Любители на кучета - 114

• 25 685
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
  • sofia
До сега пестях на Лелето спектрите, обаче, като ходим за обезпаразитяване и обезбърхяване, ще попитам. Само това му липсва...
За хората, капещи етерични масла, искам да отбележа, че кучето има обоняние, много по- развито от нашето. Някои миризми за тях са Брутални. Та, внимавайте!

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 23:16 от Кришка

# 541
  • София
Dagny дано лошото е останало зад вас и скоро да се съвземе Аксел. Предполагам са ви дали препоръки за хранене и движение за щадене на стомаха. Те шиха ли го? Чела съм, че това е най-удачния вариант за да се предотврати ново превъртане.
Да, док е направил т.нар. гастропексия. Каза, че за 10г е имал само два рецидива.
Дано не се случва никога пак!
Храненето ни е добре. Само две седмици ще е на гастро храна. За напред ще трябва да внимаваме с физическото натоварване...което не знам как ще стане с взизъл ама.. ще се стараем Heart

Ние слагаме милпразон и фирприст. До сега не сме имали проблеми, да чукам на дърво.

# 542
  • о`майна лунна нощ е
Естела, и аз съм си позволявал да пропускам тестове. Дори противокашличната ваксина си спестих есента. Не се гордея с това, но си права - освен желание, трябва и възможност.

# 543
Гледам кучетата си във Варна, комари съм виждала и през декември и през февруари, така че моите целогодишно са на пипета Адвокейт, която превентира дирофилария и  други външни, както и част от вътрешни, но не покрива кърлежи. Поради това, в активния сезон на кърлежите, давам Bravecto срещу тях, а на тримесечие и Цестал за останалите вътрешни, които Advocate не покрива.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 07:47 от AmnesiaC

# 544
  • Варна
Само до БАБХ не съм отишла, ама март трябва да платя данъка на французина и тогава ще ида.

# 545
  • Sofia
Момичета,а тези тестове ги пускате веднъж годишно или как? Извинявам се за въпросите,но като ни е първо куче и доста неща незнам,но от вас научавам доста и разнообразна информация Blush
Само да уточня,че нашата от както е при нас от юни 2020г всеки месец на 3 число вътрешно с Милпразон,на 29-30то външно с Адвантикс (периода на комарите) и Prag tic през останалото време. Пропуск няма,защото с 2 деца в нас пада голям обмен на всичко Rolling Eyes

# 546
  • тук-там
Черпя ви една Снежанка - без кучета, не сме ги научили още да тичат безопасно по пистите Simple Smile

# 547
  • о`майна лунна нощ е
Тестовете за дирофилария се препоръчва да се правят, ако има пропуски в календара с обезпаразитяването - преди да се стартира такова. Миналата зима си позволих да заменя Милпразона с нещо друго /даже не помня какво ми дадоха/. Поднових го още от март и така ... ей, го настана почти март една година по-късно.  Не мога да си позволя да пропусна, защото имаме вече втора нереално топла зима и кръвопийците ни не са спирали да пируват с  нас. За това лично аз няма да пускам тестове. 12 месеца плътно покритие с Милпразон.
Момичета преди мен бяха писали - при леките форми на дирофилария, милпразон го ползват като лечение. Т.е дори да предположим, че в организма има паразит, то ако е в начална фаза, обезпаразитяващото ще го неутрализира и няма да се развие, нито ще предизвика проблем с кучето.
Добре е да се правят периодично тестове, но не всеки и не винаги може да си го позволим. Всеки решава за себе си какъв риск да поеме и с какви последици би се съгласил.
Не се чувствайте длъжни да тичате с 200 към ветеринаря за всевъзможни изследвания.

# 548
Ох, чух се с ветеринарите току-що и положението никак не е ок... Изолирали били страшно много гъби от микроскопското изследване на космите, които взеха вчера. Предлагат три противогъбични ваксини през 14 дни +  прием на таблетки (не разбрах какви обаче) + къпане ежеседмично със специален шампоан. Казаха ми, че с локално трериане няма да стане, били твърде много петната/гъбите...
Някой да се е борил с такава диагноза от вас? Ваксините ме притесняват най-вече, някой слагал ли е такива?

# 549
  • Варна
Аз слагах на Бизу, много внимавай кой ще я бие, трябва да е с лека ръка.
Първата половина я би доктора, втората неговата заместничка и един ден ходи с виснала глава.

# 550
Stela поне вече са наясно от какво са петната и дано лечението е адекватно и даде бърз резултат. Аз не съм се сблъсквала до сега с гъбички и не мога да кажа нищо по въпроса за ваксините.

Аз не съм фен на изледвания за щяло и не щяло. Специално за дирофиларията искам ако има нещо да мога да го хвана рано, а останалото тестване на кучетата е само когато са били изложени на риск, както беше в случая с ганата. Не е за хвалба, ама честно ще си призная, че на Макс до момента никога не съм пускала кръвни изследвания, просто защото ми е бил здравичък и не имало необходимост от такива. Е, Вивата е друга работа, ама такъв и бил късмета.

# 551
  • София
Аз от ветката знам, че противогъбичните инжекции са много болезнени.
Моят тя като му сложи чипа, го регистрира в БАБХ. Аз ходих в Общината. По този повод да питам,  четох, че данък куче се плаща само на място. Какво значи това -само там където е регистриран или може в коя да е Софийска община.

# 552
  • Bарна, морето, сините вълни
И ние на Еро освен този тест други не сме му правили, да чукна на дърво. То и на нас не си правим постоянно някакви изследвания.
Стела, стискам палци за милата душица! Нямам опит и не мога да помогна, но ви желая успех с лечението.

# 553
  • Варна
Аз от ветката знам, че противогъбичните инжекции са много болезнени.
Моят тя като му сложи чипа, го регистрира в БАБХ. Аз ходих в Общината. По този повод да питам,  четох, че данък куче се плаща само на място. Какво значи това -само там където е регистриран или може в коя да е Софийска община.

Аз си плащам в Изи Пей.

Аз също съм против излишни изследвания, тестове и хапове, по същия начин действаме и с нас, но когато има нужда, просто няма как.
Пък до ваксината за гъбички стигнахме благодарение на любопитния нос на Бизу да го вре по храстите и една маца го одраска, а аз просто забравих да го почистя.

# 554
  • София
Ние пък, ако не е имало друг повод, веднъж годишно преди ваксината, пускаме поне ПКК и ако докторите изберат - и друго. Понеже не прекъсваме обезпаразитяването през зимния сезон (но и го правим през 35-40 дни, де), поне да знаем ако нещо има я с дроб, я с нещо друго. Мисля да ги питам дали не е добре да променим схемата за обезпаразитяване, че като чета май само ние сме откаченте дето си блъскат животинката с химия нон стоп. Май сме доста големи катили Sad Но ПКК ще продължим да си правим всяка година, все си мисля, че така намаляваме риска да не хванем нещо овреме (пази Боже).

Общи условия

Активация на акаунт