Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 058
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • София
При прегледа всичко бе ок?
Ако не спира ще го спрат вероятно с Дуфастон (те това си знаят).
Да, предположихте точно! Изписа ми Дуфастон за 14 дни и после пак на преглед. Уж всичко е наред, а кървенето продължава…

# 421
Ами то това е схемата - първо кръвоспиращи, после хормони и накрая абразио.
При мен всичкото това се случи общо за 20 дена.

# 422
  • София
Ами то това е схемата - първо кръвоспиращи, после хормони и накрая абразио.
При мен всичкото това се случи общо за 20 дена.
Последното не звучи добре…абразиото ме плаши до смърт.

# 423
…абразиото ме плаши до смърт.
Силни думи за нещо не толкова страшно.
А и не е задължително да се стигне до там.

# 424
  • Бургас
…абразиото ме плаши до смърт.
Силни думи за нещо не толкова страшно.
А и не е задължително да се стигне до там.

Не е страшно, не е операция.Заспиваш за половин час.

# 425
  • София
Купих си Витекс. Как се пие това? В смисъл днес ми свършва, да го почна ли?

# 426
  • тук-там
Не пийте току-така витекс! Той се пие при доказан дефицит на прогестерон. Аз доста обърквация си докарах като го пих на своя глава Sad

# 427
  • София
Е нали е добавка?
Освен това аз имам ето тези симптоми:
Основният признак на дефицит на прогестерон е силно изразеното развитие на предменструален синдром, придружено от чести промени в настроението, слабост, главоболие, прекомерно изпотяване, подуване на лицето и крайниците.

# 428
Ендокринолога ми се изсмя, като видя че съм си самоназначила изследване за прогестерон.
Каза това е последния хормон, който ще ти тествам. При мен е повишен FSH, при което каза че естрогена ми ще е понижен, при тест на 3ти ден от цикъла точно така излезнаха резултатите.
Другата седмица съм на консултация и ще пиша какво предлага.
Иначе и аз се потдувам, дебелея, слабост, настроения, но прогестерона си е в норма, даже в горна граница 😁

Е нали е добавка?
Освен това аз имам ето тези симптоми:
Основният признак на дефицит на прогестерон е силно изразеното развитие на предменструален синдром, придружено от чести промени в настроението, слабост, главоболие, прекомерно изпотяване, подуване на лицето и крайниците.

# 429
  • тук-там
Именно! И на мен ми беше доста добре прогестерона и с витекс само блокирах добрия баланс между прогестерони и естрогени. Хич не подценявайте билките и добавките, не са безобидни!

# 430
  • Бургас
Прогестерон обаче се тества по  друго време / 7д от овулация/ от естрадиол и полови, само вметвам, за който не знае.

# 431
  • тук-там
Зависи кой прогестерон, но да - говорим за този - 7 дни след доказана ову.

# 432
Аз днес ходих на контролен преглед при моя белгийски гинеколог, тъй като на 30.03 ми отстраниха яйчника (поради голяма киста). И тъй като съм на 46 вече си самоизписах комбинирани таблетки на билкова основа за жени в менопауза.  Днес му казах, че ги пия и той ми се скара,че съм далеч от менопаузата и в отлично здраве и може да ми навредят и че освен витамини има и други съставки като соя и пр. Направо ме разби, че 46 години хич не са младежка възраст.  Тези белгийци са малко шантави.

# 433
3ти ден от цикъла съм тествала FSH и естрадиол, прогестерон на 21ви ден.
Ако грешно е разбрано, а вярвам смисъла на поста да е ясен 😁

Прогестерон обаче се тества по  друго време / 7д от овулация/ от естрадиол и полови, само вметвам, за който не знае.

# 434
  • тук-там
Не работи за нас (а и не само) 21 ден. Трябва да е точно 7 дни след доказана Ову - с фоликуметрия. На мен например Ц ми е 24 дни и ову ми е на 10 ден в повечето случаи. Което ще рече тест на 17 ден, не на 21-ви

Общи условия

Активация на акаунт