Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Може ли да се прави лятото микронидлинг? Flushed

# 511
Здравейте преди имах голям проблем с акне и пъпки по лицето.  Вчера ми се  появиха  две пъпки аз ги раздразних и ми препоръчаха да промия  пъпките  със памук и спирт . Сега виждам че имам нещо като коричка на мястото но като се опитам да изцедя  сякаш ще потече кръв . Та въпосът ми е да продължавам ли да промивам или просто  да оставя  на мира раничката. И ако може някакви кремове сега ползвам демерцин беше доста ефектовен първоначално и бях доста доволен но май му спира ефекта. Благодаря предваротелно

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 17:12 от Не се сърди, човече

# 512
Сори за глупавия въпрос, но чета за микронидлинга, че някакви позлатени игли проникват в кожата и се чудя, как се дезинфекцират. Една и съща игла боде наред всички клиенти или са еднократни?
еднократни игли са за какво искаш да го правиш

# 513
  • София
Не, просто стана дума за процедурата и реших да попрочета.
Моля, ако има някой, лекувал се с антибиотик, да сподели какъв АБ е пил, колко време и с какъв ефект. Мисля, че май няма да се оправи моят синковец само с мазила. Sad.
Прочетох, че козметиката на Тhe Оrdinary е само за зряла кожа, а и консултатнтката в Дъглас каза, че не се препоръчва за тийнейджъри. Някой да има отзиви от новия интензивен серум на Laroche Posay? Доста скъпичък ми се вижда (52 лв.), но в аптеката ми го препоръчаха горещо. Също някой да е ползвал руската козметика стещу акне и червени петна “До и после”? Вече съвсем се отчая детето, а и аз не знам как да му помогна.
Следващата седмица съм го записала на почистване плюс лазер -процедура Клиър скин....Дано да има някакъв ефект.

# 514
Преди години, два пъти по 3 месеца нискодозиран доксициклин, мисля по 40 мг. Доста добър, но временен ефект.
Лекар трябва да го предпише обаче.

# 515
С тези маски, които се налага да носим, при проблемна кожа положението наистина става отчайващо. Другото нещо е храната - повишен прием на мазнини и захари и кожата пак пламва. Каквото и да се маже и пие, трайно подобрение не виждам да се постига.

# 516
Моля, ако има някой, лекувал се с антибиотик, да сподели какъв АБ е пил, колко време и с какъв ефект. Мисля, че май няма да се оправи моят синковец само с мазила. Sad.
Прочетох, че козметиката на Тhe Оrdinary е само за зряла кожа, а и консултатнтката в Дъглас каза, че не се препоръчва за тийнейджъри. Някой да има отзиви от новия интензивен серум на Laroche Posay? Доста скъпичък ми се вижда (52 лв.), но в аптеката ми го препоръчаха горещо. Също някой да е ползвал руската козметика стещу акне и червени петна “До и после”? Вече съвсем се отчая детето, а и аз не знам как да му помогна.
Следващата седмица съм го записала на почистване плюс лазер -процедура Клиър скин....Дано да има някакъв ефект.
Да спре временно приема на всичко мелчо и яйца да види дали ще се успокои кожата.Козметиката на Т Ординари на мен не ми помогна пари хвърлени на вятъра.

# 517

Консултантките в Дъглас нямат образование и не са квалифицирани, не ги слушайте.
Серумът на Ла Рош не е лош, но има много алкохол в състава и ужасно мирише на спирт, все едно си мажеш лицето с ракия.
Вземете си мостра от аптеката и пробвайте дали ще ви хареса.

# 518
Антибиотикът е с временен ефект. Аз пих по други причини, но видях в листовката, че се предписва и за акне. Изчисти ми се кожата за известно време и после пламна пак.
Намаляването на млечните може би има значение, аз не ям от няколко месеца и кожата ми се поизчисти, но не знам дали е от тях или е случайност. Сега съм на кето режим, с повече прием на мазнини и млечни и ще видя как ще ми се отрази на кожата.
Иначе аз не бих слушала консултантките в Дъглас, бих чела в интернет. Това, което чета аз е, че не е проблем за млада кожа да ползва ниацинамид серумът. Според мен може да не се почва с киселини още, че ще трябва и слънцезащитен крем да носи, а може и да не е много постоянен на този етап (на тийновете не им се занимава много), но добро почистване, хидртатиране (въпреки акнеичната и мазна кожа трябва да се маже с хидратиращи кремове), ниацинамид, както и по-скоро механично почистване на лицето (при добър козметик по-скоро). Би трябвало така да се пооправят нещата.

# 519
  • Sofia
Моят син два пъти пи антибиотик, през една година. И двата пъти акнето се влоши много, не знам защо така става при него... Вторият път уж му правиха изследване на секрет от пъпка, аз затова се съгласих, но акнето се влоши повече и от първия път. Почистването при козметик му помага, но не трябва да се стискат възпалени пъпки, само черни и бели точки,иначе пламва всичко. И това го разбрахме по трудният начин☹️Хубаво е първо да се проведе лечение, лицето да се успокои и тогава козметик. Ние вече 3 години се борим. Сега е малко по - добре. Страх ме е даже да го кажа. Надявам се вече да отмине този пуберски период. Забелязвам, че там където е избила повече брада не му излизат вече пъпки, или поне не толкова. Хубаво е да се пие цинк. Един месец пие, един почива и така 3 пъти.

# 520
А, има ли хора в рода със същия прблем? Много често акнето е И генетично. При мен майка ми и баща ми също са имали акне, майка ми си спомням, че до сравнително скоро й излизаха някакви единични около брадичката. При мен излизат по лицето, врата, гърба, някой път дори под мишниците (????) ама май почти навсякъде ми излизат. Аз като цяло си имам всякакви кожни проблеми и като обриви и дерматити, себорея - кожата ми е тотал щета. Струва ми се, че най-вече ми излизат от механични проблеми - ако съм си пипала кожата, ако съм я наранила, протъркала. От козметика също се влошава или подобрява. Не мога да й хвана спатиите. Ходила съм на дерматолози, алерголози, обясниха ми, че кожата си ми е такава и толкова по въпроса :/ малко е отчайващо.

# 521
  • Sofia
А, има ли хора в рода със същия прблем? Много често акнето е И генетично. При мен майка ми и баща ми също са имали акне, майка ми си спомням, че до сравнително скоро й излизаха някакви единични около брадичката. При мен излизат по лицето, врата, гърба, някой път дори под мишниците (????) ама май почти навсякъде ми излизат. Аз като цяло си имам всякакви кожни проблеми и като обриви и дерматити, себорея - кожата ми е тотал щета. Струва ми се, че най-вече ми излизат от механични проблеми - ако съм си пипала кожата, ако съм я наранила, протъркала. От козметика също се влошава или подобрява. Не мога да й хвана спатиите. Ходила съм на дерматолози, алерголози, обясниха ми, че кожата си ми е такава и толкова по въпроса :/ малко е отчайващо.
. Не, нито аз, нито баща му сме имали чак такова много пъпки през пубертета. Сега, като ходим по дерматолози и все казват, че кожата му е мазна като моята. Като кажа, че аз не съм имала, поклащат глава с недоверие, все едно съм имала, но не си спомням 😆 Казват, че ще отмине с времето, дано!

# 522
  • София
Къде ще правите процедурата Клиър скин? Би ли споделила после дали е имало ефект от нея, че и аз имам един тийн с подобни проблеми.

# 523
  • София
И при нас никой не е имал акне. По някоя и друга гнойна пъпка през пубертета в т. нар. Т-зона, но не и по бузите.
Опитва се да намали до минимум млечните, но все се случва да хапне нещо, което ги съдържа (напр. палачинки).
И мен ме притеснява, че приемът на АБ-к може да има краткотраен ефект, затова още се въздържам, макар, че той е толкова отчаян, че ме моли да го започнем (дерматоложката в Дерма акт го изписа), но се разбрахме да опитаме с епидуо. Последното така и не го започнахме, защото той е много често навън, а уикендите във високата планина и се притеснявам да не останат трайни пигментации от слънцето, предвид, че епидуото прави кожата фоточувствителна.
Иначе слага и 50 фактор детето.
На “Клиър скин” ще ходим в Хил клиник. Правили сме вече една такава процедура. Писала съм по-назад в темата. Ефект определено имаше, около месец кожата му беше видимо по-спокойна и без нови пъпки, но после се започна отново. Препоръката е да се направят 6 такива лазерни процедури през около 3 седмици, за да има дълготраен ефект. Ще видим сега как ще му се отрази.
Във всеки случай това акне му срина тотално самочувствието:(. Казва ми: “Доволен съм, че мога да ходя с маска на училище”.Sad

# 524
Здравейте, имам акне от много години. Единствено, когато кърмех се изчисти до 1, за съжаление този период не продължи дълго. След 2 месеца се омъжвам и съм готова на всичко Grinning само да се изчистя дори да е само за този ден. Отделно се пада да ми дойде на датата та ми предписаха противозачатъчни за 1месец за да го предизвикаме по-рано.
По принцип няма да ги пия но очаква ли се от 1 месец да има някакъв ефект върху акнето(добър/лош)?
Също си мисля за солариум.
И третото ставам веган поне за 2м.поне за всеки случай.
Притесняват ме най-вече пъпките по горната част н а  гърба, които пък от нерви разчоплям и доста влошавам положението.
Тоест търся бърз резултат, дори и да е само за 1 ден

Общи условия

Активация на акаунт