Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 115
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Lemy, за водата нищо не можем да направим. Хормоните си я задържат....Simple Smile ПОлзвай по-малко сол и.....въглехидрати. Аз съм си взела заместител на солта, но пак не карам на него само, че щитовидната да не окотя. ГЛедам само на едно ядене да ям сол, другите с това нещо. Горчи ми, но го мъча. Абе въобще където да барнеш и все ще си в грешка. И досадното "пий повече вода". Пия по 3л на ден (2л. чиста и другия литър чайове, протеини и други подобни). Но без да те лъжа - дойде ли ми ставам 57-58кг. И само след седмица минавам 60. И така докато ми дойде пак.

# 466
  • Нидерландия
Понеже обсъждаме килограми, да споделя че днес ходих на консултация със диетист. Разговора продължи час и половина. Обясних че се боря със килограми, че последните 5 години съм качила едно 7 кг които не мога да сваля, 166см и 65 кг. Че се въртя в омагюсан кръг и не мога да изляза от него. Подувания, дискомфорт, пристъпи на неконтролируем глад. Жената ми каза че в стремежа си да отслабна, понеже ям все обезмаслени продукти, (извара, кисело мляко) ми липсват мазнини както и протеин. И от там идва глада. Написа ми режим, накратко: да готвя с кокосово масло, да ям по 5 ядки на ден, ориза да не е бял,  хляб с лимец, паста: да не от пшеница, да не ям много големи салати а по 1-2 доматчета, морковче или парченце чушка (а аз ям големи купи и слагам много като мисля че ще слабея от тях)  много зеленчуци но обработени, да спра всички лайт продукти.. Въобще накара ме много да се замисля какво и как ям... А да и конопено семе да слагам в пълномаслено кисело мляко защото е богато на протеин, плод може но по малко. та момичета да видим как ще се справя. 🙈 То това си е била цяла наука бре...

# 467
АМи нали все това си говорим в тая тема - по-малки салати, повече протеин, полезни мазнини, по-малко плодове и т.н. Ако не искаш да теглиш, чинията си делиш  на 3. Половината месо, яйца (протеин да ти е), другата половина на две - салата и въглехидрат. Вечер даже ако искаш прескачай въглехидрата. Само салата и месо/яйца. Сутрин ако не можеш само яйца, яж извара, скир...Питиетата ти да са чайове и вода. Никакви 0 калории, и подобни глупости. Въпроса е че аз от години карам така, но от скоро пак ми е тежко, издуто...Кг не качвам за сега, но аз и не се спирам. От физическа активност горя между 600 - 800 кал. Това ще помогне малко. Може и да не го усетиш. Трябва да ти свикне тялото да не търси боклучава храна. Може да мине година или години. Нищо не става за 1-2 месеца. От там на сетне има други настройки, които трябва да се бутнат в храненето. Но според мен без спорт кой знае каква промяна не може да се очаква. Изключвам гладуване, плодуване и т.н. безсмилици. Там ще заслабнеш за известно време за сметка на мускулатура и после на мястото на мускулите, сланини. И на следващия мерак за отслабване, отслабването няма да се случи.

# 468
  • София
Vici е права, повечето неща и нутриционистката, при която ходих ми ги каза и се припокриват.
Аз свалих 3 кг от началото на Март досега, спазвайки насоките на диетоложката. Никога не съм яла толкова месо в живота си🙃 защото и аз сега гледам половината ми чиния да е протеин.
Късно загрях, че може човек да се заиграва с мазнините и въглехидратите, но с протеина шега не бива, много ни е нужен за добри хормони и метаболизъм.

За див ямс чух това, че се напълнява от него от гинеколог. Аз самата многи малко съм го пила, за да усетя такъв ефект.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 08:00 от Aurora

# 469
  • В градината...
Аз си умирам за постни манджи. Без месо мога и не обичам. Чувствам се тежко от месото, а зъбите ми се задръстват и венците болят с дни.

# 470
  • София
Разбирам те:)
И аз предпочитам без месо и много години така се хранех.
То и за месото са един лист препоръки, не всяко и не от веригите. Гледам да е на Бредас, Карлово Мес или wood foods (уникални колбаси и пастети имат). Пилето го взимам от едно малко бутиково магазинче дето знам, че не ги тъпчат с хормони.

# 471
Благодаря ви.
Аз идвам от дълги години кето,нввмх, палео, пържола ми дай на мен, в къщи основно месо се яде. И пак гледай какво става, тия хормони ми разказват играта. Имам чувството, че спре ли цикъла, каквото и да правиш, все едно.🙄
Вики, ще пробвам да намаля солта, или ще взема келтска сол, четох там нещо.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 08:44 от Lemy

# 472
  • В градината...
Ние купуваме прасе, агне, преди и зайци. Е, няма как само филетата да ям.

# 473
  • Бургас
Много добре действа, един ден в седмицата-4 пъти в месеца или 2 пъти в месеца -дали на сокове, плод, чай, дали на лека храна/това предпочитам аз/.По лунните фази се прави.Храната ми е едно от трите-крем супа от зеленчуци, елда/ кафяв ориз със някой суров зеленчук и магданоз и повече течности/чай, вода с лимон, разреден сок/.
Остслабва се във времето, иначе на момента може дори и повече да тежиш от водата.Ако взема да умирам от глад, което обикновено не се случва-някоя сурова ядка.

# 474
  • Нидерландия
Проблема при мен е че не мога да ям много месо, както и обездвижване. Но като нямам сила и енергия как да спортувам? Правя некви гимнастики но те по скоро приличат на пенсионерски отколкото на спорт. Също ме кара и да ям млечни без лактоза... Това пък как и защо не знам. Аз мислех че е логика искаш да сваляш мазнини-намаляваш мазнини. То не било така. Добре че сте тук да си сверявам часовника 🙂💚
И на теб Вики специални благодарности 🌷🌷🌷🙏🏻
И да добавя въпрос: като е по добре вечер без въглехидрати кога да си хапвам картофите, кафявия ориз и диетичната паста? На обяд ли? Няма как да ги варя за обяд, на работа съм, освен хлебче на обяд не се виждам да влача картофи и ориз в кутии и да ги топля в микровълнова

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 11:19 от Madelief

# 475
  • тук и там
Lemy, давай заедно .На една вълна сме. Аз изкарах разпети петък без да ям,и изненадващо -не беше трудно. Та мисля от тази седмица и аз да започвам. Започнах с петъците,може би с тях ще продължа.Иначе няма отслабване и при мен.Не че с гладуването веднъж седнично очаквам да се свърша,но пак е начин да редуцирам калориите.(като не мога по друг начин).На мен ми по-лесно въобще да не ям,от колкото да ям малко..Това "по малко" никога не ми се е  получавало .

# 476
  • София
Напълно съм съгласна, че е по-лесно да не се яде въобще 1 ден, отколкото по-малко.
Аз точно така успях да сваля миналото лято за 2-3 месеца натрупаните 6 кг след 40г, качвани горе-долу по 1 кг на година. Правя фастинги по 36-40 часа всеки понеделник като в неделя много рано вечерям, задължително мазно-протеиново, никакви въглехидрати и после ям чак вторник на закуска.
Опитайте да погладувате, не е никак трудно, нито ми става лошо, нито особен глад изпитвам, просто в деня преди глада е най-добре да се хапва без въглехидрати и така се изкарва най-лесно.

# 477
Абе аз фастех години, вечерях към 6-7, на другият ден обядвах към 13-14, но не смятам да се връщам отново там. Даже нарочно си вкарах закуска. Виж, така само един ден в седмицата, по ми се вижда оптимално. Но преди нввмх правех хипогликемии, та не зная как ще съм цял ден без храна.
Кайсия, само вода ли пиеш?

# 478
  • София
Леми, добре ли ти се отрази фастенето? Моят мъж нещо е много мераклия да опита с едно ядене на ден към 18 часа...вижда ми се не ок някак

# 479
В началото да, отслабвах и бях във възторг. Но аз бях и на много ниски въглехидрати, и постепенно намалявах и храната, тъй като изобщо не бях гладна. И накрая цялото това нещо - ниска въглехидрати, малко храна и малко калории ми се отрази много зле, просто нямах сили за нищо, мързеше дори да стана от стола. Стопих си всички мускули и си докарах дискови хернии, травми и така нататък. Подозирам че съм си прецакала и надбъбречните, метаболизма и др.
Едно ядене на ден ми се вижда брутално, особено пък за мъж. Най-малкото, че трябва да си набута в стомаха за малък отрязък време храната, която да му даде енергия за цял ден. Представи си какво ще му на този стомах. Весела от No sugar се храни така, но за мен това не е правилният начин. Подозирам че и тя ще изпищи след още известно време.

Общи условия

Активация на акаунт