Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 76 911
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Ако имате предвид олимпиадата, първият кръг е общински и задачите се правят от областна комисия, т.е. различни са за всяка област. За София ги имаше по-напред в темата, ако не се лъжа, Алисса ги беше пуснала.

# 61
  • София
http://mathematicalmail.com

Качени са резултатите от зимния кръг на Математика без граници

# 62
  • Sofia
Не съм следила в последните години сериозно регламента на МБГ, но как става класирането на финала? Преди години отиваха определен процент от явилите се на съответното място. После имаше някакъв полуфинал, сега не виждам в графика да  е предвиден.  Едно време синът ми се явяваше в ДАНИС и квотите там не винаги бяха ясни, едната година увеличиха в последствие броя на имащите право на финал оттам.  Сега малкият ходи в Моливия, дали те знаят нещо повече?

Редактирам се, видях регламента. Но ако на мястото на явяване, децата са били примерно 5, каква квота ще има?

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:17 от desive78

# 63
desove78, ами питайте ги в "Моливия". Със сигурност ще получите най-достоверна информация от тях.
А те са и изключително мили и отзивчиви. Не се е случвало да подминат мое питане, без да дадат конкретна и точна информация.

# 64
Някой има ли информация за точковите диапазини за медалите във втори клас, зимен кръг МБГ? Имайте предвид, че в случай че на чернова детето е решило правилно задача, но не я нанесло на белова не дават никакви точки.

# 65
  • София
desove78,
Квотите се определят според броя на явилите се деца и в никакъв случай не са в полза на децата, които се явяват в други центрове, поради факта, че в тяхното училище не се организира състезанието. Децата, които имат поне два медала от трите кръга имат възможност да се явят на място в Стара Загора, където се състезават за място на финала, там има около 100 допълнителни квоти. Поне до миналата година беше така.

# 66
1 клас 34 т- сребро , 2кл. 20 т. -бронз

# 67
tzveti dimitrova,
не знам от кой кръг търсите задачите, но тези от първи кръг са качени в предната тема, вижте стр. 42. След това са обширно коментирани, към тях са пуснати и критериите за оценяване.
Задачите от втори кръг също ги има в темата - вижте постовете от 13.02.

# 68
1 клас 34 т- сребро , 2кл. 20 т. -бронз
Моето е с 25 т. и също е бронз. Чудя се за сребро колко са

# 69
26 е минимумът за сребро във втори клас.

# 70
Имате ли скалата или предполагате?

# 71
  • Варна
Дидева да предполага Joy?

# 72
  • Пловдив
Дидева да предполага Joy?
Дидева вече я е качила Wink

# 73
Не знам за тази скала, моето е с 32 точки и сребърен медал, не е със златен.

# 74
Има значение и времето, при нас с 32 точки има и златен и сребърен.

Общи условия

Активация на акаунт