Градинарство - моето хоби 27

• 39 353
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Извадете ги тия лалета и ще видите има ли детки, здрави ли са луковиците. За да не се размножат има много варианти - вредители, гъбични болести и т.н. Лалетата е желателно да се вадят всъщност, защото се заравят все по-дълбоко. Когато аз вадих есента моите - голяма част бяха заминали и изкуфяли,други хапнати...

# 511
Извадихме есента едни, които са били повече от 20 години да не каже 30 защото ние имаме двора вече 6. И детки има. Но тези в кофите са готови и цъфтятне обръщайте на тревата край тях, до там не съм стигнала.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 19:42 от J_M_M

# 512
Най накрая слънцееее... живот!

А също да кажа, че не устоях и взех 2 дървовидни божура от Лидъл днес... на главата ще си ги сложа сигурно Simple Smile дали мога да ги сложа при хризантемите? Предвид, че божурът ще е май, юни, докато дойде ред хризантемите да стават - божурът ще линее? Трябва да прочета за това дървовидно нещо. На картинката е Ка то щамбова роза... а и пъпки имат. Единият е лилав! Не съм виждала ...

Ето и малко Лалеста Красота, но то без маца не става;)

# 513
Мариета, защо да не стане, тамън ще имаш непрекъснат цъвтеж там, първо едното, после другото. Само ще му трябва към 1м територия. Може да си го подстригваш и оформяш, отдолу оформя голи клони, но все пак дава сянка и се протяга настрани. Първите години може и близо с други цветя, но расте сравнително бързо.

Тази година гледах на доста божури пишеше че са с по-продължителен период на цъфтеж. Толкова ми харесва това цвете обаче докато му се нарадва човек и то заминало, ако му оправят този кусур ще е перфектно.

Навън продължава да е твърде студено за седене навън Worried

Някой да не каже че това е плевел, купуваме си ги Satisfied

# 514
Ефибуш,
И аз си го предсравям така, повдигната корона. Ще видим.
Какво е жълтото на втората снимка?

# 515
Erythronium, взех го защото понася сянка

# 516
Аз всяка година питам и пак да попитам Simple Smile какви цветя имате, които са многогодишни и цъфтят дълго време. Аз купих калибрахое и петуния за висящи саксии, яфриканска маргаритка в 4 цвята, теменужки,

# 517
Nivea, най-дълго цъфтящото ми е Флокс. Към 50-70 см става висок, на туфичка. Цяло лято има цвят. Мин година се маноса, ще внимавам тази.

Да се оплача - от 2 та дървовидни божура от Лидъл. Тръгнах днес да ги слагам в земята. Това било присадка всъщност! На втория реших да махна ластчнара превръзка, видях че има канап отдолу. Е да ама не - малко го килнах и се раздели... завързах го пак, и го сложих в саксия - но не тая надежди Sad. А беше тъмнолилав на цвят.
Няма да повторя скоро от Лидъл цветя.

# 518
какви цветя имате, които са многогодишни и цъфтят дълго време
Миналата година много до късно ми цъфтя скабиозата, чак докато замръзна земята, и сега вече започна да цъфти пак.
Също гаура, невен, ружа, мушкато, алисум, ружа, роза, иберис цъфтят много дълго.

# 519
Ооо, жалко за лилавия божур, не бих очаквала любимия супермаркет да се излага така. Досега винаги са имали добри цветя, ама тая присадка е съвсем афиф Hushed

Аз всяка година питам и пак да попитам Simple Smile какви цветя имате, които са многогодишни и цъфтят дълго време.
Хелеборите цъфтят към 5 месеца и то в сезон когато няма много друго в градината.
Rhodanthemum цъфти почти целогодишно, с изключение на големите студове
https://www.google.com/search?q=rhodanthemum&rlz=1C1CHBF_en- … =1395&bih=699

Brachyscome цъфти с месеци от края на пролетта чак до есента
https://www.google.com/search?q=brachyscome&rlz=1C1CHBF_en-G … =1395&bih=699

# 520

Това е Генчо, който се разхожда в двора като генерален директор. Няма да казвам какви огромни акита има, впечатляващи са. Но всяко зло за добро! Надявам се да ме избави от нещото, което прави дупки, не знам къртица или сляпо куче е.

# 521
  • под тепетата
Даммм, аз понеже следя Драго и Драга, виждам какво количество се изхвърля!
Да не е спам , ето ги и тъмнолилавите ми лалета.

# 522
Ну заяц,
За акитата не бях се сещала, но един Генчо тази седмица аха-аха да ми кацне на колата. Толкова ниско прелетя над пътя ( някъде край Върбица на пътя Пло-Хас, там има доста Генчовци и идват рано) че се сниших в колата.

# 523
Да покажа  и част от моята градинка

# 524
Най-накрая заприлича на пролет Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт