Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 118
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз ям два пъти  на ден, сутрин и на обяд, като между тях има 4 часа. Не вечерям. До миналата година беше ок положението, от тогава, без промяна в режима, съм 12+ кила.

# 481
Проблема при мен е че не мога да ям много месо,.,,,,

И да добавя въпрос: като е по добре вечер без въглехидрати кога да си хапвам картофите, кафявия ориз и диетичната паста? На обяд ли? Няма как да ги варя за обяд, на работа съм, освен хлебче на обяд не се виждам да влача картофи и ориз в кутии и да ги топля в микровълнова
Ако трябва да съм честна и аз не обичам много месо. Имам моменти в които ще повърна от него, а като бях бременна някога, само при вида му си повръщах наистиан. Без да го опитвам. Много зле беше работата тогава. Та, май повечето жени не сме по месото.

Картофите яж на обяд. Предварително храната се планира. Аз ходя с една торба храна на работа. Обяд и следобедна закуска, но всичко ми е калкулирано до педантичност. Айде за човек който иска да живее нормално, чак толкова не е необходимо. Но като цяло трябва да се знае какво ще се яде през деня иначе става, каквото се види и се изяжда. Забравих ти в Бг ли беше? Май при вас още не е прието да се носи от в къщи. Но гледам пък по спортните теми хората си носят на работа. Иначе при нас доста хора си носят домашно приготвена храна.

# 482
Вики, и тук мислещите за здравето си хора започнаха да си носят храна от в къщи, или поне това виждам по фейс групите за хранене.
Но като видя опашките пред баничарниците....явно масово на това се набляга.
Аурора а той защо иска да пробва това? Ако е за да отслабне, те мъжете само като поограничат тестеното и спрат да гледат бирата, и отслабват 10 кила(за разлика от жените, дето се мъчим като грешни дяволи) 🥴

# 483
  • тук и там
Леми, в интерес на истината сутрин пия кафе с мляко(от машина ),и следобед още едно кафе.Вода пия-ако съм жадна,ама то като не ядеш -не си и жаден. Аз един ден само съм  гладувала(преди Великден) ,може днес или утре  да направя още един.И аз по веднъж на седмица съм решила.Иначе преди време и аз правех ежедневни фастове+ тренировки,отслабнах-ама като започнах да се храня пак  после яко качих..
То може да се каже че и сега "фаствам"..Ям вечер,ама по много..И не само не свалям,ами и качвам даже...Но и не спортувам вече де..
Аз с този един ден гладуване,всъщност разчитам че ще намаля общият седмичен прием на калории,и от там -да започна да свалям по малко..Но ще видим дали ще се получи на практика..

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 14:42 от Kaisia

# 484
  • Нидерландия
Вики в Холандия съм от цяла вечност,  27г 🙂 носех си редовно в офиса храна но бяха сандвичи и салата примерно... , сега си работя от вкъщи но ми е странно да ям топъл обяд под форма на картофи или ориз, с пиле или мръфка, после няма да мога да мръдна и ще искам да си полегна 😂 явно трябва да се замисля сериозно за обяда... Пък и за всичко останало Вики ти си ми пример 😉

# 485
Значи още по-лесно при теб. Никакво оправдания да няма 😀 От две лъжици картофи сладки няма да ти се доспи. От бял отиз може да ти се приспи, от обикновени картофи.... За това се ядат въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Да не ти вдигат кръвната захар 😊

# 486
  • В градината...
Аз много обичам супи, с много люто, еха.. така яко вдигат адреналина. Но в почти никакъв режим не вписват. Тъкмо от Каварна си накупих пресни миди, черноморски скариди, попчета и цаца - днес уловени. Ами няма как да се ядат непържени. Та, за мен също се очертава най-приемливо пост веднъж седмично.

# 487
  • София
Супите се връзват в режимите, стига да ги ядеш без хляб. Шкембе, пача, телешко варено без картофи, рибена чорба, карфиолова, борш с телешко, гъбена, спаначена без ориз. Абе чорби да искаш.

# 488
Аз от картофи заспивам, а след час-два съм озверяла от глад, докато с ориза не ми се случват такива неща.

# 489
  • оттам, откъдето започва България
ЛЛ ми изписа Алора хапчета за безсънието. Някоя от вас да ги е пила? Мнения?

# 490
  • В полите на Пирин планина
ЛЛ ми изписа Алора хапчета за безсънието. Някоя от вас да ги е пила? Мнения?

Стават, но аз предпочитам Симпатил. Пробвай - и двете са билкови.

# 491
  • В градината...
Алора и аз пих. Вече не знам какво ми действа. Преди лягане удрям по една  голяма глътка невропан и се успокоявам.

# 492
Аз от картофи заспивам, а след час-два съм озверяла от глад, докато с ориза не ми се случват такива неща.
Lemy , като се ядат по малко не се доспива, но то пак си има значение как са приготвени. Ако са печени, гликемичния им индекс се променя. Вдигат повече кръвната захар. Като са варени е по-добре. Но като цяло, желателно е да се ядата повече сладки картофи (пак варени), ориза кафяв, киноа който харесва, елда. При нас се продават едни тортили нисковъглехидратни, които пак са с въглехидрат, но в полза на фибрите. Примерно 20гр въглехидрат с 15 гр фибри, и дефакто си с 5гр чист въглехидрат, което е нищо. Вярвам че и при вас се намират. Просто човек трябва да се огледа и да види как да си разнообрази. Тази сутрин например съм изяла една такава с 3 белтъка, авокадо, домат, малко сирене и кълнове имах. Не че специално съм ги купувала за това. Това завито на палачинка. Бях му сложила и малко горчица. След него добавих и 2-3 оризовки, че днес ми трябва въглехидрат. Ще правя крака довечера. Та до обяд съм бетон с него. То засища много. Исках да кажа, че ето, тук месо няма и пак се стига протеина за храненето.

# 493
Аз много много не вярвам в разни билкови отвари, но трябваше да пия чай от маточина вечер преди лягане, и установих, че спя по-добре с него.
Вики, ох как добре ми звучи нещо подобно да намеря, не съм срещала, то не че и търся де. Предимно домашно приготвям всичко, и вече ми е бактън от готвене.

# 494
Не си търсила... Оглеждай се. И аз съм бактън от готвене. Че хем готвя, хем изчислявам за колко дена кое да наготвя. Оня ден след хиляди ангажименти, забравих въглехидрат да си сложа и сутринта какво, какво айде едни пълнозърнести спагети, че стават за 10 мин. На дете закуска правя сутрин, че вече голямо магаре, но не близва нищо, а е като скелет. Та и там полагам усилия. Добре че там не изчислявам нищо Smile

Общи условия

Активация на акаунт