Любители на кучета - 114

• 25 691
  • 715
  •   1
Отговори
# 525
  • sofia
Значи, Леон като реши, че иска да върви нанякъде много трудно го разубеждавам...
Преди малко 15 минути стоя, защото не исках да ходим при ветеринарите му, а той натам бе тръгнал...Стоим си. Аз леко подканям. Размахвам бисквити. Не. Накрая легна...

Добре че не бързах, а и мина куче, та го вдигна.

# 526
  • Sofia
А в общината къде се регистрира,в кои отдел?
Декември й слагахме чипа,вита си го вписва,а аз само в общината каза.

# 527
  • о`майна лунна нощ е
Екология - към кметството по местоживеене.

# 528
Много сте изписали и докато ви изчета забравих повечето неща, по които да се включа.
За начало чипа можем ние сами да си го регистрираме в базата на http://www.bgpet.net/. Другия регистър е към БАБХ, до който имат достъп те и ветеринарите, които са заявили достъп. Идеята на чипа е, че като се прочете от вет да може да провери в системата кой е собственика. Отделно ако вет няма достъп може да се провери и дали собственикът е регистрирал чипа в тази база по-горе. Но, има ветеринари, които слагат чипове, а нямат достъп до регистъра на БАБХ, а също и такива, които не въвеждат данните там. И в един момент се оказва, че чипа е вписан само в паспорта на кучето. Идеята на заверката на паспорта в БАБХ е точно това, да се провери дали чипа е въведен коректно, както и данните на собственика.

Стела най-добре за да ти е мирна главата регистрирай Маги там, където се водиш регистрирана. Заявление може да подаде всеки, не е необходимо да е лично. Просто изпрати копие от страниците на паспорта, които се прилагат.

Едно мое наблюдение ще споделя, но в никакъв случай да не се приема като съвет за по-рядко обезпаразитяване. Октомври месец мисля, че беше последното обезпаразитяване на Макс и Вива с Нексгард спектра. Слес това, а и до днес все още не съм им дала нищо, освен едно за вътрешни само. Та мисълта ми беше за действието на Нексгард Спектра.. Към края на декември намерих забит и изсъхнал малък кърлеж на Макс. Това са два месеца след последното хапче. Установих, че действието явно е по-дълго от упоменатото, защото тоз кърлеж няма от какво друго да се гътне. А и самия производител няма за цел да купуваш по-рядко таблетки. До ден днешен дори и бълхи нямат. Не знам на какво се дължи. Около блока е пълно с котки и предполагам не сме в недоимък на бълхи покрай тях.
Това горното са само наблюдения върху моите кучета и в никакъв случай не призовавам за рядко ползване на препарати срещу паразити. Самата аз след тест за дирофилария тия дни пак ще ги подкарам на Нексгард спектра и то на всеки 30-35 дни до края на сезона на комарите.

Dagny дано лошото е останало зад вас и скоро да се съвземе Аксел. Предполагам са ви дали препоръки за хранене и движение за щадене на стомаха. Те шиха ли го? Чела съм, че това е най-удачния вариант за да се предотврати ново превъртане.

# 529
  • Варна
Сиви и аз като теб, само се чудя дали има смисъл от теста, при положение, че ако са имали нещо, досега щеше да се прояви, имам предвид теста за дилофилария.

# 530
  • София
Привет ви!
Относно обезпаразитяването при нас също е нарядко - на два месеца - cestal и пипета - но последно оставих повече време без външното обезпаразитяване - към 1 и половина някъде, като гледам да преглеждам козинката на жУвотното ежедневно. Сега чакам да ми дойде Фиприст-а, и го отпочвам по-редовно. Април ще отидем отново при вет-а, да се разберем за вътрешното дали ще е начесто ли или как ... Ще попитам и за тестването, което споменавате - извинете за невежеството ми, но имате предвид кучешката тения, или е друго нЯщо това?

# 531
  • о`майна лунна нощ е
Проблемът с нея - дирофиларията, е, че се развива тихомълком. Разбираш и пускаш тест едва, когато кучето почне да се задъхва и червеите са превзели сърцето в количество. За това е добре, ако е имало прекъсване, да се пусне тест преди новата порция противопаразитни, защото ако междувременно червеите са се развили, хапчетата могат да ги убият и кучето да си замине от измрелите гадини. Запушвания, разлагания, натравяне ...

# 532
estela и аз се чудя малко за теста. Все пак ще говоря и с вет, защото си е бая пауза а ние тук на Дунав и сега си имаме по някой пробудил се комар.

pilito говорим за тест за дирофилария (болест, която се предава от ухапване от заразен комар). На кучето е добре да се дава препарат за профилактика првз активния сезон на комарите. За някои препарари като Нексгард Спектра кучето не трябва да е болно от болестта, защото тогава препарата е противопоказен. А самата болест може да се развива до някаква фаза без видими симптоми.

# 533
  • Варна
И ние имаме във Варна, много се колебая, защото съм леко затруднена, но и аз ще говоря с вет.

# 534
И ние имаме във Варна, много се колебая, защото съм леко затруднена, но и аз ще говоря с вет.
При нас тест само за дирото е 15 лв. Другия вариант е да вземеш пипета и да комбинираш с таблетка Милпразон, защото при нея не е противопоказно ако вече има наченки на болестта. Ветеринар ми е казвал, че милпразон се вклюпва в лечението на дирофиларията. Не съм проверявала.

# 535
Случвало ли ви се е на кучето ви да се появи нещо като херпес на устните? Точно като при човек - малки разранени пъпчици на устната? Точно там с каквото и да се намаже, ще бъде облизано.

# 536
  • о`майна лунна нощ е
За това държа Швепса на Милпразон /вече 12 месеца/. Няма за кога да го спирам при положение, че в Пловдив ни 'апат комарите целогодишно. Декември ни ръфаше един вкъщи.

# 537
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние след като направихме тест на Ерос, редовно даваме хапче против дилофилария. И въобще всеки месец обезпаразитяваме външно, защото пред блока е пълно с котаци и сме се пълнили вкъщи не знам вече колко пъти с бълхи. Дори ХЕИ викахме да пръска входа. Били сме изядени направо, а за малката е пълен кошмар, нейните пъпки се надуват и стават големи рани с течност. Отделено, ако сме ходили на село и по улицата мине един чичо с кози, задължително се сдобиваме с бълхи. Мама и тати като гледаха, си пръскаха козите, тоя човек не знам как спи, не го ли изяждат. Последно като ходихме милвахме с малката козите, после ми изядоха гърба, но изглежда са скочили от нас преди да се приберем, вкъщи нямахме проблем.

# 538
  • Варна
При нас тест само за дирото е 15 лв. Другия вариант е да вземеш пипета и да комбинираш с таблетка Милпразон, защото при нея не е противопоказно ако вече има наченки на болестта. Ветеринар ми е казвал, че милпразон се вклюпва в лечението на дирофиларията. Не съм проверявала.

С хапчетата × 2 и става дебело, знаеш как е 😂

Но ще го направя най-вероятно, защото тия двамата са ми много на сърцето и не бих си простила отново по моя вина да стане беля.

# 539
За чиповете - доколкото знам ветеринарите са длъжни да ги регистрират в някакъв техен регистър. Сега като кастрирахме и чипирахме Бела ветеринаря ми каза, че ще регистрира чипа и ми поиска някои лични данни. Освен това съм ги регистрирала със снимки и в този портал - https://www.search-my-pet.com/. На Сиви не го знаех, но и тук ще ги регистрирам, благодаря за което!
За обезпаразитяването - и двете са с каишки Скалибор, Дронтал пред 2 месеца, Нексгард Спектра от март до ноември. Сега на 01.03. имаме час за годишната ваксина на Кари и ще използвам да им направя тестове за дилофиралия и започваме Нексгарда. В аптеката на Макси пет Варна Нексгард Спектра, както и останалите обезпаразитяващи и каишки, са на доста по-добри цени от ветеринарните аптеки към клиниките, но не дават без рецепта. А пък ветеринарите ги продават тези препарати и не знам дали биха ми дали рецепта, но ще питам като отида Simple Smile
Сиви, страхотна цена за тест за дилофилария при вас Simple Smile Миналата година теста при нас беше 25 лв, сега сме в нова клиника и ще видим дали не е по-евтин Simple Smile Че нали вече всичко и при нас е по две Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт