Градинарство - моето хоби 27

• 39 360
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Горна Оряховица
Препоръчаха ми да напръскам овошките (основно синя слива) с каптан и дитан, тъй като било късно за бордолезов разтвор, защото вече са цъфнали. Утре го дават да вали, ако днес напръскам дали има смисъл?

# 481
Изчакай според мен.

# 482
  • Карлово
Препоръчаха ми да напръскам овошките (основно синя слива) с каптан и дитан, тъй като било късно за бордолезов разтвор, защото вече са цъфнали. Утре го дават да вали, ако днес напръскам дали има смисъл?
Закъснял отговор - пръска се, когато не вали и няма вятър. Вчера можеше.Grin

# 483
От 1 седмица гледам лалетата и все чакам да цъфнат, та да ви покажа. Вече нямам нерви! Пак дъжд и влага и мрачно. И ето - първото кичесто цъфна вчера и днес е клюмнало, дъждът се е задържал сигурно между листенцата. А приятелите като Цверята на Малката Ида сякаш шептят “видя ли, видяли, нали се бута да цъфне, да е първо .... Ей така става ... хи хи хи ..”

Розовите братовчеди заничат боязливо от своята саксия и се чудят да цъфнат или не ...

Теменужките са като уморени балерини с мокри бални рокли, отпуснали глава връз рамото на приятелка, дремят срамежливо. Капките сякаш са застинали върху фустите ...

И карамфилите от няколко дни с натежали пъпки, вече не издържаха и разтвориха цвят.

Вода, живот, жажда за пробуждане!

# 484
  • Бургас
Браво бе, момиче,  тези лалета са по-кичести от рози. ..

# 485
Браво бе, момиче,  тези лалета са по-кичести от рози. ..
Благодаря Armeria
Само да покажа какво очаквам - това е от 2020 12 Април...

# 486
  • Горна Оряховица

Моите май са същите Simple Smile
Купих миналата година луковиците от СортовиСемена.
Не разбирам много, дали са хибридни? Мога ли да ги изровя и да ги ползвам пак?

# 487
Аз извадих Мин година. Но есента купих доста също, защото видях че са успешни Simple Smile и не помня вече дали старите се бяха спасили.
Проблемът при мен, е че имам капково и не мога да го спра само в 1 участък, за да им дам покой след като прецъфтят. Лятото се запазват, но зимата се спаружват извадените луковици

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лалетата не е нужно все да се вадят.
а нарцисите се чувстват по-добре когато са зедно на туфа.

# 489
MarietaYo възможно е  поставяне на кранчетата за да се спира капковото. У дома това е направено на всеки ред . Само на карето с ягоди няма умишлено, че редовно биваха забравени.

# 490
лалетата не е нужно все да се вадят.
а нарцисите се чувстват по-добре когато са зедно на туфа.

Добри, до колкото зная марцисите и зюмбюлите може да не се вадят. Лалетата е добре да почиват а и заминават надолу. Ако пак го извадя може догодина в мрежички да ги сложа и ДС пробвам да не вадя...
за сега да цъфнат като хората!!!
JMM моите са на групи между другите. В средата на градинката Simple Smile

# 491
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има лалета, които не се вадят - аз ги наричах "бабини" и ги заварих в дворчето на Дунав. розови, червени и жълти, без шарки и без някакви особени форми.
купешките са много интересни, но се разпадат особеностите им за две-три години. вадила съм ги на втората или на третата пролет и съм ги засаждала пак есента. интересното беше, че големите луковици цъфтяха с прости цветове, същия цвят като купвания, но без къдричките на папагалите или без многото листа на "божурестите", а някои от по-малките баха запазили особеностите на купувания цвят.

# 492
Добри, и сз имам подобни съмнения Simple Smile
Хибриди са
Приятелката ми ландшафтна казва, че във Виена направо ги вадят и хвърлят всяка година...
Не очакват втора година цвят

# 493
  • под тепетата
Влизам да ви се радвам. Миналата година научих много неща от вас, за което ви благодаря! Тези жълтите слънца са страхотни!
 Едната армерия ми е напъпила и има 4-5 цвята. Тази година доста по-късно тръгва всичко. Тези лалета са засяти преди 4-5 години и не са вадени. Чакам тъмнолилавите.

Хубава неделя!

# 494
Аз садя пролетните луковици в късна есен, когато стане вече студено. Така напролет покарват и цъфтят много по-рано. И аз садя на туфички, но специално нарцисите след няколко години се налага да ги разреждам, иначе като се размножат им става тясно и спират да цъфтят. Иначе нищо не вадя, не ми се занимава. Е, лалетата тази година не пораснаха по 70см.като миналата, но цветовете са си същите засега, и дребни си ги харесвам.
Продават се и лалета, които не са хибридни. При мен се водят лалета Дарвин, има различни цветове. Има и едни дребнички, диви лалета, те дори се размножават. За първа година ги садих, не знам дали ще се размножат при мен.

Миналата година за проба извадих няколко летни луковици да зимуват в саксии, повече от половината доказано са загинали, някои още ги чакам, досега само една даде признаци на живот. Еми по-добре беше да си ги оставя в земята, все толкова ще оцелеят Grinning
Тези минзухарчета ги садих пролетта, големите листа вляво са минзухар от миналата година

Общи условия

Активация на акаунт