Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е бордолезов разтвор и как се използва?
Как да нахраня зеленчуците с разтвор от хлебна мая и захар?
Как да организирам градината си и какви инструменти са необходими?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е бордолезов разтвор и как се използва?
Бордолезовият разтвор е течност, използвана за защита на растенията от гъбични заболявания. Приготвя се чрез смесване на меден сулфат (купор) и варовик (калциев хидроксид) във вода. Използва се чрез пръскане на растенията с него, особено през март или април, за предотвратяване на гъбични заболявания.
-
Как да нахраня зеленчуците с разтвор от хлебна мая и захар?
За да подхраните зеленчуците с разтвор от хлебна мая и захар, пригответе разтвор, като смесите дрожди и захар във вода. Използвайте 1 чаша от разтвора, разреден с 10 литра вода, и поливайте по 1 литър на растение. Приложете този метод една седмица след засаждането на доматите и когато се появят първите пъпки.
-
Как да организирам градината си и какви инструменти са необходими?
За подреждане на градина и прекопаване на почвата са необходими лопата и мотика. Когато премествате растения, използвайте малка баличка, за да извадите растенията с пръст около тях, без да ги дърпате или изтръсквате от земята. Освен това събирайте луковиците на растенията като кокичета и минзухари, за да ги подредите по ваш вкус.
-
Кои са най-често срещаните плевели и как мога да ги идентифицирам?
-
Какви цветя мога да засадя в градината тази година?

Здравейте, начинаещ градинар съм, а имам голямо поле за изява. Миналата есен засадих едни храстчета, с идеята да има нещо зелено в градината и през зимата. Продавачката не успя да се сети за името на храста. От един месец, започнаха да изсъхват един по един. Чудя се дали има начин да ги спася. Дори не знам как се казват, за да потърся информация.