Любители на кучета - 114

• 25 666
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Моля препоръчайте ми ветеринар за лечение на зъбче и  зъбен камък за София.
При кого сте ходили, цени, отношение!
Благодаря !

# 586
Честита да е Кари.Още дъъълги години да ви радва.

# 587
Честита да е Кари 🥰

# 588
Честита да е адашката Кари, още дълги години много да ви радва и топли сърцата ви! Heart

# 589
ЧРД на Кари! Здравичка да е и да се слушате и обичате още много години! Simple Smile

Ние с Маги днес бяхме за първата противогъбична ваксина, предупредиха ме, че понеже е по-болезнена е възможно да накуцва ден-два с крачето (сложиха я мускулно в едното й задно краче). Сега я оставих да си почива вкъщи, ама ми се е свило под лъжичката, че съм на работа и тя е сама... Хич не ги обичам тия ваксини, все се притеснявам да не направи реакция някаква животинката, уви няма как без тях.
И тая ваксина я намерих в една борса за около 9лв, а при ветеринарите е 35лв... и трябва да й сложат три такива, тия хора си мислят, че съм Рокфелер явно... Има един лаф из булдоческите среди "Собствениците на английски булдог са любимите клиенти на всеки ветеринар!" Smile Smile
Дадоха ни и добавки за имунната система + лечебен шампоан, с който трябва да я изкъпя утре за пръв път от както е при мен. Стискайте ми палци, че ще е приключение Satisfied
Някаква идея с какво мога да покрия квадратен сифон в банята, че подозирам ще го задръстя с косми при къпането? Някаква мрежа ли да търся...нищо не ми хрумва друго.

# 590
  • Варна
Да е здрава, щастлива и много игрива, Кари ❤

# 591
  • sofia
Честит Рожден Ден на Кари! Да е много здрава, игрива и щастлива!!!
Маги, Кара,  дано лечението  помогне и да имате безгрижен живот оттук насетне! Много специални момичета сте вие!!!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 22:41 от Кришка

# 592
  • Sofia
[quote author=Stella D link=topic=1304277.msg42402477#msg42402477 date=1614349865
Някаква идея с какво мога да покрия квадратен сифон в банята, че подозирам ще го задръстя с косми при къпането? Някаква мрежа ли да търся...нищо не ми хрумва друго.
[/quote]

Вдигни решетката и сложи парче марля или тензух, по-голямо от отвора, и защипи с решетката

# 593
Честита да е Кари и още много по 9 да е с вас и да ви радва 🤗

# 594
Здравейте, момичета Grinning
Ето, че мина и четвъртата ваксина на Кая и от вторник сме навън. Като за начало я заведохме на усамотена полянка, за да свикне с усещането навън. Пуснахме я да потича, носеше топка, изпълняваше команди, любопитстваше, но без да се отделя от нас. Нещата стоят различно на повод в града- всичко я плаши, шари хаотично из краката ни, иска да я носим, да се прибира, за ходене в права линия и дума не може да става.  Дори лакомства не я интересуват. Доближи ли я кученце, колко и дружелюбно и мъничко да е, Кая се крие, подвива опашка, ръмжи, скимти, козинката на гърба и се изправя и се крие зад нас. В къщи и на поляната изпълнява перфектно " редом" и " виж ме" , но в градска среда въобще не ни отразява.
 Имали ли сте такива проблеми и как ги преодоляхте? Ще се радвам да споделите от опит как да покажем на нашето мъниче, че не е толкова страшно навън. Hug
Поздрав от Кая Heart

# 595
  • тук-там
Това е съвсем нормално! Първо трябва да затвърдите редом ходене на място, без разсейващи фактори - в двора, сред природата без хора и кучета. Давайте често награди, ако не се дърпа и спирайте и сменяйте посоката, ако се дърпа. Вкарайте градска среда малко по-късно и постепенно. Не е добре наведнъж да се срещне с навалица, коли, градски транспорт, кучета, кофи за боклук и т.н. Това с ходенето редом в градска среда си е цяла система и според мен отнема около година да се затвърди. Така че не бързайте, с малки, но затвърдени стъпки напредвайтв!

# 596
Аз влизам да се оплача, ама преди малко ми звънна един колега, който храни бездомните ни кучета ма работата и още едно е доста зле и най-вероятно се касае за гана. Аз видях на скоро, че очите си ги затваря и клати глава, ама хич не ми беше хрумнало че са симптоми на гана, докато не тествах другото куче. Одеве човека е минал и каза, че нищо не яде, отказва и месо и даже малко пяна му е излязла от устата. Ще говоря утре с ветеринаря какво да правим, че не дава и да му сложа каишка, че като ми звъняха че са му зле очите се опитвах да го хвана и заведа на преглед, ама не даваше и ми избяга. Някъде в района явно има огнище и въобще не искам да си мисля, как ще пламнат всичките бездомници при нас и в околните сгради и халета, а са си доста.

# 597
  • о`майна лунна нощ е
Ох, Сиви ... 😢

# 598
  • София
За съжаление и аз идвам с недобри новини ,Бети се оказа с бъбречна недостатъчност и не я оперираха. Добре че доста настоявах за изследвания преди интервенцията ,че те не искаха да правят такива. Продължаваме на поддържаща  терапия и след две седмици пак на изследвания,защото креатинина е повече от три пъти над нормата,всъщност всички показатели са й завишени.  Докторът беше много учуден,защото тя няма вид на болно животно,дано успеем да подобрим показателите с тези лекарства,но все пак не съм много обнадеждена Sweat

# 599
За съжаление и аз идвам с недобри новини ,Бети се оказа с бъбречна недостатъчност и не я оперираха. Добре че доста настоявах за изследвания преди интервенцията ,че те не искаха да правят такива. Продължаваме на поддържаща  терапия и след две седмици пак на изследвания,защото креатинина е повече от три пъти над нормата,всъщност всички показатели са й завишени.  Докторът беше много учуден,защото тя няма вид на болно животно,дано успеем да подобрим показателите с тези лекарства,но все пак не съм много обнадеждена Sweat
Оох милата Бети.. Ще стискам палци всичко да е наред и бързо да отмине 🍀❤️

Общи условия

Активация на акаунт