Градинарство - моето хоби 27

• 39 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Къде ги правите тези изследвания за алергии? Последно си платих час в Токуда (приличах на обринато извънземно). Доктора рече и отсече, че е алергия от лекарства. Аз лекарства не пия по принцип и от години Simple Smile. Буквално ми каза да си гледам работата, много било сложно да се разбере от какво е. Предписа ми хапченца с много странични ефекти, ако искам "да не се мъча". Ще действам с ръкавици...

# 451
Здравейте, моля за съвет. Миналата година засадих пампаска трева, есента листата и пожълтяха, но не я орязах. За съжаление без да видя кучето ми изяло / изскубал ги е/ всички пожълтели листа и сега ме притеснява, че няма да тръгне отново Sad не се е появило никакво ново зелено листо. Та моля да ме посъветвате да я вадя ли или да я изчакам още да тръгне. Много си я харесвах, и ми се искаше да видя цвят тази година.
Освен нея кучо е поизял и други цветя /две магнолии малки/, и те само на дръжка останали Sad та какво да ги правя и тях.
Благодаря ви предварително.

# 452
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
предпоследното би трябвало да е близък план на последното дърво. Simple Smile японска вишня.

не знам къде е снимано - в центъра на Лом има такива големи. в София бяха подарък от японското правителство за откриването на Японския хотел още преди демокрацията.
след това новият собственик ги е изкоренил и "посадил" изкуствени, с лампички. Sad

поли, аз винаги даваш шанс.
специално за манолиите, ако са им здрави корените, би трябвало да избият нови.

# 453
Здравейте, добър вечер,
Розовото е впечатляващо нали Simple Smile вероятно е японска вишна. Не е последното. Белите предполагам масово са череши. Дал Бог череши в Белащица! Ето го дървото на розовото Simple Smile Малко дръвче е (още)

# 454
Момичета, искам да сложа висящи кашпи с папрат под навеса. Каква трябва да бъде - стайна или градинска?

# 455
Лили, алергиите не бива да се подценяват, особено щом си имала тежък обрив. Във всяка лаборатория ще ти вземат кръв и ще направят изследване, но има стотици алергени. Хубаво е малко да ограничиш възможните причинители. Това с луковиците говори за контактна алергия, но пък лекарят друго ти е казал...

Ла Валета, бих взела градинска.

# 456
градинските си искат условия като под дърветата - сянка, влага, хлад... два пъти съм опитвала, не се получи. топло им беше край Дунава. Sad още повече във висящи саксии.
не съм сигурна, че и стайните ще се чувстват добре - вятър, сух въздух лятото...

# 457
Благодаря, момичета! Ще опитам с градинска, пък каквото стане ))). Само две кашпи отнесох от Jysk.

# 458
Simple Smile ще стискам палци. Simple Smile

# 459
La_Valletta, може и да стане с градинска папрат, поне известно време ще изкара! Hands Plus1 Имам един на който му орязахме сянката и остана на целодневно слънце, расте си. Поливам ако се сетя. В саксия естествено ще иска по-често поливане, но слънце и сухо търпи. Най-обикновен, традиционен папрат е. Зимата се крият, сега го няма да го снимам. И няколко по-малки са се самонасадили на място където е слънчево половин ден, не ги поливам, не им личи. Само внимавай като го поливаш да не се събира вода в розетката, най-добре да се полива при корена. Обичат рехава почва, с деликатни коренчета са. Естествено има множество разновидности с интересни листа, може да има специфики при тях, всички са с различни латински названия.

# 460
Кажете какво да правя с тоя разсад?
Вече и на мен почва да ми пречи Simple Smile
Станали са по 10тина см. Тагетис, слънчоглед, петунии. Може и някоя циния да е станала.

Едни Бергения сложих първо в саксийка, вече трябва да ги сложа в земята сигурно.  Бергения та на сянка беше, нали?

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 11:48 от MarietaYo

# 461
  • густо майна Филибето
Лили, аз лично не виждам много смисъл от изследвания, просто не пипаш с голи ръце от сега нататък.
 Аз винаги след скубане на трева имам сърбежи и леки обриви по откритите части, и ако се намокря или изпотя , сърби и щипе страшно. Една година, лятото, почиствах градината доста дълго време, и получих тежък обрив по цялото тяло и бях на лекарства една седмица. Сега скубя само с дълги ръкави и панталони, и се къпя веднага.
 Получава се и от клоните на някои храсти и дървета, да не кажа повечето. Но от върба например - никога. Никакви сърбежи. Внимавам, и това е достатъчно.
 Имай предвид, че алергията винаги е към нещо, с което вече сме имали контакт, никога не се получава от непознат досега източник.

# 462
  • Карлово
Marieta,
Много хубав разсад. Засаждай на постоянно място вече.

Вчера аз засадих едни 4-5 копърчета и 4-5 босилек, но към 1-2 см. високи. От седмица ги наблюдавах, че не мърдат и реших , че в земята ще им е по-добре.

# 463
Marieta,
Много хубав разсад. Засаждай на постоянно място вече.

Вчера аз засадих едни 4-5 копърчета и 4-5 босилек, но към 1-2 см. високи. От седмица ги наблюдавах, че не мърдат и реших , че в земята ще им е по-добре.
Мерси Дама!
Цяла седмица дават дъждовно, чудя се да не ги умори...
слънчогледите силни ми изглеждат ще ги сложа в земята. Петуниите и тагетиса може в сандъчета.
Мъжо вече брои саксиите и прави сметка колко ще полива. Хем се оплаква , хем не мога са го спра  лятото да ги дави:)

# 464
Мариета, ти си събра семенца от цветя и си ги зася ли? Много искам и аз, ама нещо не ми се получава...

Общи условия

Активация на акаунт