Любители на кучета - 114

• 25 675
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Тони защо да минавате на друга схеюа за обезпаразитяване?
В това да пропускам зимните месеци съм си го решила аз, съответно говорила съм си с вет, но идеята и решението са си мои. Тук само споделям как действам аз и в никакъв случай не е препоръка и другите да правят така. Всички правим за животинките си най-доброто, на което сме способни и то според нашите си разбирания. 🤗

Деспи сега се сетих и за теб. Ама хич не ти трябва Ерос да страда по любов. По скоро имате късмет, че в района ви явно няма толкова женски или поне са кастрирани, че айде да не яде е едно, ама 50 кила куче като му оглушеят ушите е страшно. 😁

# 556
  • Bарна, морето, сините вълни
Честно казано кастрираните тук мисля, че са доста малко, в нашия квартал е пълно с хора, които развъждат най-вече питбули, знаете за какви цели... Sad Ама и не само питбули.
Някои да не помисли, че искам Ерос да прави бебета, в никакъв случай! Просто ми беше любопитно държанието на влюбените. ММ е 100% против кастрация, не от мъжка солидарност или нещо друго, а просто се притеснява дали Ерос няма да се промени, част от притесненията си ги е предал и на мен. Знам, че при мъжките е леко кръцване и нищо страшно, но и аз не мога да се навия. Дано да е здравичък и не му навреди това.

# 557
  • тук-там
И аз за Нъки се чудя какво ще е. Той скоро ще направи 9 месеца. Вдига от месец крак и препикава каквото се сети. Иначе си е същия кротушан и само за игра мисли с всякакъв размер и пол кучета. Деспи, и аз мисля, че сте късметлии!

# 558
Деспи не всички мъжкари страдат от любовни неволи. Макс докато не беше кастриран не е губил нито апетит, нито настроение. Но пък за сметка на това съм го гонила няколко пъти побягнал след разжонена женска. В единия случай даже стоях до него, казвам му името, викам, пибутвам.. нищо, ама никаква реакция. Вглъбен там в женската миризма и мен ме няма. Сега е ясно, че е рахатлък в това отношение. Играем си с женските и докато му замирише на разгонено, то им минало вече 🤣

# 559
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте, вижте какъв шампоан ми даде ветер за Макс, ползвали ли сте такъв?

# 560
  • гр.Варна
ми лека нощ, какво си ме за снимала сега. Joy

# 561
Аз прекъсвам обезпаразитяването с Нексгард Спектра през зимата, точно за да си почине малко черния дроб от химията, но слагам прясна каишка Скалибор, която пази освен от кърлежи, бълхи и от комари. И аз пускам на годишната ваксина ПКК, ей така, за всеки случай. Миналия месец пускахме на Кари изследвания за черния дроб и бъбреците, защото изведнъж започна да пие много вода. Всичко беше в норма, оказа се, че е от повишената активност - с малката постоянно играят и се боричкат, а преди това в къщи си лежеше по цял ден на дивана.

# 562
  • София
Sivi, благодаря, много мило да ме успокоиш Heart Но си е грешка, че досега не съм повдигнала въпроса. На принципа "по-добре късно" ще обсъдим и ще видим какво ще предложат. Аз им вярвам много, ама много на нашите ветове, така че просто ще се консултирам и ще ги слушам. Но звучи съвсем резонно това, което практикувате повечето хора тук Simple Smile

# 563
И аз обезпаразитявам целогодишно за вътрешни всеки месец, опитах да разредя за външно, обаче веднага я беше полазила една бълха. Една единствена и я видях веднага, обаче така й взриви дерматита...Взех за зимата каишка с етерични масла, за сега върши работа. Обаче другата седмица й пускам тест и запичвам и аз Нексгард спектра и етеричната каишка ще добавя за тежкия период. Миналата година в чудо се видях, въпреки всички предприети мерки. Иначе на нея й взимат кръв на три месеца, но то е контрола заради терапията. Стиснете лапички за другата седмица да са добри резултатите 🙂

# 564
  • София
Всичко стисвам веднага! И на ММ ушите даже (профилактично)  Wink

# 565
  • Пловдив
Напомням за съвсем скорошен любовчия Саско. По- гаден етап не сме имали - не чуваше, не виждаше, беше като обсебен  от тази Айра (тя беше след края на разгонването), надуваше главата на всички, напускахме терена безславно с дърпане. Други мъжки кучета също я душеха, но не реагираха така. А Саско пощръкля по нея. Биеше се за нея...
https://www.youtube.com/watch?v=LhKj5wkL01w&ab_channel=StanislavaLazarova
Сега са добри дружки, играят си и няма помен от това поведение.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 23:30 от иланг - иланг

# 566
За чиповете - доколкото знам ветеринарите са длъжни да ги регистрират в някакъв техен регистър. Сега като кастрирахме и чипирахме Бела ветеринаря ми каза, че ще регистрира чипа и ми поиска някои лични данни. Освен това съм ги регистрирала със снимки и в този портал - https://www.search-my-pet.com/. На Сиви не го знаех, но и тук ще ги регистрирам, благодаря за което!
За обезпаразитяването - и двете са с каишки Скалибор, Дронтал пред 2 месеца, Нексгард Спектра от март до ноември. Сега на 01.03. имаме час за годишната ваксина на Кари и ще използвам да им направя тестове за дилофиралия и започваме Нексгарда. В аптеката на Макси пет Варна Нексгард Спектра, както и останалите обезпаразитяващи и каишки, са на доста по-добри цени от ветеринарните аптеки към клиниките, но не дават без рецепта. А пък ветеринарите ги продават тези препарати и не знам дали биха ми дали рецепта, но ще питам като отида Simple Smile
Сиви, страхотна цена за тест за дилофилария при вас Simple Smile Миналата година теста при нас беше 25 лв, сега сме в нова клиника и ще видим дали не е по-евтин Simple Smile Че нали вече всичко и при нас е по две Simple Smile

Извинявам се за въпроса, но в България задължително ли е чипирането?
Ние ползваме такъв шампоан. Доволни сме.Но лично ние зимата спираме всякакви мазила и прочие. Спираме октомври до април.За нас това е много химия.Имат нужда от почивка.Ако през този период се закачи кърлеж вадя и това е.Бълхи и тем подобни -нямаме.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 05:49 от siyina

# 567
siyina в България и целия ЕС поставянето на чип е задължително. В БГ е поне от 4-5 години, а в ЕС от преди това.

Ние в темата само си споделяме, но най-важното е да си намерим ветеринар, на който имаме доверие и всичко, което предприемаме да е след консултация.
Стиснати лапи и палци, за всички които имат нужда.

# 568
За мен разковничето е в опита и информирания избор. Споменавала съм в предишни теми, че 2 от 3-те ми кучета бяха положителни за дирофилария. За мен, това се случи, точно защото се опитах с цел на по-дълготраен и здравословен живот, да им спестя малко химия. Обсъждала съм различни схеми на превенция с поне 3-ма ветеринари. Сегашната им вет, ми каза: "Ти решаваш, дали кучето да си замине от болестта, или от последствията от химията." Така стигнах до схемата, която прилагам в момента  - засега им понася, а ако има усложнения за напред, ще решаваме отново.
Кръвни и други тестове, пускам при продължително неразположение. За дирофилария - ако е имало прекъсване на превенцията. Тестът за дирофилариоза отчита само наличието на женски, размножаващ се червей. В кръвната проба, под микроскоп се вижда наличието на микрофиларии. Поради тази причина, третото ми куче също проведе своеобразна форма на лечение, т.к. теста беше отрицателен, но в кръвната проба имаше наличие на микрофиларии, които предполагаха възможност за наличието на мъжки червей в сърцето.
По време на каквото и да е лечение, също пускам контролни, кръвни тестове,  за да са проследени развитието и резултата от лечението.

# 569
  • тук-там
Ох, много интересно и много заострящо вниманието! Би ли припомнила каква ви е схемата на профилактика в момента. За мен болестта е по-страшна от химията.

Общи условия

Активация на акаунт