Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 116
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
А защо ви отказват? Не разбрах. То си пише какви са случаите на противопоказания. Тази спирала точно изтънява лигавицата.
Не съм запозната дали ХЗТ е по-подходяща.

# 646
А защо ви отказват? Не разбрах. То си пише какви са случаите на противопоказания. Тази спирала точно изтънява лигавицата.
Не съм запозната дали ХЗТ е по-подходяща.
Едната докторка ме мотае от февруари - уж след хистероскопията щеше да ми сложи спирала, но после почна да увърта да пия няколко месеца примолут нор и ще видим, другата е против хормоналната спирала явно по принцип Sad ,  ще търся трета ми се струва

# 647
Здравейте пак.Да питам обилното потене при извършване на дейност и невъзможността да издържам на топлина характерно ли са за пременопауза?Тече като вир по челото и днес ми стана и лошо от топлината едновременно.

# 648
  • В градината...
Колежката, за която споменах, е точно така. Излиза от банята и след малко е вир-вода.
Аз пък наблюдавам друго. Преди издържах на слънце, не ми дремеше, копаех в градината на 30 градуса без шапка. Сега още през април не можех да се движа по улицата, когато печеше, щом ми се нагрее главата.
И започнах да си припомням как майка ми спря да ходи на море на 42. Не издържаше изобщо на слънце. Ако и аз стана така...

# 649
И аз не издържам на слънце. А то и с шапка съм постоянно ,че да не се петносам още повече от колкото съм петносана. За плаж не съм въобще. Имаме басейн в комплекса където живеем. ИМа 2-3 години не съм ходила, а преди бяхме всеки ден лятото там. В БГ като се прибирахме, само под чадър стоях и на заведение. Ходя на солариум 2-3 месеца лятото, като пак си пазя лицето. Но там не е горещо, а и стоя 5-6 минути само.

# 650
  • Варна.
Здравейте дами.
В предменопауза съм, на 50 г., последната половин година МЦ е доста нередовен, прескача по един, два месеца.
Сега ми дойде 18 дни след предходния. Продължава вече 11 дни, като първите девет дни беше само зацапване, а от вчера се засили. Имам две миоми, по-голямата е около 3 см.
Случвало ли ви се е?
Благодаря!

# 651
  • Козлодуй
Само малко да ми напече главата слънцето дори и през зимата и започва да ми се вие свят отделно се появяват пигментации - мислех, че само аз съм така - благодаря, че споделихте Simple Smile
Ако съм ходила на плаж после на следващия ден не мога да си върша работата защото непрекъснато ми причернява и това започна точно след около 42-рата ми година Simple Smile

# 652
Колежката, за която споменах, е точно така. Излиза от банята и след малко е вир-вода.
Аз пък наблюдавам друго. Преди издържах на слънце, не ми дремеше, копаех в градината на 30 градуса без шапка. Сега още през април не можех да се движа по улицата, когато печеше, щом ми се нагрее главата.
И започнах да си припомням как майка ми спря да ходи на море на 42. Не издържаше изобщо на слънце. Ако и аз стана така...

И аз съм така в последните години...А като се има предвид, че до скоро се лекувах и от хиперфункция - можеш да си представиш....Лятото ми става много тегаво..От жегите ми омалява, разтреперва ми се всичко, имам чувството, че въздух не ми стига - абе, кьорава работа....

# 653
И аз като Демон, и на слънце, и на топло не издържам, точно все едно нямам въздух за дишане, става ми лошо.
Дики, случвало ми се е, при мен беше от полип.

# 654
Привет. На 45г съм. Цикълът ми е редовен, без болки, на 25дни, готвя се за инвитро. Само че при гинекологичен преглед изпитвам страшна болка от спекулума, даже съм получавала и рагада веднъж. Правих изследвания за атрофия- нямам, оказа се, че ми е  много тънка и чувствителна вагинална лигавица на входа  Гинеколожката каза, че ще се повлияе много добре от направена плазмотерапия на лигавицата. Някой правил ли е такава, май в Бг се прави отскоро на доста места,но ми се иска мнение от жена, която се е подложила на тази процедура. Нищо не откривам по въпроса, освен медицински статии. Благодаря.

# 655
  • София
А аз нямам никаква толерантност към студ, ужас. Направо спирам да функционирам в студ😜
Затова лятото го чакам и му се кефя с всичките му жеги и тн☀🤩💥

За пръв път чувам за плазмотерапия, ще прочета.
Но във фб хвалят много докторка Марта Дончева, която прави лабиопластика, дали пък тя не прави и тази процедура.

# 656
  • Варна.
Дики, случвало ми се е, при мен беше от полип.

Леми, правиха ли ти тогава абразио?
До тук имам две такива манипулации, преди две и преди една година, махнаха ми полипи. След процедурата се успокояваха нещата с МЦ, но за около половин година.
До гуша ми дойде от превръзки вече, все се надявам, че за последно бъркам в шкафа...

# 657
Правиха ми, два пъти в разстояние на 8 години.
Начесто е при теб 🤔

# 658
  • София
Аз да питам патило:)
Значи всяка пролет хормоните ми се сбъгват още повече и почва някакво зацапване преди цикъл и сега пък не само, че ми зацапваше 3-4 дни преди да ми дойде, но и сега 7 дни сякаш няма намерение да спира. Бях на док, ок е матката, изглеждала чиста и трябвало да спира. Е, ако продължи така ми изписа примулот нор за 14 дни. Никога не съм го пила и искам да питам тук опитните, които са го приемали. Как ви се отрази?

# 659
  • дядовата ръкавичка
Момичета, кои хормони се изследваха между 3 и 5 ден на цикъла. Всички без прогестерон ли?

Общи условия

Активация на акаунт