Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 113
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Ад рък за първи път се сблъсквам със значително закъснение - вече 9дни, каквото до сега не ми се е случвало, освен при двете ми бременности. Сега причината бременност е изключена. Утре ще звъня на доктор, но усещам сериозен вътрешен стрес от ситуацията. То е ясно, че предстоят такива моменти, но.... дали трябва нещо да се предприеме рри първите такива?!

# 661
Здравейте пак.Да питам обилното потене при извършване на дейност и невъзможността да издържам на топлина характерно ли са за пременопауза?Тече като вир по челото и днес ми стана и лошо от топлината едновременно.
Напоследък прескачам малко темата, но само да споделя, че обилно потене и то в рамките на няколко месеца е признак за изкаран ковид. Майка ми се поти вече 4 месеца, а докторът, който я лекуваше я успокои, че и той се поти месеци след прекарана инфекция.
Аз се изпотявам от доста години при бързо ходене, при физическа работа, и е много неприятно. Миналото лято имах няколко топли вълни, после се кротнаха.
Така че потенето не е само премено Wink

# 662
Потене и неиздържане на топлина, още е характерно и при проблеми със щитовидната.

# 663
  • Mediterraneo
Ад рък за първи път се сблъсквам със значително закъснение - вече 9дни, каквото до сега не ми се е случвало, освен при двете ми бременности. Сега причината бременност е изключена. Утре ще звъня на доктор, но усещам сериозен вътрешен стрес от ситуацията. То е ясно, че предстоят такива моменти, но.... дали трябва нещо да се предприеме рри първите такива?!

Миналото лято ми прескочи един месец, август. Отдадох го на преумора и горещината. Правих три теста междувременно, че се бях поболяла от притеснение.
Сега обаче е напът отново да прескочи месец, вече 12 дни ми закъснява, на 7-я правих тест. Чудя се накъде да поемам и аз и се надявам на съвети. На 43 ще стана след 2 месеца.

# 664
  • София
Тарти, на къде да ходиш 😀. Виж си изследванията, останалото е нормален процес. Всички щем, нещем ще минем през него. Майка ми с кеф влезе в менопаузата, защото винаги е имала проблеми с цикъла. На мен ми липсва, но никога не съм страдала от ПМС.
Просто си следи гърдите.

# 665
  • Mediterraneo
Така, де, изследвания. Кой да ми ги пусне? Цитонамазка правих последно 2020 януари, сега не можело пак, по календар са през три години. Та кой при какъв специалист ще ме прати?! Ще се прибирам есента вероятно, тогава ще пускам, каквото се сетя.
А какво за гърдите, Ре? Последно на ехограф ходих 2018-та.

# 666
Опипвай за бучки, след цикъл. Хубаво е да се минава ехограф веднъж годишно.

# 667
  • В градината...
Гърдите е хубаво като цитонамзаката - поне веднъж годишно. Поне така казват онколозите. Защото, не дай Боже, ако нещо се появи, 6  месеца са много време, а година - съвсем. Аз всяка година ходя за цито и на хирург онколог за гърдите.
На мен ми прескочи и този месец, от април не ми е идвало. Каквото такова. Вече не планувам почивки според МЦ, ако дойде, тампоните влизат в действие и така.

# 668
От една година насам, отида ли някъде, дори и само за уикенда, ми идва. Иначе си прескочи 2-3 пъти. Добре, че засега нямам други екстри.

# 669
С Тарталета сме в чужбина и така не можем да ходим кой кога иска на прегледи. И моята цитонамазка е на 3 години.

Тарталета, като се приберете в Бг, пусни едни хормони. И вече не знам мамография дали ще правиш в Бг или правиш там където живееш. Ако излезе че си в премено, нищо не можеш да направиш. Подготвяй се за промените и се следи. Да няма само болести. За Другото всички стискаме зъби.

Аз да не бързам да се хваля, но от 4-5 дена почнах lowfodmop diet.  Много съм доволна. Чувствам се много добре. Не е за отслабване, а по-скоро за лечение на стомаха, червата. Не вярвах че така бързо ще ми олекне. Прави се от 2-6 седмици и после пак се минава на всичко което се яде. По-важно е като почна да ям всичко, как ще се справи тялото. Толкова отпихнала не съм била и на 30 години. Ще ви държа в течение как вървят нещата. Има в нета писано какво е що е, какво се яде, какво не, да не пиша тука. Може да чукнете да видите ако някой му е интересно.

# 670
  • Mediterraneo
Последните 2 месеца, за беда, все при личната кисна. Ама май ще настоявам да ме праща пак на гинеколог, да споделя за прескачанията и да решава той какво да ми пуска или къде да ме праща. Тъпото е, че при неспешни състояния, ред може да ми дойде и след като се прибера от ходенето в Бг...

# 671
Разправяй ми ти на мен. От януари чакам зА операция на вътрешна вена на крака. Още чакам. Надявах се за 4 юли по тукашните празници да хвана почивка да не си хабя отпуската. Но не ми Иглежда да стане за тогава. След това ще е. Иначе крака ми усещам ще се пръсне, но видимо няма нищо. Та не е спешно за докторката. И.....чакам.

Тарталета, не се надявай гинеколога да ти иЗследва хормони. Иначе на мамограф пращат. Аз бях питала за хормони тук, гинеколожката въобще не е чувала и не разбра за какви хормони питам. Ако ще раждам щяла да ме праща на репродуктивен специалист. В Бг правих хормони и на частно ходих веднъж.

# 672
Ох, всеки е забил в някаква диета.... 😔😑

# 673
Оф чудя се как да си помогна и пробвам какво ли не. Хващам се като удавник за сламка за всичко. Сега съм в поредната панацея. Трудно ми е че то във всичко мляко има малко или много, глутени, а и гледам да не си бягам от моята диета и калории заради спорта. Но се оправям. Етикетите чета повече.

# 674
  • тук и там
Аз тук и на АГ и на личният като кажа,че ми прескача-и двамата викат,че е нормално за възрастта и нито ми пускат изследвания,нито нищо.
Предпочитам да ходя в БГ за такива неща. Вече ако има сериозен проблем(да не дава Бог),тук за лечение е окей..
Тарти,не знам кога ще пътувате към Бг, но изчакай да видиш дали другият месец ще ти дойде.Според мен -ще ти дойде тогава.
На мен така ми прескача понякога.В началото и аз се шашках,хем съм със спирала и пак първият месец като не ми дойде два теста за бременност направих..Та ако се тревожиш, направи още един тест по-нататък   и ако е отрицателен ,изчакай до следващият месец. Вече ,ако и на вторият месец не ти дойде-тогава на АГ и изследвания .
Споделям моят опит само,ти си действай както решиш.

Общи условия

Активация на акаунт