Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 080
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Аз се обадих, защото от други теми виждам, че някои лекари назначавт прогестерон  заедно с другите, а Денис беше обяснила защо точно трябва да е след овулация/истинска, не предполагаема/, а пък има и жени, които не знаят.То не ни е и работа да знаем, но се принудихме половин доктори да станем.

# 436
Няма как прогестерона да е наред при жена над 45 години. Иначе може да е в граница.  Самия факт че не можеш да забременееш и износиш без процедура на таЗи възраст е достатъчно показатаелен, че прогетерона не е наред. Доктора казва че е наред, но за възрастта. Един вид в лимитите за възрастта. Той така или иначе няма какво да направи, а не е и необходимо. Изключвам случаите на заболявания, желана бременност, отстранени органи и медицински причини.

Ето го и моя прогестерон в граници 9,7ng/dl и бил перфектен. Ама кое му е перфектното. Та той се е смъкнал на половина от перфектното. Ако съм на 25 години ще съм много зле. За лечение. Но като за 46 си е екстра. Остарявм си баш на време.

# 437
Здравейте, изписаха ми Примолут Нор понеже цикъла ми закъснява 2 -3 седмици вече. Като прочетох листовката, лошо ми стана. Доста се притесних от написаното направо се чудя да го почвам ли. Някои ако има личен опит с него моля да сподели. P.S Ще го пия 3 дни само.

# 438
  • София
Здравейте, изписаха ми Примолут Нор понеже цикъла ми закъснява 2 -3 седмици вече. Като прочетох листовката, лошо ми стана. Доста се притесних от написаното направо се чудя да го почвам ли. Някои ако има личен опит с него моля да сподели. P.S Ще го пия 3 дни само.
Лекарят най - вероятно е преценил спрямо състоянието ви в момента . По - принцип лекарствата не са създадени да навредят, а обратно да помагат. Преценява се полза - риск. Ако прочетете листовката на аналгина, който пием за температура или главоболие ще се хванете също за  главата, както и на повечето лекарства, което означава, че не трябва да пием нищо, а в същност не е така.

# 439
А ти за 3 дни прием на лекарството какво очакваш че толкова ще ти навреди? Каквото и да ти изпишат ще има листовка с подобна информация. Другия вариянт е да чакаш да ти дойде.

# 440
И на мен го изписаха и аз се потресох от листовката, но все пак направих един 10 дневен курс. Нямам никакви оплаквания. Давай смело.

# 441
Момичета някоя от вас да е пила Ремифемин или Фемикур Н? Как действат и дали имат ефект при ПМС със задържане на течности?

# 442
  • София
И аз им се чудех на тези добавки.
Сега съм след цикъл, вече съм пушка, но ПМС ме мъчи по седмица и нещо.

# 443
И мен също ме мъчи доста. Преди цикъл или след него, дори покрай овулацията също.

# 444
  • София
При овулация пък имам проблеми с червата - колит, разстройство, газове, болки...

# 445
  • В градината...
На мен трябваше да ми дойде преди 2 седмици, явно прескача. Ако за всяко прескачане ходя на лекар и ми изписва противозачатъчни, къде ще му излезе краят. Вече е нормално. Сега, ако има задържан фоликул, който се превръща във функционална киста и тя расте, расте и започне да боли, ще отида. Функционалните кисти могат да се спукат и сами при физическо натоварване.

# 446
На мен трябваше да ми дойде преди 2 седмици, явно прескача. Ако за всяко прескачане ходя на лекар и ми изписва противозачатъчни, къде ще му излезе краят. Вече е нормално. Сега, ако има задържан фоликул, който се превръща във функционална киста и тя расте, расте и започне да боли, ще отида. Функционалните кисти могат да се спукат и сами при физическо натоварване.
Права сте, трябваше да доуточня, че ми изписаха Примолута защото се е образувала киста и се надявам при цикъл да се спука. След това ще  се преценява защо прескача, от кистата ли,  критическа ли, или от хормони които пия за Хашимото.

# 447
  • В градината...
Всъщност, чисто лаически разсъждавам, а и част от инфото го имам от док. При недостиг на хормони /при навлизане в менопауза и малко преди това/, често има задържан фоликул, който се превръща в киста. Но тя се пука сама. Когато обаче нарастне много /над 4-5 см./ се налага намеса. Поне при мен е било така.
Преди инвитро процедура съм имала задържан фоликул /бях на 40/ и ми изписаха примолут нор, за да имам следващ цикъл и да започна стимулация.

# 448
И мен също ме мъчи доста. Преди цикъл или след него, дори покрай овулацията също.
И аз така... И с червата проблеми, ама горе долу успях да успокоя нещата с Флора 8(дават я точно за газове, колики, разстройство, запек) -иначе пробвах и други ама файда не.

# 449
Всъщност, чисто лаически разсъждавам, а и част от инфото го имам от док. При недостиг на хормони /при навлизане в менопауза и малко преди това/, често има задържан фоликул, който се превръща в киста. Но тя се пука сама. Когато обаче нарастне много /над 4-5 см./ се налага намеса. Поне при мен е било така.
Преди инвитро процедура съм имала задържан фоликул /бях на 40/ и ми изписаха примолут нор, за да имам следващ цикъл и да започна стимулация.
Скоро установих случайно, че и аз имах задържан фоликул в един от месеците. Лигавицата беше нарастнала като за овулация, но просто не се е спукал. Никога преди не съм имала задържани фоликули или кисти и се чудя винаги ли цикъла закъснява при такива случаи или само, когато фоликула не успява да се спука сам? В месеца в който имах задържан ф цикълът ми дойде навреме. За жалост от 28-29 дни последната една година закова на 25 дни. На 40 съм.

Общи условия

Активация на акаунт