Градинарство - моето хоби 27

• 39 347
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • В подножието на планината

Здравейте, начинаещ градинар съм, а имам голямо поле за изява. Миналата есен засадих едни храстчета, с идеята да има нещо зелено в градината и през зимата. Продавачката не успя да се сети за името на храста. От един месец, започнаха да изсъхват един по един. Чудя се дали има начин да ги спася. Дори не знам как се казват, за да потърся информация.

# 526
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
със снимка ще е по-лесно.

Wink
ако започнем игра "познай храстчето" аз бих заложила на туя Simple Smile

# 527
И аз днес гледам някакви листенца в градината, най-приличащи на зеле, обаче зеле не съм сяла. Снимах и с търсачката на телефона по снимка стигнах до едно цвете, което не съм искала да имам, та продължих с разглеждането и открих, че е латинка. Имам показали се на друго место листа, приличащи на първите две листа на краставица, обаче там краставици не съм сяла също.... Запудих се ако е цвете, кое ли ще е ....а сега, докато пиша се сещам, че това е редът с царевица и слънчоглед....освен на погледна в тубата слънчогледа как изглежда в началото....

# 528
Дет, от снимката ми прилича на хебе. Пусни една търсачка, може да си го познаеш. Ако е хебе, те не са съвсем зимоустойчиви, но на по-мек климат издържат. И не обичат  сушата, нито много слънце да ги напича.

# 529
Прекрасни лаленца показвате!
dt, много ти е хубава градинката, толкова шарено Hug

det, поливано ли е наскоро? Вижда се зелено листо долу, може и да е живо. Срежи една от клечките наполовина и виж дали е съвсем сухо или има живот. И полей, пък може и да потръгне, ако е хебе те са неубиваеми, но все пак такова мънъчко може да е по-взискателно Flowers Herb

# 530
  • В подножието на планината
Благодаря Ви! Храстчето вероятно е хебе. Ще прочета повече за него и се надявам да го спася.

# 531
Може да не помогне само поливането. На мен една вайгела тъкмо направи пъпки и започна да линее. Реших да я преместя на друго място и се оказа, че е без... корени, нещо ѝ ги беше изяло.

# 532
Честита Цветница! Ей, и слънчо изгря!
Запазих за днес малко люлякова красота и аромат!

# 533
Момичета, здравейте. Simple Smile Имам нужда от вашата помощ. Знаете ли дали може да пресадя вече разлистена розичка от едно място на друго? Дали ще се развали розичката?

# 534
Няма да и хареса преместване, а вече става и топло. Ако има начин, задръж до есента.
Ако няма как, гледай да я изкопаеш с голяма бала пръст и доколкото е възможно да не разбутваш корените. След засаждане я засенчи малко, да не я пече директно обедното слънце, и редовно поливай до края на лятото.
Ако не изглежда добре вкоренена но напъпи, режи пъпките да не цъфти, за да не хаби излишна енергия.

# 535
Прекрасни люляци, белият е разкош! Smiley

Честита Цветница и от мене

# 536
Мерси Ефибуш. Бях им дигнала мерника, че не цъфтяха, но Мин. Година им хванах цаката как се режат. Това което ме учудва, е че половината от лилавия няма грам листо още. За цвята т ясно - там съм рязала Мин година.

А някой има ли това? Розово и червено купих. Поръчах коренище и гледам, че е тръгнало. За сега в сандъче ги сложих, да се хванат.

# 537
Много благодаря, Phloxx! Simple Smile

Няма да и хареса преместване, а вече става и топло. Ако има начин, задръж до есента.
Ако няма как, гледай да я изкопаеш с голяма бала пръст и доколкото е възможно да не разбутваш корените. След засаждане я засенчи малко, да не я пече директно обедното слънце, и редовно поливай до края на лятото.
Ако не изглежда добре вкоренена но напъпи, режи пъпките да не цъфти, за да не хаби излишна енергия.

# 538
  • Бургас
Да се похваля и аз с любимите ми лалета Simple Smile

# 539
Да кажа, че днес върнах единия божур. Този, който се счупи. Явно друг не им беше връщал цветя до сег:) две млади момчета бяха, имаше хора....
да видим какво ще стане от другия!

Общи условия

Активация на акаунт