Любители на кучета - 114

• 25 676
  • 715
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
А бе някой казвал ли ви е, че сте много готини?😘

# 121
Ох,Монката как го захранва Еро..ще я изям Heart Eyes
Виватаа изглежда разкошноо! Дано вече всичко е зад гърба ви,Сиви ! Heart
От мен една снощна снимкаа:

Скрит текст:
Деспи,на колко годинки е Монка? Разкошна е!

# 122
  • sofia
Добро утро!

# 123
Здравейте, вече хапнахме във вкусна мръвка скрити 1 таблетка и половина Празимек. Аз напирах за капки, вета отсече, че това е добре и след Симпариката е достатъчно. След 10 дни - пак. Обачее, питах след повторната доза ще може ли отново да я изкъпя, ако раните са напълно оздравели, той отсече, че не, чак след месец. Ами мирише ми, ма.... като не може, ОК. Най-накрая на изхода е както трябва, и не го беше пипала.
Ели, не е сетер, козината е твърда като четка на гърба. Но като не знаем къде има насинено и къде я боли, засега няма да вземаме четка.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:26 от Djaky

# 124
  • Bарна, морето, сините вълни

Ерко и приятелка. Наистина не го разбирам защо мрази почти всичко, дето мърда, а с нея са дружки и няма търпение да я види като минаваме от там. Миналата година имаше бебета и тях също приемаше, милвах ги спокойно. Тя, за щастие вече е кастрирана. Имаше марка на ухото поне, надявам се да е кастрирана наистина.

Мама Марти, благодаря. bouquet На 2,2г. е Монка.

# 125
Оле, Деспи, Арес има една подобна приятелка,ще ви я снимам. Страхотна е,толкова много искам да я прибера. Появи се преди 1 месец и вече няколко пъти като ни види идва с нас на разходките ни по час и половина два. Малката като я види пищи от щастие,Арес ем играе,ем ревнува,че ние я галим и храним. И все се моля на ММ да я  приберем,ама все има доводи някакви( знам,че е прав,наистина нямаме и място и лудницата ще стане пълна). Сутрешната разходка винаги съм сама и не знам как ще се справям с две кучета и бебе,ама не ми пука. Миналия ден беше с нас на разходка и Арес се скара с едно куче,тя като се впусна да го защитава..признавам си поплаках си по пътя. Cry Много ми е мъчно така и не знам какво да направя. И на едни други пухени топки търся дом,че ги гледат на снега в един двор и от там искам да взема..и ако не е мъжа ми,ще стане зоопарк в нас. Спирам,че ви натоварвам и Вас,ама няма на кой да кажа. Само вие ще ме разберете! Heart

# 126
  • Бургас
Арес и той принц. Завит спи, да не му изстине г*зягата:)

Djaky, забърсвай я с кърпа, напоена в оцет и вода. Премахва миризмата.
Хубава е много, като заглади косъма ще стане още по-хубава, няма ли как да си я оставиш?

# 127
Tintina, до сега никога не е спал завит. Нещо ми се разлигави от 3-4 вечери и сам качва одеалото на леглото и ми го бута в лицето Joy

# 128
Арес и той принц. Завит спи, да не му изстине г*зягата:)

Djaky, забърсвай я с кърпа, напоена в оцет и вода. Премахва миризмата.
Хубава е много, като заглади косъма ще стане още по-хубава, няма ли как да си я оставиш?
Това не го знаех, ще го правя вече.
Чудя се и се мая какво ще правим, тя сега е в кухнята, при всичкото миене и дезинфекция, и пакетите пелени, дето хвърчат всеки ден,  пак са зле нещата. Сменяме чехли на влизане и излизане, абе луда работа. Много е добричка досега, пу пу, дано такава все да бъде. Че кухнята е от месец декември..., 🙂 и добре, че не сложихме ламинат върху теракота, че се чисти лесно.

# 129
Djaky,само внимавай да няма някакви скрити ранички и да я щипе от оцета. Дано минава всичкоо. Тя ще е добричка винаги и благодарна,за това,което си направила за нея. Heart

# 130
  • София
Jujetka_ гледам, че имате проблем с чесане, сърбеж.
Гея си гризе от време на време предните лапи, не си ги разранява, но определено не е нормално. Пускали сме и кръвни изследвания, ама ние веднъж годишно и пускаме всичко възможно което може да се изследва на едно куче, чернодробни показатели и други неща, та последния път се оказа че има активна алергия. Вета, на който много се доверявам обикновено, изписа кортикостироид на хапчета, можело да помогне ...да сме пробвали. Аз на детето си избягвам и НЕ давам ако мога да пропусна кортистероиди, какво остана да тъпча кучето. Още повече че алергията не беше с установен произход, можело да е от храна, прах не знам си още колко неща изреди. Изследване за вид алерген не пуснахме. Моята лични диагноза е Храна, изчетох доста материал по темата, в сухата храна, колкото и висок клас да е /диването яде уж хубава храна Есеншъл, Ен Ди на фармина, Акана/ има все пак количество захари, суха пепел, и колко ли още буклуци дето не са написани на етикета.
Тук помня че има Барф хранещи, моля споделете дали имате наблюдение и опит за връзка сърбеж храна и съответно барф повлиява ли това нещо?
Това ми е последната надежда, и обмисляме с мъжа ми да пробваме, но и двамата сме малко скептични към този начин на хранене. Знам колко е полезно и тн, изчела съм материали по въпроса, но все пак още не мога да се убедя. Основния ми проблем са смлените кости, верно са полезни за кучетата, но често в костите се отлагат тежки метали /може би ги има и в сухата храна знам ли/. Лично за себе си нямам отговор на въпроса кое е по малкото зло Барф или суха храна. Вероятно домашно готвено е най-добре, но това за мен не е опция.

# 131
Tintina, беше на гранули, висок клас. Беше 3 месеца на лечебна храна на Хилс, противоалергична. Сега от половин месец е на готвено... все тая е.
Casyopea B, правени са й изследвания за алергии. Минахме през почти всички видове хапчета, сменяхме храни, сменяхме обезпаразитяващите, махнахме храната от масата и всички видове награди, докато беше на специалната храна. Купихме парочистачка, за да не ползваме препарати. Отделно смених всички препарати с немиришещи такива. И т.н.
Общо взето направихме всичко, за което се сетихме.
През цялото време сме във връзка с лекарката й, тя се занимава с дерматологични проблеми, и всички тези решения минават и през нея.

# 132
Ама много сте дейни тия дни, не смогвам да ви изчета 😄
Jujetka, пробвали ли сте шампоан с хлорхексидин? Помага много при кожни проблеми - аз само с такъв къпех предния ми булдог (Маги още не е имала това щастие, но й предстои съвсем скоро).
Djaky, закъсняла съм, но едно голямо Браво за добрината и от мен! Хубаво е милото момиче и все по-хубаво ще става с грижите и читава храна. За миризмата помня, че имаше едни бебешки пудри за сухо почистване (те даже май бяха и антисептични, което е плюс при кожни дразнения) - пробвай с такова, щом вета е казал да не я мокрите. Аз за оцета май съм против, че ако има някоя скрита раничка ще я защипе милата.
Ето ви едно Маги, удобно полегнала върху мен
(само глава се вижда, ама толкова от нас 🤣)

# 133
Stella, благодаря. Тя е къпана веднъж вечерта, когато я намерих с котешкия шампоан, но не е достатъчно, явно. Пък и с ръкавици, и не смеех много ни да натискам, ни да повтарям, че беше чудо. Добре, че тук ми помогнаха със съвети!

# 134
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте любители на четириноги. Аз съм притежател на немска черна овчарка,купихме я преди 5 дни, тя на 50 дни и вече болна. От два дни се ровя в нета да намеря някакво инфо и попаднах на вашата тема. По късно ще се върна да прочета назад в темата повече за вас и вашите любимци.
За първи път взимам толкова малко кутре, попитахме дали е отбито от майката и ако да с какво са я хранили, отговора беше с краве прясно мляко и бебешка каша разредена с вода или мляко. Така и направих, но след два дни Макс започна да повръща и дризка много и а..то му меришеше много лошо. Отказва да се храни и вода не пие. Заведохме го на ветеринар, след прегледа и многото въпроси каза, че е от млякото. Предписа лекарства / сиропи Panadol bebe 2 +, Flagyl по 1/2 ч.л. /каза ни да му даваме гранули накиснати и варени зеленчуци с пилешко месо. Вчера упорито отказа да яде, но днес сутринта яде сухи гранули, което ме зарадва, но отказва да пие вода. Давам му със спринцовка, за да не се обезводни. На обяд му направих пилешко, ориз, грах и варено яйце, но яде само от ръката ми. От неговите съдинки неиска да се храни. Може би ще ми дадете съвет как да го накарам да пие вода.
Извинете за дългия пост. По късно ще кача снимка от Макс.

Общи условия

Активация на акаунт