Любители на кучета - 114

• 25 690
  • 715
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Добро утро,банда!
Вчера 4 гадини,днес 20лв късмет Blush
Хубав и усмихнат ден Kissing Heart

# 496
Открихме сезона на балкона!

# 497
  • sofia
Иланг, мисля все-по-добре е футболиста.
Прилагам доказателства:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4285570001470325& … d=100000521021281

# 498
Angeli щом хапва готвената манджа и няма проблеми със стомахчето продължавай само така. Не му променяй нищо. Освен ориз, малко по-натам може да вкараш и макарони вместо ориза, пак с някакво месо и зеленчуци.
Teddy щом е било хапче за външните паразити, кучето може да се къпе без проблем и без да повлияе на ефекта от хапчето.

# 499
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Sivi, мисля поне 10 - на дни да не променям менюто. Ще е само на пилешко, тук са само домашни, по магазините тук не продават меса.
Отиваме на пазара за месо избираме си пиле или кокошка, колят, дерат и теглят. Телешко има два пъти в седмицата, колят няколко животинки и продават два дни.
Тук местата са поне пресни, няма замразени като в Европа. Както и повечето зеленчуци.

# 500
  • Bарна, морето, сините вълни
Много ми е странно как мъжките некастрирани кучета се държат покрай разгоенни женски. Може ли за 3,6г. нито веднъж да не сме се сблъсквали с разгонена женска? Никога Ерос не е проявявал някакъв интерес или да тъжи без причина. Има си една бездомна приятелка и една домашна и толкова, ама с тях само иска да играе, не е проявявал друг интерес. Всички други кучета в квартала, без значение мъжки или женски ги мрази и олайва хубавичко.
Не, че искам да е влюбен и да се мъчи. Grinning

# 501
  • о`майна лунна нощ е
Съседката бултериерка е в процес на разгонване. Като види Швепса и пощурява. А той реши, че му е по-важно да се изпикае на някакъв храст, откокото да обърне внимание на мечешката й покана за игра. Не я отрази изобщо. Даже изглеждаше много смешно как я игнорира и зае с неговите си важности.

# 502
  • София/Севлиево
На Нексгард два месеца ли му е действието?Аз го давам през 28-30 дни,ама ако е 2 месеца ще го поразредя, примерно през 45.И за вътрешни паразити давам на около 28 дни...

# 503
  • Bарна, морето, сините вълни
Пак добре, че Швепса не е препикал мадамата. Grinning Имаме един съседки кокер, винаги му се радваме като минаваме покрай оградата, а той радостно ни препикава, няколко пъти е опикавал Ерос, докато се усети да го залае. Grinning

# 504
  • София
Елислава, Нексгард Спектра даваме и ние всеки месец, не би трябвало да е с 2 месеца действие, все щяха да знаят или нашите ветове, или твоите. Ето това намирам за препарата:
Защита от бълхи и кърлежи. Започва да убива бълхите в рамките на 2 часа от третирането, като всички бълхи са елиминирани до 6 часа. Постоянен ефект срещу бълхи за период от 5 седмици. Убива кърлежите до 12 часа след третирането и постоянен ефект до 24 час от опаразитяватето за период от 4 седмици.
Контрол на ключовите вътрешни паразити (глисти, анкилостоми и камшичести червеи).
Защита от дирофилариоза. За България се препоръчва профилактика веднъж на 30 дни, от април до ноември. Преди началото на профилактичния сезон е задължително кучето да бъде изследвано за наличие на дирофиларии.

Ахахахахха, Ерко препиканото мушкато. Душица!

# 505
Има разлика между Нексгард и Нексгард Спектра. За Нексгард, ветеринар ми е казвал действие около 50дни. Само Нексгард е за външни и не покрива дирофилария.

Редактирам, за да добавя: Спектра покрива външно+дирофилария+вътрешно (но от вътрешните не покрива тении).

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 11:38 от AmnesiaC

# 506
  • София
Аз затова си уточних, че сме със Спектра-та, да не стане объркване Simple Smile

Намерих и листовката на чистия Нексгард, ето:  https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20 … anx_127741_bg.pdf

# 507
  • София/Севлиево
Тони, много благодаря.Спектрата е за външно и вътрешно,не са ми я предлагали...

# 508
  • София
Спектра-та е за външно и дирофилариоза. За вътрешно пак си даваме Дронтал (но през месец). Уж така била покрита отвсякъде Бубата.

Я да ви питам, вие регистрирали ли сте чиповете на кучаците някъде? Като го сложихме преди години, ми бяха казали нашите ветове да го регистрирам в един портал, ама аз така и не съм го свършила това, та ме е яд (сега и поаспорта издирвам, че при преместването го "подредих" някъде и сега търся из куттиите с документи). Бяха ми казали нещо като Balkanpet или Bgpet ли да е било, ама сега не намирам такова нещо, което да е публично. Освен при вета (те май ги регистрират в БАБХ), има ли къде да се регистрира чипа, та в случай че се изгубим, да може намерилият я, да си ми я върне?

# 509
  • София/Севлиево
На мен ми казаха в общината да ида,но още не съм ходила.Другата седмица имам път натам...

Общи условия

Активация на акаунт