Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 034
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
Дали не беше този?

# 361
  • София
Аз ходих на нутриционист да се поглезя малко. Тя се оказа страхотна млада дама, завършила в Англия и специализирала в Дания, с доста модерни разбирания и много знания за естрогеновата доминантност. Направихме кръвни изследвания (food detective) за 44 основни храни. Оплакванията ми бяха подуване на корема след хранене, понякога толкова дискомфортно, думи нямам...къркорене, оригване след хранене...след спиране на храните дразнители стомахът ми е много по-добре, подуването напълно изчезна. Ядях много яйца и сирене, всеки ден. Излезе ми най-висока степен на непоносимост към тях. Също и средна степен към пшеница и овес.
Изготви ми режим, който се старая да следвам, насочен е към хранене за балансиране на хормоните с препоръки за определени добавки и марки изчистени меса.

За крема, който поръчах против хормонален хаос:
Да, точно този дето mariat е посочила🤗
Два месеца съм го ползвала и още не мога да кажа със сигурност нищо стабилно, освен че след като ми закъсня 45 дни и го почнах ми дойде нормален цикъл без болки и без типичните много силни кървища. Бях на гинеколог и й го показах, тя каза, че е много хубав крем и да продължа като мога да добавя агнес таблетки и вечерна иглика към него.

# 362
Аурора, звучи чудесно. По нататък като приключа с нещата от Айдън Мустафов, може да посетя и аз тази нутриционистка.
Гинеколожката ти също ми звучи много добре. Някъде четох, че я препоръчаха и като мамолог.
Моят корем също доста спадна, само, че аз пия и едни билки, та не зная точно от кое е ефекта, сигурно и от двете. Но толкова добре не е бил сигурно от 30 години, регулира ми се и ходенето до тоалетна, и всичко. Пу пу....

# 363
Леми, какво приемаш по Айдън? Имам питане за отварата от лук- колко курса се правят?

# 364
Не приемам отвара от лук, други неща пия, за конкретен мой проблем, някои са турски.

# 365
  • В градината...
За стомах и корем много ми помагат капките, които давам на децата - иберогаст. Вълшебни са. Баща ми е язваджия и постоянно гълта хапове, които вече не му помагат, дълго го кандардисвах за тези капки, накрая си купи. Направо се изуми как му действат.

# 366
Тези капки са ми изписвани от гастроентеролог.

# 367
Мариат, отварата от стар лук май беше противопоказана при гастрит и колит 🤔

# 368
  • Бургас/Пз
Аз ходих на нутриционист да се поглезя малко. Тя се оказа страхотна млада дама, завършила в Англия и специализирала в Дания, с доста модерни разбирания и много знания за естрогеновата доминантност. Направихме кръвни изследвания (food detective) за 44 основни храни. Оплакванията ми бяха подуване на корема след хранене, понякога толкова дискомфортно, думи нямам...къркорене, оригване след хранене...след спиране на храните дразнители стомахът ми е много по-добре, подуването напълно изчезна. Ядях много яйца и сирене, всеки ден. Излезе ми най-висока степен на непоносимост към тях. Също и средна степен към пшеница и овес.
Изготви ми режим, който се старая да следвам, насочен е към хранене за балансиране на хормоните с препоръки за определени добавки и марки изчистени меса.

За крема, който поръчах против хормонален хаос:
Да, точно този дето mariat е посочила🤗
Два месеца съм го ползвала и още не мога да кажа със сигурност нищо стабилно, освен че след като ми закъсня 45 дни и го почнах ми дойде нормален цикъл без болки и без типичните много силни кървища. Бях на гинеколог и й го показах, тя каза, че е много хубав крем и да продължа като мога да добавя агнес таблетки и вечерна иглика към него.
Може ли на лични името на нутрициониста.  Харесвам млади и знаещи хора.
А този крем по принцип как се ползва и къде се маже??

# 369
  • София
За крема още не смея да препоръчам, момичета. Малко съм го мазала и правя и други неща и не му гласувам още пълно доверие. Сигурна съм, че за лек дисбаланс помага, но аз съм с ендометриоза и задържам и фоликули и не е един или два проблема, та при мен ще стане бавно и трябва много мазане. Барбара О’Нийл казва от година до две яко мазане за възстановяване баланса на хормоните.
Anna’s wild yam се казва крема.

За нутриционист ето тази прекрасна дама ми помага на мен: https://www.facebook.com/mayawellnessbg/

# 370
  • Miami
Здревейте!
Някой пил ли е биоидентичен прогестерон? Гледам в групата на Рей Пит масово го приемат.
https://shop.forefronthealth.com/products/molecular-progesterone … 1blxo_DfB4fmcbYPc
https://www.longnaturalhealth.com/progest-e-instructions/?fbclid … gwnhQVqRORCOVvHJo

# 371
  • Бургас/Пз
Аурора, много ти благадаря.

Момичета, ако цикълът закъснява, кога е добре да се пуснат изследванията за хормони?? Преди съм ги пускала на 3-5ден след идването??

# 372
Последните два поста момичета са супер полезни, точно това което търсех, точно в целта. Аурора много ти благодаря за нутриционистката.  Иска ми се да направя консултация с нея, може би онлайн. Там където съм бях ходила при една испанка. Не стига, че испанския език е малко фъфлещ с тяхното "с" което изговарят по-меко а и дамата нутриционист имаше допълнителен говорен дефект, бъркаше "с"и "Щ", така че нищо не й разбирах. Освен това ми връчи един лист с примерно меню, точно храните, които не обичам- пилешко филе  и бял ориз и нито ме е изследвала за непоносимости, нито нищо. Нито се съобрази с оплакванията които имах. Пълна аматьорка.😃 И така не останах доволна.
Този биоидентичен прогестерон ще го пробвам задължително след като ми свършват сегашните таблетки. Може ли линк към групата на  рей пит също, много благодаря.
Ето много полезна статия за лечение също с билки намаляващи естрогена, регулиращи хормоните. https://www.zdrave.org/33298/estrogen/
Някои успях да ги пробвам, изпитани са, други не можах да ги намеря.  Много са добри, но за нещастие на мен не ми действат и някои имаха странични ефекти доста силни върху стомаха и червата и възбуждащи нервната система като Родиолата.
Ако цикълът закъснява повече от два-три месеца не е идвал хормони могат да се пуснат по всяко време, поне при мен беше така.

# 373
Мариат, отварата от стар лук май беше противопоказана при гастрит и колит 🤔
Така пише, но аз съм в лека форма. Надявам се да не си навредя.

# 374
Аурора, много ти благадаря.

Момичета, ако цикълът закъснява, кога е добре да се пуснат изследванията за хормони?? Преди съм ги пускала на 3-5ден след идването??

Според мен попитай denis, че тя е най на ясно с тези хормони и изследвания. Макар че то като няма цикъл, каква друга опция имаме.....Въпроса е как ще се тълкуват изследванията след това. ВИж какво ще ти каже. Или на лични или в темата за хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт