Свекървата и бившата му

• 9 986
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Е, сега, ако очакваш личен пример как приемам приятелството на свекърва ми с някоя бивша на Уишмастъров, няма как да дам такъв, защото ще се заинтересувам с кого тя е приятелка, само ако получа тежка черепно-мозъчна травма или животът ми стане толкова жалък и скучен, че да започне да ми пука за нейните приятелства.

# 196
Говорим за лични примери в конкретната ситуация, всички си имаме бивши.

Именно.

# 197
Уиш, Уишмастеров е приятел с твой бивш, ти самата като станеш приятелка с бившата на Уишмастеров, тогава ни свирни 😂 Шегувам се, не ме линчувайте.
Аз съм още по-навътре в материята - приятелка съм с настояща на бивш. Wink
И аз съм посещавала мавзолея на Ленин. Но бившето си е бивше.

# 198
Но бившето си е бивше.
Ти го каза. Сега, нека авторката на темата да го прочете внимателно.

# 199
buttercake, ще те помоля да извадиш цитат, в който се вижда, че свекървата е притисната да спре комуникацията си. Ако на нея самата не й пука за близките й, най-малко пък някой трябва да седне да я притиска. Говорим за конкретния случай, кой на кого дарил бъбрек няма нищо общо в случая. Това че на авторката не й е приятно и се чувства наранена от тая комуникации, няма нищо общо със сценариите, които се измислят тук.
А ти можеш ли да извадиш цитат, че авторката не се интересува от личният живот на двете жени и не е против личната комуникация помежду им ? Те имат право да комуникират свободно, а тя няма право на вмешателство в личните им животи. Пускайки темата тя се опитва да ограничи човешките права на Свекървата да комуникира свободно с който сметне за добре.

# 200
Пускайки темата тя се опитва да ограничи човешките права на Свекървата да комуникира свободно с който сметне за добре.

Ти сериозно ли?

# 201
Пускайки темата тя се опитва да ограничи човешките права на Свекървата да комуникира свободно с който сметне за добре.

Ти сериозно ли?
Е, ти не си ли знаеш правата ? Никой не може да решава вместо теб с кой да говориш, спиш, ядеш пиеш кафе...

# 202
  • София
Скрит текст:

Ти сериозно ли?
Е, ти не си ли знаеш правата ? Никой не може да решава вместо теб с кой да говориш, спиш, ядеш пиеш кафе...
Абе то и никой не може да ти казва как да си къпеш, обиличаш и храниш бебето, дали да го осоляваш и кога да го припиваш, ама много свекърви го правят. Така че айде, ако обичаш, да не обясняваш за "опити за ограничаване човешките права на свекървата".

# 203
Авторката пак както си му е реда, пусна темата, разлая кучетата и изчезна.
Поредната, която не търси решение на проблема, а само плюе по лошата свекърва.

# 204
Ограничавала човешките права на свекървата 😀😀😀😀😀😀😀

# 205
Е дай ся кат са свекърви да нямат права ли ?

# 206

Тя не й е свекърва - с мунчо нямат брак. Никаква не й е - просто е майката на приятеля й. Много момичета й  предложиха да се изнесат с мунчо понеже очевидно живеят заедно с проектосвекървата иначе тя няма от къде да ги знае всички тия неща. По-лесно е обаче да се седи да се тропа с краче и да се правят фасони.

# 207

Тя не й е свекърва - с мунчо нямат брак. Никаква не й е - просто е майката на приятеля й. Много момичета й  предложиха да се изнесат с мунчо понеже очевидно живеят заедно с проектосвекървата иначе тя няма от къде да ги знае всички тия неща. По-лесно е обаче да се седи да се тропа с краче и да се правят фасони.
Ми що темата се казва Свекървата ? Съмнявам се бракът да донесе доверие, то изначало явно на нея и липсва такова в тази връзка-с подпис или без.

# 208

Твърдението, че тази тема тук ограничавала нечии човешки права е толкова несериозно, че въобще не ми идва никакъв отговор.

Върни се една страница назад, съфорумката, която няма нищо против приятелство с бившата на мъжа си, но той е отсвирил нейния бивш. Чии права са нарушени? Нейните? На бившия? На неизпитите кафенца? Съпругът й не е нарушил ничии права, чисто и просто не се чувства добре в едно такова приятелство, а жената до него се е съобразила с чувствата му и е направила най-правилното нещо - казала е чао на миналото. Без драми. В името на любимия. Няма нужда да се рови какъв му е проблема на мъжа й и да се добавят измислени сценарии, тесногръд ли е, задръстен, несигурен в себе си, несигурен в нея - просто не му е било комфортно и това е. А тя е показала кой й е по-важен.

Има крайности знам, в конкретния случай с авторката не знаем дали има такива. Защо не приехте например, че авторката може да е ОК свекърва й да си пие кафе с друга някоя бивша, но точно тази “коалиция” да й носи дискомфорт? Какви ограничения ви гонят, момичето само сподели, че й е неприятно.

Аз не мога да понасям съседското въшливо куче и го заявявам. Кои права нарушавам - кучешките, човешките, съседските, въшливите? Кой е ограничен от моето мнение и моите чувства?

Какви са тия нарушени човешки права и закони, и още малко и конституции ще намесите. Става въпрос единствено за отношенията в едно семейство. Simple Smile

П.П. Лошото на това, да живееш в чужбина и да пишеш в Бг форум е, че вие тракате по клавиатурите - аз спя, после докато се наканя, вие вече сте донесли вода от девет кладенеца и аз все отзад като някаква опашка се подмятам. Така и с моята свекърва - и да реши да върти някакви интриги, с тая разлика във времето - аз винаги ще съм един ход назад. Wink

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 02:54 от Анонимен

# 209
  • София
Нека се върнем на ситуацията, защото я изместихме доста встрани.
Говорим за свекървата и нейното право да контактува с когото си иска.
Тя не е член на семейството на сина си и снаха си.
Всички истории за търпимост към бивши, от членовете на семейството, просто нямат място тук.

Общи условия

Активация на акаунт