Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 607
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Аз да добавя и слънцезащитата на неострата, казвала съм го и преди, но е тонирана.

# 196
Нещо забелязвам поява на доста разширен пори 🤔 и взех да се притеснявам и да се замислям на какво се дължат при положение  ,че козметиката е уж за проблемите точно и в тази носока . Препоръчайте някой серум или крем само за свиване на порите.

# 197
По въпроса за слънцезащитата - от форума съм запомнила хубави мнения за Юсерин (може би и от други теми). Миналата година не го пробвах, но тази мисля да заложа на него.
Скрит текст:
Миналото лято взех Авен, тониран....ами мисля, че няма повече да заложа на какъвто и да е тониран, то като не ти пасне по цвят, се губи целия смисъл. 40 лв. заминават ей така. Беше в периода с ковид и никъде нямаше тестери...отделно, то се оказа, че е и само един цвят.

# 198
Вчера, след поста на Reddish Brown, веднага потърсих препоръчания от нея крем на Миша. Та днес вече са при мен тези двата (такава експресна доставка получавам за първи път Simple Smile ).
Зимата основно ползвах този , много лесно се нанася, не остава мазен филм, не дразни кожата ми. Доволна съм, въпреки че е зима и навън не е жега, в офиса е много топло. С този слънцезащитен лицето ми не се изпотява и не ме сърби, дразни и други такива неприятни усещания. Имам 5 несполучливи прескъпи слънцезащити от миналото лято, които исках да изхабя зимата, но наистина само горния на Миша понасям. Надявам се тези двата нови да се държат така като сегашния.

# 199
Hellenn,  моят крем е този...

Но честито все пак. Дано се харесат с кожата ти. Grinning

# 200
Здравейте... на 16 години съм, скоро на 17 и от ~3 години имам УЖАСНО мазна кожа (2 часа след миене отново е мазна), акне и разширени пори, имам и пъпки, и черни точки. Държа да отбележа, че ям от всичко, без ограничения. Към момента си мия лицето всеки ден със сапун, за което знам, че увеличава производството на себум и от него ми става още по-мазна кожата... Опитвал съм да използвам и мицеларна вода, която също пресушава кожата ми?! Направих си експеримент - 2 седмици да си мия лицето само с вода, като в този период омазняването намаля с 20%, но започнаха гадни пъпки, които вероятно са от лошото почистване. Моля за съвет - с какво да заменя сапуна, какво да спра да правя и т.н. Приемам критика, знам, че и аз съм виновен донякъде, но искам да сложа край на този ад! Disappointed Relieved

# 201
Здравейте... на 16 години съм, скоро на 17 и от ~3 години имам УЖАСНО мазна кожа (2 часа след миене отново е мазна), акне и разширени пори, имам и пъпки, и черни точки. Държа да отбележа, че ям от всичко, без ограничения. Към момента си мия лицето всеки ден със сапун, за което знам, че увеличава производството на себум и от него ми става още по-мазна кожата... Опитвал съм да използвам и мицеларна вода, която също пресушава кожата ми?! Направих си експеримент - 2 седмици да си мия лицето само с вода, като в този период омазняването намаля с 20%, но започнаха гадни пъпки, които вероятно са от лошото почистване. Моля за съвет - с какво да заменя сапуна, какво да спра да правя и т.н. Приемам критика, знам, че и аз съм виновен донякъде, но искам да сложа край на този ад! Disappointed Relieved
Първо, забрави за сапуна. Има много нежни почистващи средства, които не премиват, не пресушават кожата и не нарушават защитната й функция. В зависимост от бюджета, предвид, че си на 17 вероятно нямаш доходи, има и български на достъпни цени. Например на Билка. Мицеларната вода я забрави, няма ползи, само дразни кожата. В момента ти бушуват хормоните, и това, което можеш да направиш, е да не прекаляваш с джънк фууда (знаеш - мазно, пържено, сладко), да се храниш балансирано, да спортуваш умерено,  да си повече на чист въздух и да се наспиваш добре. Добрата хидратация също е много важна, да пиеш много вода, а и да не пушиш. Сигурно звучи дълго и досадно, но вълшебна рецепта няма, всичко е в системни, правилни и постоянни грижи. И понеже, на тази възраст сте все на телефона, полезен навик е поне веднъж дневно да му дезинфекцираш дисплея. И се въоръжи с търпение, хормоните ще се наместят, а като си изградиш правилни навици, ще са  ти полезни цял живот Simple Smile

# 202
Hellenn,  моят крем е този...

Но честито все пак. Дано се харесат с кожата ти. Grinning
Да, знам. Ти си си го написала в поста. Но го няма по бг сайтовете, а от чужбина не ми се пазарува.  Моят 45 фактор също го няма в никой достъпен бг сайт вече. Ако го имаше пак него щях да си взема.

# 203
  • Пловдив
Helen, би ли дала линк към сайта, от който поръча Innocent, защото не ги намирам

# 204
  • София
Тук го намерих,но е изчерпан:https://kocos.bg/bg/search/missha?page=2&sortBy=5

# 205
Момичета, моля споделете някой наистина хидратиращ крем,използвам епидуо и много изсушава, изписан е с толеранс на авен,но кожата си е дехидратирана.

# 206
Helen, би ли дала линк към сайта, от който поръча Innocent, защото не ги намирам
Както е дала Магика от Кокос ги поръчах.
https://kocos.bg/bg/Vodoustoychivo-slyntsezashtitno-mlyako-MISSH … F50-PA-70ml.p2362
https://kocos.bg/bg/SLYNTsEZAShtITNO-MLYaKO-ESENTsIYa-MISSHA-ALL … F50-PA-70ML.p2364
Това са моите.

# 207
  • Пловдив
Както е дала Магика от Кокос ги поръчах.
https://kocos.bg/bg/Vodoustoychivo-slyntsezashtitno-mlyako-MISSH … F50-PA-70ml.p2362
https://kocos.bg/bg/SLYNTsEZAShtITNO-MLYaKO-ESENTsIYa-MISSHA-ALL … F50-PA-70ML.p2364
Това са моите.

Моля те, пиши как ти се отразяват на кожата - след около 2 месеца и аз трябва да купя нещо.
Най-вече дали запушват пори и дали омазняват ме интересува
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 208

+Кожата става и люспи... Бих искал и конкретно предложение към продукт за почистване на лицето, понеже към момента съм използвал единствено (като видове козметика) шампоан, сапун, дезодорант и парфюм - нямам никакви познания към козметиката. Ще се постарая да намаля джънк фууда, газирано почти не пия, алкохол 2-3 пъти в месеца, а и не пуша Grin

# 209

+Кожата става и люспи... Бих искал и конкретно предложение към продукт за почистване на лицето, понеже към момента съм използвал единствено (като видове козметика) шампоан, сапун, дезодорант и парфюм - нямам никакви познания към козметиката. Ще се постарая да намаля джънк фууда, газирано почти не пия, алкохол 2-3 пъти в месеца, а и не пуша Grin

Сега видях, че сте на 16, посетете дерматолог. Аз бих препоръчала, както и много дами, може да видите назад в темата и в предните също, продукти с киселини. Обаче не съм сигурна дали няма да са много агресивни за Вас. За съжаление е проба-грешка метода, но не се предавайте, за всичко има решение  и това ще мине Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт