Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 459
  • 743
  •   2
Отговори
# 525
Солариум в никакъв случай! Слънце също-не! Ставай си спокойно веган. Освен да пробваш Скинорен и киселини, както и слънцезащита 50 фактор през деня.

# 526
Скиорче, той ако прави лазерни процедури пак кожата става фоточувствствителна. Ползвайте си Епидуо, щом слага и слънцезащитна грижа (и да се подменя през 2 часа) би трябвало всичко да е наред.
Антибиотикът няма да има дълготраен ефект, не знам дали има смисъл да го пие. И без това имаме проблеми с резистентност към него, а като се пие за всякакви проблеми казусът се задълбочава.
Блу, отивай на козметик да ти прави процедури с киселини. Според мен тогава ще има резултат. Скинорен помага при по-дълъг прием и няма моментални резултати. При мен имаше след третия месец. Може би Епидуо да пробваш също. Вече не кърмиш, нали?

# 527
При моята дъщеря единственото, което има ефект е почистване при козметик. Още след първата процедура имаше видимо подобрение. Сега има петънца и излизат от време навреме, но няма нищо общо с това, което беше, а положението и беше направо страшно по едно време. Важното е да е читав козметикът, че да не стане по голяма беля. Болезнена е процедурата, защото ги разчопля в зародиш и чисти, но... Успех в борбата. При нас е наследствено, баща и е имал много тежко акне. Сега почти не си личи, само петна, малки белези, които ще борят и изкача по някоя. Дано да се оправи изцяло. Препоръча и го едно момиче, което също имаше проблемна кожа и я оправи по този начин. Вярно, трябва да се поддържа постоянно, процедурата е 40 лв, ходим поне два пъти в месеца, напоследък даже не е ходила, но от всичко пробвано, киселини, мазила, нямаше ефект никакъв - само това даде резултат.

# 528
  • София
Ако е в София този козметик, бихте ли ми дали координати?

# 529
  • Пловдив
Здравейте!
Чета ви и искам да ви споделя моя опит с пъпките.Почти на 35 съм.От пубертета имам пъпки по гърба, целия ми е в белези, имах едни пъпки като кисти по долната челюст, излизаха ми едни големи 2-3 пъпки в една, адски болезнени.Тогава няма кой да ме светне, ЛЛ само ми съчувстваше 🙄.Дойде време да тръгвам по АГ-та, назначаване на изследване с глюкоза за инсулинова резистентност и се оказа, че имам.Прочетох тук там, такива пъпки също се дължали на висок инсулин.Та, който има деца в пубертета, изследвайте инсулина и вземете мерки.На мен преди 15-20 години (леле, как звучи 😳) не е имало кой да ми каже, кой ти беше чувал за такова нещо.Отдаваха го на ПКЯ при мен, дават ми противозачатъчни заради нередовен цикъл и нищо конкретно.Масово хората имат ИР и не знаят, много поразии прави.Аз го научавам по кофтия начин.

# 530
Благодаря за съветите, а защо не солариум? Разбирам че е вреден и резултатът е краткотраен но все пак има резултат, аз търся временно бързо решение? Или смятате, че ще се влоши от него?
Може ли и на мен координати на козметик, благодаря

# 531
  • София
На “Клиър скин” ще ходим в Хил клиник. Правили сме вече една такава процедура. Писала съм по-назад в темата. Ефект определено имаше, около месец кожата му беше видимо по-спокойна и без нови пъпки, но после се започна отново. Препоръката е да се направят 6 такива лазерни процедури през около 3 седмици, за да има дълготраен ефект. Ще видим сега как ще му се отрази.
А дали има разлика между лазерната процедура ClearSkin и другите лазерни процедури за акне, които се предлагат от дерматологичните клиники?

# 532
  • София
Има разлика. Повечето лазерни процедури са за заличаване на петна и белези, а Clear Skin е един вид дълбочинна терапия на подкожните кисти. Действа антибактериално. Ще разпитам пак подробно на място след няколко дни и ще пиша.
Уейв, мерси за съветите! Ще взема епидуото. Сега маже веднъж дневно с Акнеаут активен лисион и веднъж с Даверцин. Отделно  и с хидратиращия крем на Uriage.

# 533
Ако е в София този козметик, бихте ли ми дали координати?
Не, не живеем в София, затова не мога да съм ви полезна. Предполагам, че в толкова голяма град трябва да има добри козметици. Просто трябва да проучите. Желая ви успех с намирането му.

# 534
Здравейте!
Чета ви и искам да ви споделя моя опит с пъпките.Почти на 35 съм.От пубертета имам пъпки по гърба, целия ми е в белези, имах едни пъпки като кисти по долната челюст, излизаха ми едни големи 2-3 пъпки в една, адски болезнени.Тогава няма кой да ме светне, ЛЛ само ми съчувстваше 🙄.Дойде време да тръгвам по АГ-та, назначаване на изследване с глюкоза за инсулинова резистентност и се оказа, че имам.Прочетох тук там, такива пъпки също се дължали на висок инсулин.Та, който има деца в пубертета, изследвайте инсулина и вземете мерки.На мен преди 15-20 години (леле, как звучи 😳) не е имало кой да ми каже, кой ти беше чувал за такова нещо.Отдаваха го на ПКЯ при мен, дават ми противозачатъчни заради нередовен цикъл и нищо конкретно.Масово хората имат ИР и не знаят, много поразии прави.Аз го научавам по кофтия начин.

Елънче, къде прави обременяването с глюкоза? Беше ли тествала преди това HOMA индекс?

Има ли тук хора, които са правили лазер за махане на плоски, червени белези/петна след пъпки - колко процедури са нужни, изчистват ли се напълно или само избледняват? Не мога да намеря много информация по тази тема, затова питам...

Благодаря предварително!

# 535
  • Пловдив
tiriti,  правих го в Рамус, но не спазих условията и трябва пак да правя, но в момента с други неща се занимавам, а и не съм се излекувала и не намирам смисъл.Пуснах само на гладно, от 19 и нещо, беше спаднал на 13.

Не бях изследвала, но чета, че той не е много показателен Хома индекса.

# 536
Имам същия проблем с пъпки по гърба и брадичката, но изследванията на глюкоза и инсулин не показват проблем. Явно при мен е от поликистозата. Confused

# 537
Солариум в никакъв случай! Слънце също-не! Ставай си спокойно веган. Освен да пробваш Скинорен и киселини, както и слънцезащита 50 фактор през деня.
Благодаря за отговора, започнах скинорен доколкото разбирам излагането на слънце може да е опасно докато го ползвам затова да се мажа с 50+? Ами така всъщност е по-добрр, защото слънцето според мен поизсушава кожата, но пък не желая да имам тен като се замисля мн попфолк от 90те ще е 😂🤢 взех много мерки диетата тези киселини и каквото се сетя ще направя дано успея 🙏🙏🙏, че гърба на булката си е някак доста важен елемент 🙂

# 538
Според мен вместо веган, пробвайте АИП режим - била съм и на двете АИП ме избави от много проблеми и кожата ми е по-чиста, отколкото като бях на картофи и ориз.

# 539
blue_eyez на мен последният път пиенето на противозачатъчни за 2 месеца ми се отрази доста кофти. Разбирам положението ти и се надявам да проработи при теб и да нямаш усилване на акнето, както имах аз.

Общи условия

Активация на акаунт