Неангажираща връзка

• 14 698
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
В момента чета една книга, просто нямаше как да не я споделя, по темата е 😁 Може на някоя от вас да й допадне.
Малка част от ревюто на книгата "Жестока любов" :

"Това не е любов от пръв поглед. Те едва ли биха могли да станат и добри приятели. Единственото общо, което Тейт и Майлс имат помежду си, е взаимното им привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс:

1. Никога не питай за миналото.
2. Не очаквай бъдеще. "

# 136
Равена разкажи, новата звезда откъде падна?

# 137
Ако има вярност, разделното живеене е плюс. Даже голям, защото битовизмите много забатачват връзката.
Така си е! Ако трябва и в собствената си къща да пазиш поведение - това живот ли е? Да не можеш след вечеря да си легнеш на дивана и да се изпърдиш така, че листата на фикуса да се сбръчкат, мухите да изпадат от тавана, а кучето да избяга в банята и да се опита да си зарови главата в мозаечния под... Laughing

# 138
Израза "неангажираща връзка" е нон-сеснс, безмислица.
Нещо като неангажиращ ангажимент или невръзваща връзка.
Абе не знам, ама като чуя думата "връзка", веднага асоциирам с "въже".
Въжето от филма - Добрия, Лошия, Злия. Тва около врата.

# 139
Да, неангажиращи отношения звучи по-правилно

# 140
  • София
Израза "неангажираща връзка" е нон-сеснс, безмислица.
Нещо като неангажиращ ангажимент или невръзваща връзка.
Абе не знам, ама като чуя думата "връзка", веднага асоциирам с "въже".
Въжето от филма - Добрия, Лошия, Злия. Тва около врата.

Ех, големи окови тея връзки. Като ги чуя такива изказвания, ми напомнят на един друг вид "оплаквачи":

"Това ли бил животът, работа от 8 до 5? Къде било щастието, за това ли бил създаден човекът?"

Обаче искат да ядат нали, и не се замислят, че тази храна се изкарва с нечий труд. И искат да спят на топличко, да имат хубави вещи, да ходят по екскурзийки... все неща, които не се материализират от нищото за тяхно удоволствие.

Та и тези с връзките така. Искам вкъщи да ми е подредено и изчистено, да ме чака топла храна и хубава жена, секс да правя и да се забавлявам... ама ей, големи окови, въже около врата, че и аз имам някакви отговорности и трябва да свърша нещо в тая "връзка", а не просто да черпя удоволствие и да се възползвам от чуждите усилия Wink

А връзка е просто дума. Нещо, което съединява А и Б. Как точно, колко силно, с каква ангажираност... това не се съдържа в думата.

# 141
Искам връзка какво означава и защо към връзката се подхожда като към трето лице, от което зависят отношенията? За връзката, имаме връзка, и в този дух?
Simple Smile

# 142
  • СИ

... Ех, големи окови тея връзки. Като ги чуя такива изказвания, ми напомнят на един друг вид "оплаквачи":

"Това ли бил животът, работа от 8 до 5? Къде било щастието, за това ли бил създаден човекът?"

Обаче искат да ядат нали, и не се замислят, че тази храна се изкарва с нечий труд. И искат да спят на топличко, да имат хубави вещи, да ходят по екскурзийки... все неща, които не се материализират от нищото за тяхно удоволствие...

Да. Какво те учудва? Вече е масово да има по едно дете, което се обгрижва от няколко семейства. И това дете живее с родители без брак. Тоест съжителство. Тия деца живеят с мисълта, че всичко се пявява отнякъде наготово и без усилия. Тия деца не могат да делят нищо с никого, всичко е за тях. Та, как едно такова дете което е пораснало с егоистични навици, ще търси връзка или съвместен живот с някого? За него съвместният живот с някой друг означава, тоя някой друг да го обгрижва и да върви след него. Какви връзки, какви ангажименти? Няма такова нещо.

# 143
  • София
Че в брака не кютат яйцето по 10 човека Laughing

# 144
Искам връзка какво означава и защо към връзката се подхожда като към трето лице, от което зависят отношенията? За връзката, имаме връзка, и в този дух?
Simple Smile
Означава,че връзката не е същото, като две самостоятелни единици, споделящи общо пространство и време. Означава, че връзката влияе на съставните си части до степен да се обособи(и да я наречем) с отделно име.
Не е задължително негативното отношение, не е и забранено, де.

# 145
Или обсеби (поне една от съставните си части)?

# 146
  • София
Особено, ако другата се смята неангажиран.

# 147
Влияние на връзката върху ангажираността и отношенията на (с)вързаните.

# 148
Влияние на връзката върху ангажираността и отношенията на (с)вързаните.
Чудесно заглавие!
"Свобода или смърт" също.

# 149
Ами аз мисля споменах, че на 25 се гаджосвах с моя бивш в продължение на 5 години неангажиращо.
Каква трябва да е тая сила, която да ме промени 25 години по-късно да съм по-различна, не знам?
Всъщност знам...Няма такава!
Това не значи, че съм нямала чувства. Чувства винаги има, когато са само двама, както каза някой преди. Инак не си лягате въобще.

Общи условия

Активация на акаунт