Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 78 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Първо е нечестно да се знаят задачите от текущото състезание. Може спокойно да се готви детето със задачи от минали години. Второ, действа демотивиращо на останалите, ако разберат, че еди кой си е знаел задачите предварително, което рано или късно се разбира. И трето, целта на състезанията е децата да премерят сили, не да шмекеруват и да се учат, че могат за успеят занапред с измама....

# 106
Европейско кенгуру се провежда на различни дати в различните страни! Преди 3 години го разбрах, когато майка на ученик в деня на състезанието каза какви ще бъдат задачите, които те с нейния син решили в петък. Задачите ги беше получила от сестра си, която живее в Германия. От този момент не разреших нашето дете да се явява на международните състезания. Това за мен не са състезания! Задачите се знаеха от много родители. Много от задачите, които се дават на ЕК, не могат да бъдат решени от ученици, които разчитат на учебния материал, който учат в училище. За мен това е недопустимо! Трябва да се даде шанс на всеки ученик /който има оценки 5 и 6/ да участва в състезанията, които  МОН  организира и провежда!

Не знам дали някой си е взел поука или е съвпадение, но тази година в цяла Европа ще се проведе на 18ти и по-трудно ще се преписва. Но фактът, че се провежда в училищата без външни квестори донякъде отново опорочава резултатите.
Ако се замислите би трябвало да се радваме, че има такива състезания. Те реално са прозорец, от който може да се види колко неадекватна е програмата на МОН. Дори спрямо останалите европейци сме от изоставащите, а ЕС съвсем не е в топ математическите класации, каквито са например Китай, Корея. Освен това, едва ли има дете с успехи в състезания, които да се дължат на програмата и учебниците от МОН.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 15:57 от doraemon

# 107
Има предложение София и областта да затвори от петък училищата. Т.е. Кенгуру най-вероятно ще се проведе, но ПМС на 27.03 едва ли

# 108
Абе, аз да попитам, за Е Кенгуру, плаща ли се такса, някъде? Декларации попълват ли се?

# 109
Без такса е, две декларации се попълват.

# 110
  • София
Има предложение София и областта да затвори от петък училищата. Т.е. Кенгуру най-вероятно ще се проведе, но ПМС на 27.03 едва ли

Днес официално обявиха, че ще се провежда ПМС.

# 111
 Здравейте! Може ли някой да ми изпрати PDF на Задачите на Ру за 1. - 4. клас: Задачи с решения от Европейско кенгуру 2008 - 2013 и Европейско кенгуру - методически решения.

Можете ли да ми препоръчате други такива помагала.

Поздрави!

# 112
Здравейте! Може ли някой да ми изпрати PDF на Задачите на Ру за 1. - 4. клас: Задачи с решения от Европейско кенгуру 2008 - 2013 и Европейско кенгуру - методически решения.

Можете ли да ми препоръчате други такива помагала.

Поздрави!
Ами аз ги нямам ,но си ги свалям от този сайт : http://klasirane.com/EK.asp Там са задачи и отговори.
За методически решения надали някой ще ви помогне , но някой може и да има ...знам ли...успех в търсенето

# 113
Утре ще се проведе ЕК за 1-4 клас. За 5-12 се пренасрочва за 15.04.

# 114
  • Където морето целува небето...
Успех на дечицата на Кенгуруто утре!
Интересно какво ще стане с МБГ, след като се говори, че някои общини ще спрат и 1-4 клас от понеделник.

# 115
  • ту тук, ту там
МБГ кога трябва да се проведе?

# 116
  • Където морето целува небето...
На страницата им пише: Пролетен кръг – от 22 - 31 март 2021 г. Видях обаче в една школа обявено провеждане за 21.03. При нас обаче школите също не работят.

# 117
Едва ли ще се проведе до края на март. Почти навсякъде затварят, вкл. и учебните центрове. Ако не го направят онлайн, което няма да е особено добре, вероятно ще се проведе началото на април.

# 118
  • ту тук, ту там
На страницата им пише: Пролетен кръг – от 22 - 31 март 2021 г. Видях обаче в една школа обявено провеждане за 21.03. При нас обаче школите също не работят.

Хм, аз като отворя страницата, виждам информацията за зимния кръг, проверявала съм няколко пъти последните дни, затова попитах тук, като се заговори за пролетен кръг.
Благодаря за информацията. Ще следя за актуални новини.

# 119
  • София
Моливия са обявили МБГ пролет присъствено за 10.04. мисля, за София.

Общи условия

Активация на акаунт