Любители на кучета - 114

• 25 681
  • 715
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добре дошли с Макс! Да се оправя бързо и много да ви радва!
Дано бързо се включат момичетата с повече опит, тук наистина човек намира правилния съвет. Но щом и вет го е видял, няма страшно.
Защо са го хранили така тези хора просто умът ми не го побира.

# 136
Здравейте любители на четириноги. Аз съм притежател на немска черна овчарка,купихме я преди 5 дни, тя на 50 дни и вече болна. От два дни се ровя в нета да намеря някакво инфо и попаднах на вашата тема. По късно ще се върна да прочета назад в темата повече за вас и вашите любимци.
За първи път взимам толкова малко кутре, попитахме дали е отбито от майката и ако да с какво са я хранили, отговора беше с краве прясно мляко и бебешка каша разредена с вода или мляко. Така и направих, но след два дни Макс започна да повръща и дризка много и а..то му меришеше много лошо. Отказва да се храни и вода не пие. Заведохме го на ветеринар, след прегледа и многото въпроси каза, че е от млякото. Предписа лекарства / сиропи Panadol bebe 2 +, Flagyl по 1/2 ч.л. /каза ни да му даваме гранули накиснати и варени зеленчуци с пилешко месо. Вчера упорито отказа да яде, но днес сутринта яде сухи гранули, което ме зарадва, но отказва да пие вода. Давам му със спринцовка, за да не се обезводни. На обяд му направих пилешко, ориз, грах и варено яйце, но яде само от ръката ми. От неговите съдинки неиска да се храни. Може би ще ми дадете съвет как да го накарам да пие вода.
Извинете за дългия пост. По късно ще кача снимка от Макс.

Тест за парвовироза и гана правихте ли?

# 137
Доколкото знам, прясно мляко не се препоръчва, точно защото води до диария. Направиха ли му тест за парвовироза?
Днес с Кио минахме през ветеринаря заради раничката й. Взеха й проба за гъбички и ми казаха, че до три дни трябва за излезе резултат. Дадоха ми шампоан Спешълист да накисвам раната с него и да я мажа по три пъти на ден с крем Бентоват-С, който е крем за екземи. Обаче според мен това не са гъбички... имам чувството, че расте и прилича на топче. Страшно съм притеснена.
Скрит текст:

# 138
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Не му е правен тест защото скоро е поставяна ваксина. Казаха, че трябва да мине поне още 2 седмици и тогава могат да направят.
Ние сега живеем в Пакистан, ще се прибираме в България след като ни разрешат от авиокомпанията. Може би ще можем да пътуваме април месец началото.

Това е снимка от 1 ден когато го взехме. Играе с малката на двора.

# 139
  • София
Олее, Пакистан, невероятно просто.
На снимката виждам две сладки бебета Heart Eyes
Ама наистина ли Пакистан? И там има ветеринари? Толкова екзотично ми звучи, че не мога да си го представя.
Анджели, ако не е нахално, може ли да разкажеш как е животът там?

# 140
  • Бургас
Casyopea B, може да си много права за връзката храна-чесане.
Много хубава статия по темата, ама е на руски. Авторката е зоопсихолог, новокинолог. Точно същите неща пише.
https://www.dogfriend.org/zoopsychologie/new-cynology/care/nutrition/

khaleesi_x, наистина прилича на папилом, щом и расте. Виж в нета има много снимки на папиломи, сравни ги.
https://dermvettacoma.com/papilloma-viral/

# 141
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Да, две малки бебета и двете правят еднакви бели дъщеря ми е на 1 г и 5 месеца, а Макс на 50 дни както споменах.
Да има и ветеринарни клиники. Тук са големи фенове на немската овчарка, алабай, ратвайлери и хъски, но хъски само по северните райони на Пакистан . Има кучешки изложби и състезания.
Екзотично, но не много. Пакистан е ислямска държава, но Християните тук не са малко, почти във всеки град има квартал в който живеят. Има много богати и много бедни, има и такива с добри доходи, но не са богати. Има портокалови градини, маслинови градини, но не във всички райони, банани, папая, много вкусни кайсии, смокини. Тук живота е доста по различен от този в Европа. Има доста чисти градове и много мръсни. Но това зависи от хората и управата на града. това от планината Мъри през септември , туристически район. През зимата е студено и много, много бяло.
Ако има нещо което те интересува, не се притеснявай да пишеш, ще отговоря с удоволствие.

# 142
  • София
Ооо, благодаря, толкова е интересно. Стискам палци кучинка да е добре и много ще се радвам да те виждам често в темата Heart Eyes

# 143
  • Bарна, морето, сините вълни
О, на мен също ми е интересно. Преди години на една фрегата във Варна се бях снимала с един моряк пакистанец, вече се беше стъмнило и на него буквално му се виждаха само очите и зъбите, а аз бяла бяла. Grinning Не искам да звучи расистко, много им се радвахме.
Стискам палци всичко да е наред с бебока!  ❤️ А за постоянно ли ще се връщате в България? С две бебета си е голямо приключение.

# 144
Няма да гледаш телевизия, ще гледаш мен:

По принцип не му е разрешено да се качва на масата. Но мен кой ли ме слуша...
Много ме радват всички снимки! Капоне как доволно се е усмихнал, сладур! Heart
Монката и Ерос са голяма партия, личи си. Smiley

# 145
  • София
Tintina, много полезна статия, благодаря. Точно тази не бях чела, че е на руски, но си я преведох на английски и да, съвпада с моите възгледи и другите неща които съм намерила като материали.
Немската/Пакистанска овчарка е страхотна, пупу, Angeli888 черпи смело със снимки да плакнем очите.

# 146
  • тук-там
Анджели, добре дошла в нашата тема? Защо в Пакистан и как живеете там? Каквото и да ни разкажеш, все ще е интересно. За прясното мляко - абсурд някакъв, вероятно от него е рядкото щастие.
Касиопея, моите са на различно хранене в момента - Мокка на гранули Тундра (по-скъпи и по-качествени от тях в Бг не намерих), Нъки е на Барф. Разликите са следните - барф се усвоява по-добре, двойно по-малък е изходния материал. Също и по-малко вода пие Барф. И двамата са еднакви кг, така че сравнението е релевантно. Иначе Мокка яде 300 гр Тундра, а Нъки - 800 гр барф. Минах и през готвене. Най-зле беше. Повече и по-чест изходен материал. Нашият консултант каза, че месото следва да е на пара, не варено. А зеленчуците да се пасират, защото нямат някакъв ензим за разграждане на въглехидрати. Демек варене на месо и зеленчуци не е опция, не по-добра от гранулата, и доста по-зле от Барф.
Зима е:

# 147
Tintina,благодаря. Най-вероятно е мокра екзема.
“Кио, къща!”

# 148
Тара имаше мокра екзема и не изглеждаше така.. рана ли е или просто топче? На мен на папилом ми прилича, но не е ли много малка Кио, знам ли.. щом са взели проба ще се види какво е.
Мтз, аз зеленчуците ги минавах с блендер точно по тази причина.
На Кая започнах да и взимам патешки комплекти за супа от кауфланд, сутрин и вечер гранула, а следобед или фенер или крила и шийка сурови.Изхода перфектен,а за седмица и нещо вече има видимо подобрение. Има надежда Simple Smile
Да качи още малко и обмислям да започна пак да купувам телешко & конско и да порцирам и да редувам барф & гранула на различните хранения, но не знам как ще се отрази този микс..

# 149
Приличаше на рана в началото, тя я беше разчесала. Сега стои по-издуто като топче. Дано мине бързо, притеснена съм много.

Общи условия

Активация на акаунт