Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 992
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Най-добре АГ  ще каже,  дали при нужда от прогестерон, организмът да си го набавя от спиралата е по-добре от хапчета и др.
Защото при тази спирала, на някои жени съвсем им спира цикъла, което е добре дошло при нас с обилните цикли.

# 541
Здравейте ,от миналта година започнах да получвам разни странни симтоми от сорта на т нар горещи вълни ,посетих гинеколог тя ми пусна изследвания но бяха по средата между два цикъла каза че хормоните са в норма а антимюлеровия хормон беше 0.78 каза че съм пред критическа.Напоследък симптомите зачестиха започнаха някакви паник атаки с сърцебиене виене на свят съответно аномалии в цикъла.Все още имам  цикъла идва два три дена около датата но е оскъден трая ден и половина после спира един ден след това пак зацапване около един денПуснах си хормони на вори ден от циъкла тъй като третия ден беше събота.

Естрадиол       32       pg/ml    жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44   
FSH       7.06       mIU/ml    жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95   
LH       4.59       mIU/ml    жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07    ези и

Тази седмица съм отново на гинеколог ,ако някой може да помогне дали тези изследвания са ок или наистина съм в пременопауза

# 542
На мен ми прескочи, но ми се яде като пред цикъл. Лошото е, че като ми дойде, апетитът минава. А сега не дойде и няма спиране... И по цяла нощ сънувам направо цели филми. Вечер заспивам на мига, но тези сънища много изтощават.

Аз съм така отскоро.  Скоро-скоро...., около година, но невинаги.  Не зная, по едно време мислех че е от хормона в хормоналната спирала, с нея съм от 2г., колкото и локално да е действието, с натрупване хормона се движи по кръвен път и към мозъка.  но не съм сигурна дали е от това, понеже на работа стават големи интриги и разправии, а моментът не е подходящ за нова работа.  На всичко отгоре имаме и един колега телепат, който се занимавал с някакви ритуали, каквото и да значи това, и когато някой го ядосал, му правил такива ритуали, да не се ядосвал той. По едно време бях в неговото обкръжение, та може и неволна мишена да съм станала. Де да знам.
При мен тези сънища са все едно съм герой във филма, доста реалистичен, наистина е изтощително.
Наскоро неволно се засякохме с този човек, може и да си внушавам, но не ми действа добре контактът с него.

# 543
Ох мен ме мъчи ПМС вече повече от седмица и днес може да си взема вече Фемикур Н или Рефемин. Толкова ми е некомфортно надута съм като плондер, гърдите ще ми се пръснат и те. Трудно заспиване, бързо събуждане след това...абе не се издържа направо.

# 544
Фемикур Н или Рефемин за какво помагат?  И съдържат ли някакви хормони?

Ако са без рецепта бих си взела да пробвам, че и аз се подувам.

# 545
  • София
Опитайте water pill. Мисля, че писах и преди. Преди няколко години след дълъг полет така бях оттекла, че ме болеше кожата. Билково е, предимно магданоз.
Хормоналните действат по-бързо, но аз лично нямам нужда чак такава. Качването на теглото и задържане на течности са нормални. С времето, тялото ще се настрои на новите нива. Пичогонни и вода ще помогнат в леките случаи.

# 546
Фемикур и Рефемин не са хормонални, гинеколога ми каза че са хомеопатични.

# 547
  • София
Извинявай, нямах предвид тези, а хормоналните.
За хомеопатичните не бих изкарала мнение.

# 548
  • тук и там
Не са хомеопатични,а са билкови..Ремифемин е доста стар препарат,но моят АГ го препоръчва и за ПМС и за менопауза.Не съм го пила все още. И още нещо-ремифина е точно дозиран,защото се води "билков лекарствен продукт",а не хранителна добавка ,а лекарствените продукти са на съвсем различен режим на изследване и регистрация  от  т.н хранителни добавки. Това чисто информативно..
И хомеопатичните препарати нямат нищо общо  нито с билковите препарати,нито с хранителните добавки. Там принципа е друг, и са на база разреждане на различни вещества,като са толкова разредени че се разчита на паметта на водата едва ли не...
Фемикур също е билков лекарствен продукт.Видях че е витекс всъщност.Но щом е лекарствен продукт-всеки милиграм е точно дозиран на база екстракт-извлек или сухо вещество. .  За това и гинеколозите изписват от тях. При хранителните добавки-всичко може да се регистрира като такава и контрола е меко казано силно занижен..

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 13:05 от Kaisia

# 549
Опитайте water pill. Мисля, че писах и преди. Преди няколко години след дълъг полет така бях оттекла, че ме болеше кожата. Билково е, предимно магданоз.
Хормоналните действат по-бързо, но аз лично нямам нужда чак такава. Качването на теглото и задържане на течности са нормални. С времето, тялото ще се настрои на новите нива. Пичогонни и вода ще помогнат в леките случаи.

Аз да помоля за линк за тези таблетки. Поразрових се, ама много марки, много нещо. Не се реших от кои точно да си поръчам. Благодаря

# 550
  • София
Натрол си взех. По принцип и отвара от магданоз, мечо грозде ще свърши работа. Внимавай с кръвното. Може да го свалиш.

# 551
И аз да го взема, но добре че каза за кръвното.  След натрупване ли пада? От една две таблетки също ли пада? На скоро си взех някакъв бг чай за сърце. Но аз го взех да разнообразя вкусовете, не че ми трябва за сърце. Леле, така ми причерня от него, главата ми се замота, лошо минстана ужас. Чай от пакетчета говоря, мислех че е безобиден. Спрях го и се оправих. Но сякаш и с него бая се отводнявах, но страничния ефект не ми се отрази добре.

# 552
  • София
Просто от загубата на вода. Не е с натрупване. Гледай да пиеш повечко вода. Знам, че звучи странно, но за да се отървем от течностите е нужна вода.

# 553
Да, да знам за водата.

# 554
  • в един топъл дом
Здравейте, момичета! Дойде време и аз да пиша в тази тема, защото неволите ми с предменопаузата започнаха след Нова година. На 47 години съм. През януари цикълът ми не дойде. На 16.02. започна едно зацапване, което продължи 1 месец, а след това премина в обилна менструация. Отидох на АГ и след преглед ми изписа Дицинон, който пих 4 дни и кървенето спря на 25.03. На 02.04. пак се появи зацапване и пак пих Дицинон 10 дни , но този път кървенето не спря. Тогава лекарката ме изпрати на пробно абразио , за да се види каква е причината. Направиха ми кюретажа на 27.04. и лекарят в болницата каза, че се е постарал всичко да изчисти в матката, но кървенето е било силно. При хистологията след 10 дни се установи ендометриален полип. След кюретажа имах кафяво зацапване до 11-тия ден. Изненадата дойде на 20-тия ден , когато ми се появи менструация. Това се случи на 16.05. Вече трети ден ми тече средно обилно с малки съсиреци.
Въпросите ми са много, но най-общо не е ли твърде рано на 20-тия ден да се появи пак цикъл? Аз дори се бях настроила, че изобщо след кюретажа ще ми спре изцяло цикълът. С майка ми е станало така, на 50 години след кюретаж повече не й идва. И на други познати жени също така повече не им е дошло.
Пробният кюретаж  по-различен ли е от обикновения кюретаж? Не е ли все напълно остъргване на лигавицата на матката? Защо при мен се появи пак менструация и то толкова рано?!
Моля момичетата, които са минали по този път да споделят опит. Всяко мнение ми е важно! Благодаря ви от сърце.

Общи условия

Активация на акаунт