Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 490
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Моите хормони излязоха - висок естрадиол, висок пролактин и висок андростендион - определено има вероятност пъпките да са на хормонална основа. В сряда съм на ендокринолог. Притеснява ме, че ще ми изпишат противозачатъчни, а хич не ми се пият, но не знам има ли друг начин да си регулира човек хормоните...

Има ли тук и други, които да са пускали хормони и да не са им в ред?

# 496
Противозачатъчни не регулират хормоните. Блокират вашите. Обикновено, за да има такъв дисбаланс нещо не е наред - примерно: проблем с щитовидната, с хипофизата (високия пролактин говори за това, при спазени условия на изследването), причината може да е поликистоза или примерно инсулинова резистентност. Тези неща се коригират по различен начин, не с противозачатъчни. Пожелавам да попаднете на свестен ендокринолог. Ако не, във форума има предостатъчно информация как да се коригира и намери причината.

# 497
Здравейте , моля за съвет!
След стимулация за инвитро, кожата ми стана ужасна! Появиха ми се множество ситни бели пъпки без връх около устата (от двете страни на брадичката ) и зачервяване и пъпчици по едната буза. На челото имам няколко хронични пъпки , които се появяват на едно и също място през известно време . Препоръчайте ми някакъв крем или тоник , вече не знам с какво да се мажа. Козметичка ми каза , че е хормонално всичко това .

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 13:23 от PandaBanda

# 498
Противозачатъчни не регулират хормоните. Блокират вашите. Обикновено, за да има такъв дисбаланс нещо не е наред - примерно: проблем с щитовидната, с хипофизата (високия пролактин говори за това, при спазени условия на изследването), причината може да е поликистоза или примерно инсулинова резистентност. Тези неща се коригират по различен начин, не с противозачатъчни. Пожелавам да попаднете на свестен ендокринолог. Ако не, във форума има предостатъчно информация как да се коригира и намери причината.

Ами вие уцелихте 3 от нещата, които имам - хипофункция на щитовидната жлеза, която сега открих с тези изследвания, поликистоза, за която си знам и вероятна ИР.

Само за хипофизата не знам какво изследване се прави, за да се види дали е наред?

Иначе и аз се надявам ендокринолога, при който се записах да е свестен и да вземе правилните мерки.

Въпросът е поликистозата лекува ли се с нещо? Иначе за щитовидната - ясно, ще ми изпишат малко еутирокс най-вероятно. За инсулиновата резистентност тепърва ще чета какво може да се направи...

Благодаря за информацията!

# 499
PandaBanda,щом сте след стимулация, докато не утихнат хормоните с каквото и да се мажете ефекта ще е минимален а и на дали е ок да ползвате по силни продукти като киселина предвид ситуацията ви. Посетете дерматолог . Успех.

# 500
tiriti, за ИР се прави хранителен режим и спорт. Има много добра тема във форума. А за пролактина, прави се пак контрол, при спазени условия. После, при нужда, се назначава ЯМР, за да се провери за аденом на хипофизата. Което, ако го има, е доброкачествено най-често. Няма да влизам в детайли, но най-общо е това и се пие хапче за корекцията, подобно на л-тироксина за ЩЖ. Можеш да заложиш на витамини и добавки. Те също са важни при хормонален дизбаланс. За ПКЯ, не съм подробно запозната, но има добавки, които помагат, контрола на ИР също и вкарват в норма тялото Simple Smile Късмет пожелавам. Със сигурност не препоръчвам ОК.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:38 от ^SunLight^

# 501
Възможно ли е акнето да е предизвикано от кисти на щитовидната жлеза?

# 502
Влизам да похваля азелаиновата киселина на ТО(тъй като само нея съм ползвала и то от 10тина дни) - страхотен ефект върху 3-месечни подкожни пъпки. Избиха си една по една и не останаха петна.
Какъв бб крем ползвате за акнеични кожи, за изравняване на тена?

# 503
Здравейте , моля за съвет!
След стимулация за инвитро, кожата ми стана ужасна! Появиха ми се множество ситни бели пъпки без връх около устата (от двете страни на брадичката ) и зачервяване и пъпчици по едната буза. На челото имам няколко хронични пъпки , които се появяват на едно и също място през известно време . Препоръчайте ми някакъв крем или тоник , вече не знам с какво да се мажа. Козметичка ми каза , че е хормонално всичко това .

мезотерапия си направи и ще изчезне всичко

# 504
Пробвали ли сте да решите проблема с акнето с микронидлинг (За този по салоните, не клиничен). Козметичката ми споделя, че има доста добри резултати след 2 процедури. Аз ще си направя след седмица процедурата, но исках да попитам и за мнения Simple Smile)
При мен са разширени пори, белези от акне и повтарящи се дълбоко пъпки на едната буза. Направих почистване на лице преди седмица и сега всичко е идеално, е само белези от акнето останаха.

# 505
Дерматолог ми изписа 2 крема и лосион за лице, правен по рецепта в аптека, надявам се да има резултат. А за мезотерапията , четох че е подходяща за жени над 27г., Но се поинтересувам повече .

# 506
Къде ще правиш микронидлинг? Имаш ли препоръка, каква е цената?

# 507
Пробвали ли сте да решите проблема с акнето с микронидлинг (За този по салоните, не клиничен). Козметичката ми споделя, че има доста добри резултати след 2 процедури. Аз ще си направя след седмица процедурата, но исках да попитам и за мнения Simple Smile)
При мен са разширени пори, белези от акне и повтарящи се дълбоко пъпки на едната буза. Направих почистване на лице преди седмица и сега всичко е идеално, е само белези от акнето останаха.
И аз се замислям за същата процедура. При мен проблемът в единични пъпки, които обаче постоянно се появяват. Ще се радвам, ако някоя дама си е правила и сподели дали е доволна.

# 508
  • София
Сори за глупавия въпрос, но чета за микронидлинга, че някакви позлатени игли проникват в кожата и се чудя, как се дезинфекцират. Една и съща игла боде наред всички клиенти или са еднократни?

# 509
Микронидлинг и Pixel Rf не е ли едно и също?

Общи условия

Активация на акаунт