Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 789
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро дами, за днес съм предвидила следните хранения
Закуска - пълнозърнеста тортия с пуешко, кашкавал, крема сирене и чери домати
Обяд - яйчна салата и таратор
Междинка- плодове/ ако  изпитвам глад ще включа и въглехидрат
Вечеря патешко .
Тренировки нямам предвид състоянието ми, леки разходки с кучетата.

# 586
Браво, Дез, за постиженията и за волята, която стои зад тях Blush

Аз съм зациклила на 54-54.5, които са малко над "идеалното" ми тегло.
Не ми се получава с тичането навън, защото при нас е студено, а не съм свикнала да тичам при ниски температури и дъжд. Започна обаче да ми се прибира пренебрегвания (и логично - отпуснат) корем, защото включих по две упражнения за него на всяка тренировка.
Реших, че ще поддържам теглото и програмата със силови тренировки до Великден, а след това ще мина в калориен дефицит, ще включа кардио и ще променя програмата с по-леки тежести и повече повторения. По този начин се надявам да изчистя 1.5-2 излишни килца и към края на май да съм във формата, която харесвам.

Менюто днес е следното:
След тренировката - протеин.
Закуска - 70 г нискомаслена извара, 40 г шунка, едно варено яйце, няколко чери домата и филийка протеинов хляб. С кафето - едан бисквитка без захар.
Обяд - печено пиле (гърди без кожа) и голяма зелена салата.
След обяд - 150-200 г скир или половин протеинов бар.
Вечеря - с приятелка ще ходим в култов пловдивски ресторант. Ще си поръчам салата без сирена, прословутите им лозови сарми с патешко (или телешки бузи с шафраново ризото, уникални са!) и 2 чаши вино. Десерт няма Grinning

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 11:54 от Vetrena

# 587
Да споделя и тук с първите свалени килца, и където мерна витрина, огледалце си гледам поизчистения корем, обикновено там най-бързо свалям, и разбира се бедрата са на края. Joy Та докато стигна до този край, бая работа ме чака, но здраве да е, другото се постига.
След няколко месеца на т.нар мързеливо кето /или други го наричан НВ-ВМХ/, т.е кето ама с повечко залитания, с което си нормализирах цикъла и стана като часовник, от няколко дни реших да се хвана по-сериозна и минах на стриктно кето. В моя случай това са салатки с яйца или месо, малко кафе с мляко за настроение от време на време, като салатите подправям с нещо вкусно, но не много мазно-зехтин, 1,2 лъжички сметана. За сега държа калориите до към 1300 от страх да не изпусна нещата.
Така, похвалих се, доволна съм.
Дез, браво за резултатите! Ти си машинка!
Ню фрейм, закриха ски сезона, без малко да хванем и закриването ,ама тц, нищо важното е, че станахме големи фенове на ските, и колкото и да са ни далеч ще се стараем все по-често да ходим да караме, е, няма друго такова удоволствие в спорта като ските, освен конната езда де, горе долу слагам ги на кантар като усещане:heart_eyes:
Духче, ти си в прекрасна възраст в момента, а аз определено мога да каже че на 40+ се чувствам по-добре от всякога и имам чувството, че май всяка възраст, на която съм в момента е най-, Blush С правилно хранене, движение и психическа нагласа човек може да се чувства на върха по всяко време. Не изпитвам носталгии по минали и по-млади години, защото всеки ден е нова възможност, приключение, а ако се и чувстваш идеално в кожата си, значи всичко си е на мястото Blush

# 588
Спонтанно искам и аз да го потвърдя - с годините се чувствам все по-добре "в тялото и в главата си", както казват французите. 30-те са прекрасна възраст, но все още търсиш себе си. 40-те - апогей във всяка област. Трансфирмирах се напълно - свалих 30 кг след 42 год, освободих се от 1000 предразсъдъци.
От 50+  - ми няма такова щастие. Полагаш грижи за тЕлото и то се отплаща. Безконтролното похапване е отдавна в миналото. Замисляш се 2 секунди повече дали да сложиш еди какво в устата или да си го спестиш. Търпелив си. Тренирането може да не е супер хард, но ти пасва идеално. Дава резултат.
Изобщо, възрастта е като виното Blush Дай боже да сме здрави.

# 589
За днвс
100 грама овесени ядки сготвени на микровълнова за ок 4 мин с вода на, всяка една минута се бърка са ок 30 сек, пак вътре и така 4 минути. Добавям малко сладко от боровинки ок 20 грама, 40 грама фастъчено масло, 1 банан, канела и сол.
200 грама леща с ориз, 1 свинска пържола, шепа плодове
300 грама равиоли с гъби и сметана.

# 590
Ани,
Благодаря ти за препоръката за Aqua out. Много полезна, както винаги Simple Smile
Поръчах ги и ще пия при нужда само, най-вече около месечния ми цикъл.
Вчера влязох в спор в една фб група, понеже ме подразни мрънкането на една дама, която пусна пост, че здравословното хранене е скъпо и без треньор нямало смисъл да се тренира. Много хора й дадоха примери че не е вярно нито едното, нито другото, но тя за всяко решение си имаше проблем...
Вероятно е разисквано и тук, но ми стана любопитно. Колко ориентировъчно отделяте на месец за храна и тренировки?
Ние с ММ сме двама, средно харчим по 150лв. на седмица за храна. Основно месо, зеленчуци, млечни, плодове, картофи и ориз.
Аз давам по 50лв. за фитнес и още около 70-80 за добавки. (тук включвам протеина на прах)
Той ходи да бяга и не пие нищо освен вит.Д.
Като дръпна чертата ми се виждат много, но и през ум не ми минава да пестя от храна и спорт...

# 591
Баща ми винаги ми е казвал “Животът започва на 40” , та имам още 2-3 години да се родя аз и смятам да вляза в топ форма в моите 40’s:))) Днес съм на Моно с боровинки и ябълки, тичане и една бърза за горна част се надявам да успея.

# 592
Let. It. Be. Замисли ме. За храна и аз давам около толкова - 150 до 200 лева. Взимам и неща от село, защото имам възможност. Двама души сме. За тренировки отиват 50 лева на месец. Добавки не взимам за сега.

# 593
Браво, дами! Колко успокояващо и вдъхновяващо е да видиш жени които са отлична физическа и психическа форма на всяка възраст.

Иначе, аз съм на 37 и в най-добра физическа форма бях в късните 20 и ранните 30. Целта в момента са едни 5-6кг надолу в близките 2-3 месеца.

# 594
Благодаря за хубавите пожелания,за споделените размисли, които ми подействаха много вдъхновяващо за живота като цяло.

За моята лична година си пожелавам да се науча на търпение. Много силно искам да се науча да живея с и в настоящето, защото съм склонна постоянно да се тревожа и обмислям бъдещето.
Пожелавам си и си поставям за цел да вляза във форма, да отслабна и да бъда здрава.
Днес бях на групова спининг тренировка и после ще ходя на фирзьор Simple Smile)

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:02 от Дух (:

# 595
За храна обикновено отиват около 150/200 лв. / ориентировъчно/. Двама души сме   , съвсем скоро  трима. Купува се месо   , повече зеленчуци    , плодове    , млечни продукти и т.н. Половинката ми често взима храна от вън  , там нямам идея колко отиват месечно.

# 596
Дез, тогава с Агента ще бягате рамо до рамо Simple Smile
Категорично не!
Аз не бягам, нито маратони, нито 5К... нямам колена за тази работа, но мога да съпортвам и мотивирам!

# 597
Колкото и да обичам бягането, на Бостънския маратон мога да се класирам само ако набера достатъчно благотворителни средства. Хем искам да го направя един ден, хем имам угризения по такъв начин да се класирам за него. Един ден ще се наградя с Атинския. Дез, ако се класираш на Бостънския, в което аз не се съмнявам, ще дойда за морална подкрепа.

Много мотивиращи отчети за минуси! Браво, момичета!

Аз изкарах един стар хранителен режим и ще карам по него известно време. За малко повече мотивация реших да отида следващите почивни дни на плаж. Обичам зимата и различните сезони, но покрай тази пандемия и ограничения имам чувство, че зимата продължи цяла година.

# 598
  • Велико Търново
Дез, тогава с Агента ще бягате рамо до рамо Simple Smile
Категорично не!
Аз не бягам, нито маратони, нито 5К... нямам колена за тази работа, но мога да съпортвам и мотивирам!

Агент, заради среща с теб бих пропила отново вино! Няма да бягам, ама ще аплодирам Дез!

За храна мога да кажа с точност сега колко давам, защото ям едно и също всеки ден.
8.80
Тренировките ми на месец са 200 лв. плюс 35 карта.
Пия само суроватъчен протеин, който съм калкулирала по-горе.
Добавки, витамини и т.н. не приемам.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:41 от siska79

# 599
Аз пия доста добавки + протеин,но не съм ги калкулирала ( вчера например поръчах неща за двеста лв ,ще имам за месеци напред ,но други трябва да допълвам ,правя ротации на добавките и  така)храната също не смятам ,ядем каквото ни се яде основно месо,яйца плодове и зеленчуци( днес например взех 10 кофички скир и 5 кутии боровинки и ягоди,за офиса да си ям междинно)ядем спонтанно навън и там също бе правя засечки😀ежедневните ми тренировки са в къщи ,но хоби спорта ски ,колело ,тенис излизат скъпо няма какво да се лъжем ....но това е за кеф по скоро ...тренировките на децата са около 100лв на месец.
Днес закуска -яйца с гъби +салата
Офиса : скир с боровинки и ягоди
Вечеря :спаначена супа със сирене

Общи условия

Активация на акаунт