избягам, за да не слушам повече за коли, пък днес направо незнам как ще е  Crazy

Моан, възхитена съм каква бойна мадама си! Само така  Wink

При нас стеса продължава- Яна неше да отиде при никого- ни тати, ни баба.....само за мен е залепена и изпада в истерия ако се отделя и на крачка от нея! Незнам какво ще правя  newsm78 #Crazy Довечера занимаваме за Велинград за почивните дни, дано там малко се поуспокои като повече време е с цялото семейство  Praynig

Айде, че ще ми свали долнището от висене и дърпане  Embarassed  Приятен ден на всички  Heart Eyes

# 214
ДУ.
Ние от вчера на обед сме без вода. И тук вече не се живее. Как ще я карам цял ден, с Кит и без вода не знам. А и е облачно и не можем да илезем още. Дано не завали, че тогава съвсем ще излудея. А тези от ВИК #2gunfire - само лъжат - ще я пуснат в 22, ще я пуснат в 23. Сега стана в 12 днес. Ама дали наистина ще е така. newsm78
За мръсотията - тук в барка беше така до скоро - сега го изчистиха, смениха пейките, направиха алея за кучета. Но бездомните как ще ги накарат да ходят там не знам.
А градинката до блока е под всякаква критика. Хвърлят си боклука през прозорците, вафли, цигари, семки и всичко останало се валя в тревата. И там не водя Кити. Ходят само големи деца, които замърсяват и не почистват.
Майче, дано да стане сделката и да си имате нова придобивка.

# 215
  • Gabrowo->Sofia
добро утро,
Ванката днес се събуди за първи път в 7,20 но за сметка на това вече е крив, сърди се, но не ще да спи вече....времето мрачно, не мрачно след малко излизаме, щото вече побеснях.
Майче, ще чакам скоро да се похвалиш с автосделка. Понякога положителното усещане познава повече от майсторите познавачи на коли, дано да е така и при вас.
Ех, да му се невиди и мучащото същество.....тоя Иван днес е отвратителен, не реве, но пък как мрънка, сташно изнервящо.....на мен няма да ми стигнат силите да се правя енергично на клоун докато му се приспи окончателно....

# 216
Привет  Wink
Тит и аz като го видя това нещо иz София и си каzвам , че няма скоро да се приберем в България. Не мога да раzбера, как може хората да си zатварят очите до толкова  Sad Край Камбаните беше чисто, сега стана младоския парк и е отврат мръсно  Sad За кварталите и иzпочупените катерушки и zа детските площадки мног оме е яд  Sad Но нищо не може да се направи (дори оборка на градинката няма да помогне, на другия ден ще е същото ). Докато на някой не му хрумне , че ако мръдне 2 крачки до кошчето децата му ще играят на чисто ... А zа масовото полzване на раzваления български и то в София и дори съм го чувала от учители  Sad Sad Sad думи нямам. Единствената идея , която ми хрумва е, ако имате поzнати с вила край София или имате въzможност да иzкарвате детето сикендите иzвън София (има невероятни места и все още чисти) .
Всички ли дечица иzкарват шарка? Моя играе на площадката със сума ти деца , като някои са сополиви, други не  ooooh! да видим кога и той ще пипне нещо.
бубе и аz мисля, че и с обикновена вода може да получиш същия ефект, особено , както ти пишеш ако детето е било иzтощено , но мног онеспокойно и само zатова не могло да zаспи.
майче ти zа мен си си "желеzна"   Wink Имах само в предвид да гледаш себе си, zащото Петра ще порасте и ще zабрави всичко, но ти трябва да си zдрава и да си живееш жиота все пак  Wink Саши като беше малък и имаше мног околики и все гледаше да zахапе и zасмуче нещо ми беше направил една синка на ръката . Майка ми като я видя и мног ми се скара. Каzа ми да не го оставям да ме тормоzи, все пак и аz съм човек  Wink УСпех. Само ми се струва, че zа Петра не е хубаво да не е комуникативна и ако имате поzнати с деца наоколо, можеш да каниш дечицата да играят с нея. У нас каня момиченцето на съседката (9 годинки) и понякога братовчедчето  (6 годинки)Wink

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 10:31 от vivita

# 217
Ние сме вече цяла седмица в Казанлък и се радваме на хубавото време, още сме с летни панталончета и тениски, ходим по градинки и паркове и в похваленото вече тук заведение със забави за деца - Юлиана пощуря от кеф там! Вече ходи от 2 седмици, но само като я държим, вчера й купих и коланче за прохождане, но още не съм го изпробвала. Днес отново е слънчево и още сутринта ги пратих на вън с баба си, а аз правя пюрето и след малко отивам при тях на вън - там ще яде, ще се кърмим, ще спи.. възползваме се максимално от последните слънчеви лъчи. Много добре ни се отразява това гостуване.
А по отношение на чистотата тук е сто пъти по чисто от София!
majce, успех с джипа! Ние се родихме откакто имаме джип, че преди това бяхме с малка почти двуместна кола - Пежо 306 CC, е, покефихме се малко на кабриото, докато бях бременна. Сегя я продаваме, че и за мен не става, не можем да се поберем с Юлиана, освен, ако нищо не носим, но това никога не е. Много често пътуваме и освен всичкия багаж носим и количка, сгъваемо легло.. сега ни е екстра.

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 11:34 от Sisssi

# 218
  • София
Майче, хайде дано се похвалиш с новата придобивка Hug
Ние следобеда сме на консултация и ще разберем рубеолни ли сме, или не, но като гледам обрива, май да.
А за кварталните нечистотии, аз отдавна исках да споделя прекрасните си впечатления от Мл. 4 и по-скоро от Бизнес парка, не знам дали работещите там го оценяват, но за майките и децата е идеален, чист, много добре поддържан, с езера, градинки, кравички и охлюви (играчки, де), много съм доволна Laughing Иначе площадките около блоковете са същата история. А между другото-възхитена съм от майките в квартала-безкрайно са любезни, отзивчиви и мили, аз по принцип малко по-бавно установявам контакти, но тук такова нещо нямаше, много са готини.

# 219
Добър ден  Simple Smile
Първо да се оплача - Ади днес е НЕВЪЗМОЖНА  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil От 7 сутринта е най-големия кривундел дето не знае какво иска! Сега я пуснах да щъка по пода, след 5 минути протести от нейна страна. Набарала е един жълт балон и го хапе усърдно. Кога ли ще се спука  newsm78 Пък да видим тогава  Joy
Времето и при нас е мрачно, много ме потиска.

На оздравелите бебоци - браво   bouquet Скоро да не се разболяват пак!

На все още болните - скорошно оздравяване!

Охх, нямам много време да пиша.
Айде да ви е лек денят  Hug

# 220
  • София
Ей, добре, че са майчето и беба да кажат нещо хубаво, че аз много се ядосвам от такива неща, чувствам се базсилна, борбата е като срещу вятърни мелници. Което не означава, че трябва да се бездейства. Незаинтересоваността и бездействието са равносилни на престъпление. В този смисъл, браво на моан, и на тити за почистването (като не чистят, защо не са го пазили поне, гадовете)!

Аз не спах цяла нощ - Роси кашляше много, както и аз, самата. Притесних се ужасно, че става нещо по-сериозно, сутринта дойде семейният ни лекар, преслуша я и каза, че е чиста засега. Следобед сме и на педиатър, може би рентген, ще видим.
Дидди, не ти завиждам. Дано разходката подейства добре.
Беба, дано е рубеола, а не нещо друго и вече да минава.
Майче, успех с возилото! Дано и аз скоро се похваля. Имам условие - да продам старата кола, за да получа нова.

Въпрос: просото глутеново ли беше, или безглутеново?

# 221
simka, просото е безглутеново! Юлиана много го харесва! Сварявам го и после го прибавям към плодово пюре или го пасирам заедно с ябълка или друг плод, или към зеленчуковото пюре - правя си експерименти всякакви и обикновено имам успех! Simple Smile

# 222
  • Карлово
Завърнахме се от консултация. Размерите са 10600 /+600/ и 77см /+2/. Разпитваха ме дали умее да изпълнява команди. И дали прави опити да се храни сама с лъжичка. Ами тя опити прави, ама неуспешни. Кога трябва да започваме да ги учим да ползват лъжичка? И как? Хайде мамите с опит да споделят.
И още един въпрос-има ли и други, които нямат никакъв успех с гърнето? За пишкането след сън се справя, но за акането - не. Само като я сложа на гърнето и спира да върши работата.
Относно темата, която Тити подхвана за простотията на някои. В Карлово доста паркове и градинки се обновиха по "Красива България". В този, който е най-близо до нас, и се събират мн майки с бебета, и по-големи деца, ми прави впечатление, че дори тийновете се грижат за чистотата. Изхвърлят си боклуците в кошчетата. Може би е породено от факта, че се познаваме повечето. Общото ми впечатление е, че не се замърсяват и хората се грижат да остане красиво.

# 223
Здравей те на всички,
вчера бяхме на консултация и сме пораснали доста 8.240 и 70 см
но все още нямаме зъби  bouquet

# 224
леле, и с лъжичката ли трябва да се захващаме вече? Деян бърка с пръсти в храната, още ми е свидно да му дам лъжицата в ръката.
А за команди  - ние опитваме само "дай" и "вземи", ако е на кеф, прави го, ама не може да му се разчита. Лягай/за памперса/ не ни се удава, "ела при мама" го предизвиква да се запилее в други посоки, както и "стани и ходи"  Joy Какви още команди? Вземи кокала, донеси пръчката, стани, легни, добро куче hahaha
за гърнето мнението ми е ясно отпреди.

Общи условия

Активация на акаунт