Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 100
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
  • В градината...
Няма как да знаеш дали не си имала задържани фоликули, освен ако всеки месец не си ходила на преглед.

# 451
За жалост доста години ми се наложи да ходя често на преглед, та задържаните фоликули са нова екстра при мен..

# 452
Аз започнах да имам задържани фоликули и кисти някъде като станах на 40. И много болезнени. До преди това не съм усещала, както и по стандартни прегледи с видеозон не са се намирали. Това продължи до към 44. От 2 години насам не усещам нещо да става там. Есента като ходих на преглед за друго, ме прегледаха отгоре с видеозон, не вагинално и ми казаха че няма кисти. Но това не беше официален преглед. Просто техничката ме пита ако искам  за моя информация на бързо да ми каже. Но до колко може да се вярва на такъв преглед, кой знае. Официално на видеозон не иска да ме прати никой, освен ако нямам оплаквания. А за сега нямам.

# 453
  • Варна
Чета ви редовно и се успокоявам, че не съм извънземно. Имам и подуването, и къркоренето, и куп други неща. В петък съм на годишния преглед с цитонамазка, дано получа яснота. Все се надявах, че късно ще вляза в менопаузата заради раждането на 40, ама явно няма голяма разлика.

# 454
А каква връзка има ражадането на 40 с късната менопауза? Едва ли...Както и останалите митове и легенди, нито кърменето застрахова от рак на гърдата, нито раждането на 3 деца и на горе застрахова от женските онко заболявания, нито кърменето е гаранция за здраво и умно дете, нито спорта и правилното хранене ти гарантират здраве....Какви ли не измишльотини съм чела. В крайна сметка на когото каквото му е писано.

# 455
Ако забременееш нормално на 40 г. (без стимулации и намеса в хормоните), се приема като добър хормонален показател на жената.

# 456
  • В градината...
При късна бременност матката се събужда, всичко се подновява, хормоните  се активират. Аз родих на 41 и още имам цикъл (на 47). А бях с изчерпан резерв още преди 40.

# 457
Цикъла че го има, има. Въпроса е че нищо друго не е наред. Коя напълняла, коя без коса, на коя ѝ с спи, стомашни проблеми, подути кореми, на друга друго. И аз съм с цикъл, но това което стои зад него не носи бенефити. Имам съученичка роди на 42 второ. Първото ѝ беше на 13 по него време. На едно сме с всичко друго. Освен че ще перколяса покрай малкото. Не знам кой как се обновява, но не виждам да цъфти. Каквото има да си става след 40 си става с и без раждане, кърмене и спорт.

# 458
  • Пловдив
Препоръчайте ми Див Ямс, моля. На коя фирма е добър? Какво да си взема?

# 459
  • София
Препоръчайте ми Див Ямс, моля. На коя фирма е добър? Какво да си взема?

За какво ще го пиете?
На nature ways не е лош, пълнее се от него, да знаете;)

# 460
  • Пловдив
Гинекологът ми каза да пия заради нисък прогестерон. Лошо, че се пълнее, бездруго не съм от слабите... Ама щом се налага.

# 461
Аз обмислям да започна да не ям един ден в седмицата, например понеделник.
Приемам съвети, мисля че имаше доволни жени тук 🤔

# 462
Див Ямс съм пила 3 месеца и не съм качвала кг. Спрях го защото не усетих никакъв ефект.

Lemy, ще забатачиш нещата с това гладуване, ама пробвай. От сега да ти кажа че кг няма да загубиш. Вода да. За няколко дена. И после пак на ново....Аз пък не знам защо си мисля че нямаш излишни кг, но си си внушила че искаш да си абитЮренка Smile Така няма станем повече.

# 463
Оф, точно вода имам чувството че задържам.
Ти имаш ли някаква идея, или няма спасение 🤔

# 464
  • В градината...
Аз гладувах веднъж седмично, преди да забременея. Тогава свалих кила. Много лесно беше - няма режими, няма глупости.

Общи условия

Активация на акаунт