Градинарство - моето хоби 27

• 38 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
И понеже коментирахме чимшир и белокрилки ...
Днес пръсках и ето ги гадовете. Бяха ми нападнали една топка чимшир. Белокрилките не се виждат, но гъсениците са кошмарни! Ето 2 и изгризано то място

# 646
  • гр. София
Магика, мисля, че е Магнолия Нигра.

# 647
Буквално онзи ден гледах едно предаване, където показваха изядени чимшири, професионални градинари се бяха видяли в чудо и си поръчаха от интернет някакви специални буболечки, които ядяли вредителите и това им решило проблема дълготрайно. Не го предлагам като решение, но беше любопитно. Animal Beetle

Да се оплача и аз, след като ММ окастри пасифлората, тя не пожела да се разлисти и сега ММ ми е обещал нова.  Вандал Tired Face Уж уикенда щяхме да пазаруваме, но той се измъкна, имало други растения наблизо, да, ама аз искам пасифлора. Утре ще го влача да купува, ако трябва с булдозер. Ще оставя старите клони, за да се катери новото по нея.

На по-шарена нотка,
Скрит текст:
компостерите са се разкрасили

Зад пейката ще се прави върбалак, може и нещо на плетка да се сплете, само да пораснат клечките. Някои обаче не се хванаха и още е рехаво. ММ ходи пак да събира клонки от едни познати, но закъсня защото нали времето беше скапано, а те орязали отдавна клонките защото не се уфлянкват там като има работа да се върши. Той донесе един наръч, но повечето се оказаха вече изсъхнали, уууууу. Няма да е готово скоро. А така лесно изглежда когато го правят други хора Worried

Една зелена пещера

# 648
Магика,Лилифлора Нигра е магнолията.

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ефибуш, при вас пасифлората оцелява зимата навън ли?
аз трябва да проверя какво става с онази пасифлора на съседната улица - ако е жива, значи има надежда и за нас. Simple Smile

калифорнийския мак кога успя и семенници да направи!

# 650
  • Карлово
ефибуш, при вас пасифлората оцелява зимата навън ли?
аз трябва да проверя какво става с онази пасифлора на съседната улица - ако е жива, значи има надежда и за нас. Simple Smile

калифорнийския мак кога успя и семенници да направи!
Моята оцелява навън. Била е до дъно рязана, мъжът ми се мъчи да я ликвидира, безуспешно както се вижда, пак си избива. Направи ми впечатление, че тази година започва по-късно да се разлиства. Може би и тази ще е закъсняла.
Друга година бугенвилията се разлиства по-късно, сега тя изпреварва пасифлората.

Една копривка си захванах:

И един калифорнийски мак:

и тази виола, докато не са я нападнали гъсеници:

# 651
st. Dobri, оцелява, но е с доста добре развита коренна система и е заякнала, а и е на закътано място, не я брули вятър. Аз слагах и други малки, но се споминаха, дребосъците са деликатни, пазене си трябва. Едно малко го взех преди месец и не преживя нощната слана Rolling Eyes Сега ще вземам голяма метър и нещо, дано намеря, че напоследък всичко живо чете инстаграми, туби и нахъсано пазаруват като хали или направо да се въвеждат купони за цветята и квоти, за да остава за всички Triumph

Ако пусне издънки като у Дамотрефови, ще черпя Candy Candy

Калифорниецът се е самонасадил от миналата година, изникна доста рано. Тазгодишното семе си е още в пакетчетата, ще се сади днес-утре.

# 652
  • Варна
Семаната на калифорнийския мак като бъдат засадени тази година, следващата ли ще цъфнат? И аз имам едно пакетче и още му се чудя

# 653
  • Карлово
Мисля, че още тази година, но малко по-късно.

# 654
От Флората днес с две красавици

# 655
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
яяяя, подсети ме за моята хойхера.
не я видях тази пролет. Sad дано се покаже

# 656
Аз моята се опитах да размножа, засега може  би ще стане, но забави цъфтежа едва сега пуска цветове.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 18:06 от J_M_M

# 657
  • Бургас
И аз се прибрах от Флората с две такива шарени копривки и две хости. Отидох специално за хости и хойхери. От хойхерите имаше само хози вид, но две красиви момичета ми казаха, че след някой месец в разсадника им ще бъдат достатъчно големи и ще бъдат за продаване. Нямат он-лайн магазин.
Снощи имаше слана. В 7 сутринта беше 3 градуса. Пострадали са тиквичките. Извадих по 2 семена от всяко пликче , сложих ги в чашка с вода и утре ще ги посея. Все пак, наплупих на тиквичките  по една кофа, ако пак стане студено нощес. Утре ще опънем и мрежата срещу градушка. Аман от студ! Вече три вечери палим печка, а сутрин заварваме по-студено, отколкото през зимата.

# 658
Това Калифорнийски мак ли се казвало!
Чопнах си го от улицата Simple Smile и се хвана.
Жълтите кандилки са ми се хванали миналата година.

# 659
Всички показвате чудесни кандилки Hug J_M_M, много е красива пембяната копривка! Revolving Hearts

Ние тези дни сяхме много семенца, вече забравих копривките сях ли ги или ги оставих за догодина, че сега май е късно. Имах един пакет микс, но не така шеметно розови като тази по-горе. Спанак най-после се сетихме и насадихме, пфю. Седяхме си кротко докато беше студено навън, чакахме да се стопли, и сега изведнъж е хаос, сто неща за правене.

Скрит текст:
Сигурна съм че ММ някъде е "подредил" едни пакетчета тазгодишни семенца и сега твърди че не съществуват! Идваха гости и нали знаете как е Neutral Face Сигурно се въргалят в някое тъмно чекмедже или са паднали зад бюрото.

Калифорнийския мак много бързо расте, който иска да слага сега, лятото е негово.

Ефибушов сади напръстници днес, имахме и семена, но някъде се потурчиха, дано ги намерим до догодина

Водих го на пазар, в единия магазин бяха останали само бели пасифлори, в другия сутринта продали последната лилава, но оставихме телефон да ни звъннат като получат. Грабнах един син клематис-камбанка, леко пречупено едното стъбло, ама ми хареса. Имах жълт такъв, но не изглежда жив в момента, много жега му беше на това място и реших вместо да слагам новия на мястото му да го сложа на стойка. Стойките ги взех за оня дългия боб, но после решихме поне една да е за цветя. Ще си търся пак жълт клематис да се оплитат заедно със синия. Ако оцелеят де, теоретично. Тя и стойката не знам колко ще е дълговечна. Градината уж щеше да става преимуществено за диви цветя, обаче дивото нещо не ще да расте в питомната градина и пак се връщаме към традициите, да не стои празно Satisfied ММ току-що обяви, че искал роза да се вие с клематиса на стойката, сега се чудя да го разубеждавам или не Thinking

Напук на всички останали градински катастрофи, една легенда се завръща. Вигелата която изсъхна и я орязахме до пън пуска мускулести ластари.

Общи условия

Активация на акаунт