Любители на кучета - 114

• 25 671
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
Споделя съм за Лори, че тук, в Германия вътрешното обезпаразитяване е 4 пъти годишно/ т.е. през 3 месеца/.Но когато лятото се прибрахме в България и включиха Милбемакс да е всеки месец, заради дирофилария.Милбемакс е със същото съдържание както Милпразон в България.Външно сме нон стоп с противопаразитната на Форесто.Сменям 2 пъти годишно.От май до август  вет.лекар ни включва и Bayer Advantix Spot On.Те са 4 пипети.По една месечно.Няма алергии.Предпазена е.  Поздрави!

# 571
Самоцитирам се:
Гледам кучетата си във Варна, комари съм виждала и през декември и през февруари, така че моите целогодишно са на пипета Адвокейт, която превентира дирофилария и  други външни, както и част от вътрешни, но не покрива кърлежи. Поради това, в активния сезон на кърлежите, давам Bravecto срещу тях, а на тримесечие и Цестал за останалите вътрешни, които Advocate не покрива.
Като заместител на Advocate ми е предлаган Милпразон - оставила съм го като резервен вариант, защото засега с Адвокейта (пипетата се прилага на едно и също число всеки месец) се чувстват добре и нямат алергични реакции. Знам и за схемата Вектра+Ендектовет, но прочетох за пробив при нея (разбира се е възможно да не е от неефективност на препаратите, а от неправилно приложение).
Каишките при нас са неприложим вариант - свалят ги и ги разкъсват.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:28 от AmnesiaC

# 572
Аз вътрешно обезпаразитявам рядко, някъде 2 макс 3 пъти годишно. Спестявам го като химия, защото като им почна Нексгард Спектра всеки месец, в нея са включени и вътешните паразити без тении. Ама тения не могат тъй лесно да завъдят, защото на вън са под контрол и знам с какво се хранят. На този вариант минах след като порасна Макс де, иначе докато беше малък на всеки 30 дни съм му давала. А и от както е при мен никога не е изкарвал паразити. При Вивата правя същото като при Макс. Гледам каквото мога като химия да им спестя и се радвам, че и ветеринарите, при които ходя са на подобно мнение и не ми пробутват всякакви препарати за печалба, защото съм попадала на такива които цяла торба са готови да ми напълнят само и само да вземат много пари.

# 573
Аз също давам само Некстгард спектра. Тайра навън никога не е пипала нищо, и от както съм я взела никога не съм виждала паразити. Последния път я докарах до жестоко разтройство с Каниверм.. Повече няма да повторя. Зимата пък от Октомври до сега не съм и давала изобщо Некстгард. Сега от този месец ще го почва, и не е имала никакви проблеми. Каишка ползвах като беше бебе. Нито пипети слагам, нито пръскам с нещо.. Нея явно я отбягват гадовете, слава богу 😁.. Да чукна на дърво, дано така да продължи!

# 574
Мен най-много ме е страх от тении и давам всеки месец за вътрешни. Редувам един месец Милпразон, а на следващия Дронтал и Ендектовет, през няколко дена един от друг. През зимата бях спряла ендектовета, понеже тук комари няма, но за разните там чревни смятам да давам редовно и за в бъдеще, че кучешката тения е много опасна за хората. Носът ѝ е забит в земята, а наоколо е пълно с улични кучета, които едва ли някой обезпаразитява.
Сега намерих сайта на борсата. Нали е това адреса: http://gergiovche.com/

# 575
  • София
Джаки, как е Кара?

# 576
За мен разковничето е в опита и информирания избор. Споменавала съм в предишни теми, че 2 от 3-те ми кучета бяха положителни за дирофилария. За мен, това се случи, точно защото се опитах с цел на по-дълготраен и здравословен живот, да им спестя малко химия. Обсъждала съм различни схеми на превенция с поне 3-ма ветеринари. Сегашната им вет, ми каза: "Ти решаваш, дали кучето да си замине от болестта, или от последствията от химията." Така стигнах до схемата, която прилагам в момента  - засега им понася, а ако има усложнения за напред, ще решаваме отново.
Кръвни и други тестове, пускам при продължително неразположение. За дирофилария - ако е имало прекъсване на превенцията. Тестът за дирофилариоза отчита само наличието на женски, размножаващ се червей. В кръвната проба, под микроскоп се вижда наличието на микрофиларии. Поради тази причина, третото ми куче също проведе своеобразна форма на лечение, т.к. теста беше отрицателен, но в кръвната проба имаше наличие на микрофиларии, които предполагаха възможност за наличието на мъжки червей в сърцето.
По време на каквото и да е лечение, също пускам контролни, кръвни тестове,  за да са проследени развитието и резултата от лечението.
AmnesiaC, освен тест за дилофилария трябва и кръвна проба под микроскоп ли да се прави преди започването на Нексгард Спектра или друг препарат за дилофилария? Къде се прави това във Варна? Бела е живяла около 8 месеца на улицата, родена е може би през май 2020, това са доста месеци с много комари и сега съвсем се притесних.

# 577

Здравей! Добре е нашата Кара, хапва си, бута си муцунката да я галят, върти опашка, като й говорим (е, остатъка от опашката, де). От няколко дни й оставяме и по малко гранулка, не й харесваше много. От завчера вече си я хапва. Изхитри се, запомни, че в тенджера се вари ориз с месо за нея и е готова да провери всичко наред, да не би да пропусне нещо... Никак не й харесаха само кучешки бисквитки и пръчици, уж лакомства ама... И две играчки си има вече, не са й много интересни, ама тя нищичко си е нямала, тъй че сега ще я глезим.
Утре ще обезпаразитим вътрешно повторно, точно 14-ти ден е. Първо ветът беше казал през 10 дни, после - през 14. Раните заздравяха, коричката се обели и сега са голи петна. Надяваме се да поникне козинка, дано. Нямам търпение да се позакръгли, да я изкъпем пак, и да ви покажем момичето. И как ще я приучим само навън да си върши естествените нужди, идея си нямам Simple Smile

# 578
AmnesiaC, освен тест за дилофилария трябва и кръвна проба под микроскоп ли да се прави преди започването на Нексгард Спектра или друг препарат за дилофилария? Къде се прави това във Варна? Бела е живяла около 8 месеца на улицата, родена е може би през май 2020, това са доста месеци с много комари и сега съвсем се притесних.
Не зная дали е задължително след положителен тест да се прави кръвна проба, просто нашата вет действа така в нашия случай и затова го написах. При мен, може би утежняващо обстоятелство беше, че кучетата са 3 и живеем в рисков район близо до вода, та затова допълнително провериха кучето с отрицателния тест.
Мога да напиша коя/кои са ветеринарите ни (защото всъщност е клиника) във Варна, но не зная дали няма да се отчете като реклама.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:08 от AmnesiaC

# 579
  • София
Ооо, толкова се радвам, милата Кара, има тя късмет с вас! Hug
Ще порасне козината, просто трябва време, сигурна съм, че ще стане красавица. За ходенето навън се запасете с търпение, тя явно не е учена и ще отнеме време, но с постоянство и наградки ще стане работата.

# 580
Борянка, какво учене, те парче хляб не са й давали и са я пребивали, когато не е имала сили вече, гнусни изверги.
Но сега Кара си има и прислуга, тъй де Simple Smile
Лошото е, че последните дни виждам нови изхвърлени кучета. Явно са чакали да преминат големите студове и са ги изхвърлили по улиците. Свикнали са с хора, дружелюбни душици...
Законът остава ненужна хартия, изобщо не се прилага и не се изграждат приюти, не се търси и отговорност.

# 581
  • Бургас
На тази борса "Гергьовче" продават ли и на други хора, освен на ветеринари? Че гледам пише, че само за ветеринарни специалисти. И има ли минимална бройка, която се изисква да купиш?

# 582
  • София
Продават, на всички в Гергьовче, предполагам може да сложат някаква надценка ако купиш нещо за 50 лв примерно... ама едва ли. Нито аз нито мъжа ми сме ветеринари, Кучешки познати имаме дето също като нас редовно си пазаруват от там. НО не купуваме по едно нещо примерно, а накуп неща за около година напред. Сега последно като ходихме взехме и за една приятелка Голдънка, та сумата си беше прилична /тотал около 400-500 лв/. Мисля имат телефони в сайта, може да се обадиш и да питаш нещо колко струва, ако ти се вижда ниска цената на нещо, аз съм звъняла като тома неверни първия път така, да не се разхождам напразно.

# 583
Вижте на какво попаднах като се разрових. Мисля че е доста полезно четиво за паразитите.
https://www.esccap.org/uploads/docs/5kbpgyzk_Kontrol_na_helminti … tkite_v7_edit.pdf

# 584
Леле, изгубих ви...то имало нова тема и т.н. Идвам на бързо да почерпя, защото нашата любов Кари, днес навършва цели 9 години..кога мина това време, все едно беше вчера, когато се учеше на всичко...Дано още дълги години да си с нас Heart

И почерпка:

Общи условия

Активация на акаунт