Градинарство - моето хоби 27

• 39 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Изчопли едно и виж дали не си ги обърнала на обратно, с "главата" надолу
Ще погледна .

# 556
  • София/Варна
Сега намерих стари снимки на загиналите анемонета.
Ще се купуват пак.
Скрит текст:

# 557
Сега намерих стари снимки на загиналите анемонета.
Ще се купуват пак.
Скрит текст:
Избихте рибата. Мислех си ,че в сайтовете за продажба на цветя има фотошоп, обаче Вие доказахте ,че някои
цветя са истински

# 558
Ще чакам да видя дали ще излезе нещо.Засадила съм ги преди 15 дни.
Рано е още, чак след месец може да се появят някъде.

# 559
  • Варна
Gerundiq, това последното не е ли ранункулус? Много ги харесвам

# 560
  • София/Варна
SVU_D мисля, че си права. Като се загледах по листата не са еднакви. Но  ранункулуса при мен измръзна още първата зима и съм го забравила.

lbl благодаря! Живо доказтелство,че са любителски снимките и необработвани е крачола на панталона ми, който е в кадъра. Много съм добра, на 90% от снимките ми на цветя се вижда някой крайник.

# 561
Здравейте! Каним се това лято да си обновим оградата на къщата, тя е с излят бетон ( май не е бетон защото е над 40 годишна тая ограда, но аз така го наричам понеже не знам какво точно е) и железни орнаменти горе. Понеже не намираме кой да я обнови ще се заемем ние, но някой от всичките майстори който се въртят казак на ММ да изкопаем канал в градинката и да излеем бетон за да сме я предпазили от влагата която е постоянно там. На мен разбира се хич не ми се ще,защото градинката и без това не е много голяма и освен това е бъкана с луковици и цветя. Та по спомен тук май четох за ограничителна лента? Някой да се е разправял с такива проблеми? И като цяло ще съм благодарна за идеи и съвети за справяне с проблема.

# 562
  • София/Варна
По-скоро я реновирайте оградата с нещо което търпи вода. То освен градинката, вали дъжд и сняг. Аз бих убила ММ ако ми направи бетонов окоп около оградата. Не знам дали вярно съм разбрала това което питаш.

# 563
И на мен не ми стана ясно защо ще предпазвате бетонова ограда от влага, пък чак и окоп Thinking Нова ограда ли ще слагате? Старата може да си я дооправите с цимент ако е тръгнала да се руши.

# 564
Gerundiq развесели ме.Много са красиви твоите цветя, за панталона, ако не беше написала нямаше да го забележа, те очите ми са в цветята. И аз си купих един пакет анемоне, вече месец ги проверявам, не са се показали, тези от семена вече цъфтят. Ще ходя да тормозя бабите като почнат да прецъфтяват. Отделно едни "бабешки" както ги наричат мъжът ми цветя съм си харесала та се очертава да ги навестявам съседките.

# 565
И на мен не ми стана ясно защо ще предпазвате бетонова ограда от влага, пък чак и окоп Thinking Нова ограда ли ще слагате? Старата може да си я дооправите с цимент ако е тръгнала да се руши.
По-скоро я реновирайте оградата с нещо което търпи вода. То освен градинката, вали дъжд и сняг. Аз бих убила ММ ако ми направи бетонов окоп около оградата. Не знам дали вярно съм разбрала това което питаш.
Не няма да правим нова ограда искаме само да я реновираме. Да си изглежда добре. И аз не знам защо са им хрумнали тези окопи. Категорично това с окопа няма как да се позволи затова се ослушваме и питаме. Иначе мисля да я облепим с кмъни. За сега това е идеята, но те нещата при нас бавно стават. Благодаря за мненията.

# 566
  • София
Това с оградата се казва дренаж.Прави се дренажен канал.

# 567
Десислава,
Разкопайте малко край пгрсдата, намажете я с хидроизолация и след това сложете дренажна мембрана (една черна пластмаса на “балончета”
Мисля, ще е достатъчно за ограда. Ние имаме така на “гърба” на патиото, от страната на пръстта.
Ако бяха основи на къща, щях да препоръчам допълнително дренаж - в Геотекстил се увива чакъл и се полага като “салам” покрай сградата. Отгоре може да оставите 20 см само чакъл. Може по-едра гракция.
Но за ограда малко хидроизолация замазка и после дренажна мембрана - мисля достатъчно.
Но правилно е да се сложи.

# 568
  • Варна
Здравейте,
пуснах следене за темата, за да ви чета, но все пак се престрашавам да питам нещо Simple Smile
Има ли проверен сайт/разсадник, от който да си поръчам няколко неща? От Варна съм.
Наследих 1 дка място от баща ми, 20 г чопли и прави доста неща, тераси, основи на къща. Сега оправяме с ММ документи, вече имаме ток и избистряме идеи за наесен да продължим по-активно със строителството. Двора е огромен... Миналата година успях да изкарам малко зеленчуци,  сега пак сме засадили. Има астма и си правим добро вино.
Тъй като не е ясно покрай строителството кое ще се погуби, имам отделено пространство покрай оградата да започна с някакви цветя, засега пробно. Спрях се след четене, на анемона и хиперикум, тъй като мястото е полусянка. Затова е и въпросът ми, откъде е удачно да поръчам, и сега ок ли е да ги засадя?
Извинявам се предварително, невежа съм в тази област, ще се опитам да науча постепенно повече. Красотите, които показвате, не знам дали мога да достигна Simple Smile Може би след още 10-тина години ако се преместим там .. Simple Smile

# 569
Анемонето в момента цъфти, може по оранжериите да има в саскийки. Хиперикум при мен вирее на слънце.
В началото на май е удачно да си засееш различни едногодишни и многогодишни цветенца, ще стане като цветна полянка. Цъфтят различни неща до късна есен, самозасяват се за следващата година и т.н. Най-добре в някой магазин разгледай какви семенца има и си подбери да са за полусянка.
Ей така се получава. Точно тази леха е в полусянка.

Общи условия

Активация на акаунт