Градинарство - моето хоби 27

• 39 347
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Диана, много красива леха! Two HeartsКак са закачени саксийките на оградата?

Marieta, заинтригува ме с това растение! Smiley Имах няколко стръка подобно кремаво в лехата с полски цветя, не знам дали оцеля сушата миналото лято, обича поливане. Не съм виждала шарени разновидности, може би тези са декоративни, изглежда много атрактивно и по-кичесто на картинката. Расте на единични стръкове, не е храст, но оформя туфички след време. Има много приятен топъл аромат, бил е любимият аромат на Елизабет I.

# 541
  • Бургас
Диана, много красива леха! Two HeartsКак са закачени саксийките на оградата?

Благодаря ти Flowers Tulip Използвала съм такъв тип стойки : https://www.home-max.bg/stojka-za-sanduche/
Като под самото сандъче сложих по едни летвички, за да ги повдигат във външния край. В противен случай овисват, т.к. оградата е мека  и се изсипва пръстта.

# 542
Здравейте Simple Smile
Този жасмин си го гледам вътре, лятото може ли да е навън в двора или по-добре целогодишно да го гледам в стаята? (До София живеем)
Също така може ли идея как и какво да му сложа, за да се увива? Тази кръгла стойка вече я е увъртял 3-4 пъти, има едни пластмасови стойки като стълбички, такава също имам, но е ниска и се чудя какво да му сложа.

Скрит текст:

# 543
Аз лятото изнасям ВСИЧКИ цветя вън!
Изкарай го, ще се роди на слънце сигурно:)
За опора, вероятно нещо креативно? Пробвай по магазини за втора употреба. - мебели, саксии .... нещо идейно може да намериш? Аз бях попаднала на това напр. Към 50 см е високо. Метално..

Или някой да ти направи или ти да си преработиш. 2-3 идеи намерих

Бамбукови пръчки или декорации има и по магазини като Левче.. бриколажа

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 13:48 от MarietaYo

# 544
  • София
Един бърз репортаж и от мен:

# 545
  • Пловдив
Как се казват първите три цветя?

# 546
  • Пловдив
анемони Simple Smile
Мнооого ги харесвам! Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 08:00 от sunflower

# 547
  • Пловдив
От къде ги взимате?

# 548
анемони Simple Smile
Мнооого ги харесвам! Simple Smile
А те студоустойчиви ли са? Изваждате ли ги на есен ? Питам Ви , защото тази пролет и аз си купих грудки , посадих ги, обаче още не са се показали , какво ли остова пък и да цъфнат.

# 549
  • София/Варна
Студоустойчиви са и то много. Даже се размножават от семената. Обаче не търпят да им е прекалено мокро, гният. Моите щастливо изкараха една зима преди 4-5 години когато беше кучи студ, цяла седмица температурата не се качи над -20 грдуса. Но преди 2-3 години масово изгниха, пролетта беше мнооого валежна и си отидоха.

# 550
Студоустойчиви са и то много. Даже се размножават от семената. Обаче не търпят да им е прекалено мокро, гният. Моите щастливо изкараха една зима преди 4-5 години когато беше кучи студ, цяла седмица температурата не се качи над -20 грдуса. Но преди 2-3 години масово изгниха, пролетта беше мнооого валежна и си отидоха.
Благодаря за отговора . Ще чакам да видя дали ще излезе нещо.Засадила съм ги преди 15 дни.

# 551
  • София/Варна
Изчопли едно и виж дали не си ги обърнала на обратно, с "главата" надолу

# 552
От купуваните ми грудки не поникна нито едно анемоне. Но пък колежка ми даде от нейната градина (не на грудка, а цялото цвете и направо го посадих) и трета година "вилнеят" в градината. Разпространяват се сами, не ги вадя. Моите обаче са бели, цветните не поникнаха.

# 553
  • София/Варна
Има много видове анемонета. Бях се запалила яко и имах 3 вида, вече два както описах.
Показаното анемоне е с условно големи грудки и различни цветове, има и кичести даже, анемоне коронария се казва.
Има едно което цъфти по-рано и е с грудки рамер на слънчогледови семки и прилича на маргаритки, цвят бял и синьо лилав, казва се анемоне бланда.  
Има анемоне което е с коренища, цвят само бял и сега погледнах, че се казва анемоне немороза.
Май на това последното не съм улучила името.

# 554
  • на чист въздух
Страхотни анемонета, останаха ми очите особено в червеното.

Общи условия

Активация на акаунт