Мъжа ми ме заплашва. Моля за помощ

• 8 735
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
За издаване на Егн беше нужна само декларация от единия родител при лично подаване на документите от втория. От общината извади международен акт за раждане, ще трябва за Егн-то.
За паспорт - лично от двамата, независимо от втори или други гражданства на родителите.
За социалните - авторке, не се плаши от такива приказки. От съфорумките нито една не работи в британската социална или детска агенция за закрила на детето, че утре да ти звъннат на вратата и да го вземат. При положение, че нямаш намерение да се отказваш от него, а искаш само да му извадиш документи, най-много да ти се помогне. Туземци си имат достатъчно и без вас с бебето.
И да, не изпуска срок за каквото и да е, че после става още по-трудно.
Всички тук си говорим наизуст и само принципно, затова - имейл на консулството. Ако не отговорят - прикачваш и пишеш до Външно. Гаранция, че ще се размърдат.

# 61
Детето не получава автоматично българско гражданство, дори да е родено с двама родители българи. Това се прави допълнително у нас, детето трябва да се регистрира. Да звънне в посолството да й кажат как се вади пасаван след Брекзит.

Кампания за завърщане по родните държави има и са готови да поемат разходи по самолетни билети и прочие. Но това да и е проблемът на авторката - билетите не са скъпи. На каква организация ще звъни, тя не знае английски, горе е написала?

Ако си сериозна, авторке и наистина имаш нужда от помощ, можеш да пишеш и на фондация ГЛАС - те имат българоговорящи психолози и сътрудници в Англия и могат да ти помогнат.

# 62
Може да се обърне към организации против домашно насилие. Има телефони. Навсякъде има и червен кръст и там могат да помогнат. Може просто към полицията. Това, че не знае езика е минус. Но може да помоли за преводач. В крайна сметка може и чрез гугъл. Посегнал и е. Съдимост има.
И да питам, дете родено от двама родители българи в Англия, какво гражданство получава? Някакво трябва да има. И едва ли ще е английско.

# 63
  • София
Преди да вади пасаван или паспорт трябва акт за раждане и ЕГН. През посолството това отнемаше месеци в нормално време, сега с Ковид сигурно ще е още по-бавно. Оформянето на документи е тромава процедура, то само да се свържеш с посолството си е приключение. Така или иначе това трябва да се направи, защото в тази ситуация не могат да мръднат с детето никъде.
За мен това е топ приоритета в ситуацията - първо документите и после да се оправя с мъжа и да измисли повод за пътуване до България.
P.S. Детето е с българско гражданство, освен ако някой от родителите няма английско.

# 64
Акт за раждане издават с раждането. Ако пусне жалба против него, ще получи адекватна помощ. Но нали трябва да почукаш, за да ти отворят.

# 65
Признавам си не прочетох всички страници. Ти сама нищо не можеш да направиш, очевидно говорим за насилник. Или търсиш помощ от близки да дойдат при теб, за да имаш физическа  защита докато уредиш документите и напуснеш страната или директно звъниш в полицията и докладваш за насилие и укрива се престъпник, издирван в страна от ЕС и искаш помощ. Какво значи да ти вземе детето, просто говори тъпотии, кой ще го гледа това дете, казва го, за да те принуди да стоиш. Връщаш се в България, отиваш при адвокат, разбираш си правата, съдиш го и го лишаваш от родителски права. След като вече има някакво разследване срещу него, никой съд няма да му присъди права. А и той самия няма да смее да се върне в България.

# 66
Честно казано, не разбрах каква помощ търси авторката. Хем иска да стои с него,уж заради детето,хем секса и липсвал, хем ни език знае в чужда страна.
Какво се очаква от съфорумките?  Да се вдигнем дружно и да алармираме съответните британски инстанции? От какъв зор, след като нито авторката наясно какво иска, нито й стиска сама да направи необходимото.  Особено в тази страна, след последните промени. И ще си я екстрадират безплатно с детето, че и някой лев ще й дадат. И най-вероятно съпружето също ще го засилят към родната страна.

# 67
yourkie.love, още веднъж. Ако ти трябва помощ с езика, за да се свържеш със съответните институции ми пиши. Ако не си наясно към кого да се обърнеш, също.
Има достатъчно групи на майки в Англия във Фейсбук, които могат да ти помогнат със съвети.

# 68
  • София
Акт за раждане издават с раждането.
За деца, родени в чужбина, не е с раждането. Носят се документите от чужбина, преведени и апостилирани, ако трябва, след това се подават в общината и след седмица излиза акта. В София се правеше на ул. Пиротска, но информацията ми е от преди няколко години, когато регистрирах моя син.

https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/zad-gran … dansko-sastoianie

# 69
При нас в Испания се казва семейна книга. Пишат се имената на майката и бащата. После се оформят документи. Но при нея не е това проблема.

# 70
И акт за раждане за не е еквивалент на международен акт за раждане за българските власти.

# 71
Мисля, че нищо не може да се направи. Всички съвети са безсмислени. Тя е напълно безпомощна там. Най-вероятно ще я пребие или убие някой ден  и социалните ще вземат детето.

Това го потвърждавам на 100%. След като е издирван престъпник, в момента, в който тя подаде сигнал ще й вземат детето и до месец ще е осиновено там. Давам гаранция за това. Имам и личен пример на позната, на която така й отнеха детето.

Да провери чрез роднини как да се издаде ЕГН и паспорт на детето. До тогава да си мълчи и да не го "провокира".

Аз лично съм била в подобна ситуация с агресивност и обвинения от някой, който го хващат лудите (които може и да не са го пускали, ама се е прикривала до тогава). На почивка в чужбина една "приятелка" изпадна в психоза и започна: ами ти тука - не ме гледаш значи се цупиш; гледаш ме - значи ме гледаш на криво; кажеш ми добро утро - е сега, какво, заяждаш ли сега; ... Бях напълно зависима от нея, заради това, че колата беше нейна и буквално бях нейна затворница: ставах, когато тя каже, ядях където и каквото тя каже, плащах й в ресторанта, щото тя нали Убавее и не е такси, на почивка тръгнала,.. , возеше ме заключена, събираше телефона ми, защото иначе съм щяла нещо да й направя, изнъдваше: записвала съм те тайно, ако не правиш каквото ти кажа ще отида в полицията... Накрая ме заключи, заведе до полицията в един град, започна да си ги разправя нейните: щяла съм да убия детето си и на нея да го припиша и по време на локдауни и пандемия ни остави на улицата като някакви прошляци... Да беше освидетелствана, нямаше да й се сърдя, но тя - претендира че нормална. А ккаво прави отделен въпрос. Но, мисълта ми е, че я изтърпях с ненормалните й поведения и накрая ПАК ми заби нож в гърба и после с месеци малкото дете беше неспокойно.

Та - твоят е ненормален. Не само издирван престъпник и насилник, но и му хлопа дъската. АКО имаш достатъчно акъл ще прекъснеш всичко с него. ВСИЧКО.

Гледам, че и назад са ти писали. Стъпките ти са следните:
1. Вадиш ЕГН и паспорт на детето. Виж дали не можеш да направиш пълномощно докато си там - изпращаш го в БГ и пълномощникът ти регистрира детето. На гишето обясни каква е ситуацията и, че ти трябва бързо и спешно. Може и да ти помогнат.

2. Вадиш задганичен паспорт на детето - тук не знам как ще стане, може би в БГ посолството в Англия. Най-бързата и експресна услуга. И в момента, в който си на летището и се бордваш - правиш сигнал срещу този твоя.

От там нататък другите са ти казали какво следва. Но това са ти стъпките. АКО искаш. Ако искаш да си оправяш отношенията с ненормален, сори че ще ти го кажа, но нямаш такъв вариант.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 14:11 от Елфичка

# 72
Мисля, че нищо не може да се направи. Всички съвети са безсмислени. Тя е напълно безпомощна там. Най-вероятно ще я пребие или убие някой ден  и социалните ще вземат детето.

Това го потвърждавам на 100%. След като е издирван престъпник, в момента, в който тя подаде сигнал ще й вземат детето и до месец ще е осиновено там. Давам гаранция за това. Имам и личен пример на позната, на която така й отнеха детето.

Да провери чрез роднини как да се издаде ЕГН и паспорт на детето. До тогава да си мълчи и да не го "провокира".

Аз лично съм била в подобна ситуация с агресивност и обвинения от някой, който го хващат лудите (които може и да не са го пускали, ама се е прикривала до тогава). На почивка в чужбина една "приятелка" изпадна в психоза и започна: ами ти тука - не ме гледаш значи се цупиш; гледаш ме - значи ме гледаш на криво; кажеш ми добро утро - е сега, какво, заяждаш ли сега; ... Бях напълно зависима от нея, заради това, че колата беше нейна и буквално бях нейна затворница: ставах, когато тя каже, ядях където и каквото тя каже, плащах й в ресторанта, щото тя нали Убавее и не е такси, на почивка тръгнала,.. , возеше ме заключена, събираше телефона ми, защото иначе съм щяла нещо да й направя, изнъдваше: записвала съм те тайно, ако не правиш каквото ти кажа ще отида в полицията... Накрая ме заключи, заведе до полицията в един град, започна да си ги разправя нейните: щяла съм да убия детето си и на нея да го припиша и по време на локдауни и пандемия ни остави на улицата като някакви прошляци... Да беше освидетелствана, нямаше да й се сърдя, но тя - претендира че нормална. А ккаво прави отделен въпрос. Но, мисълта ми е, че я изтърпях с ненормалните й поведения и накрая ПАК ми заби нож в гърба и после с месеци малкото дете беше неспокойно.

Та - твоят е ненормален. Не само издирван престъпник и насилник, но и му хлопа дъската. АКО имаш достатъчно акъл ще прекъснеш всичко с него. ВСИЧКО.

Гледам, че и назад са ти писали. Стъпките ти са следните:
1. Вадиш ЕГН и паспорт на детето. Виж дали не можеш да направиш пълномощно докато си там - изпращаш го в БГ и пълномощникът ти регистрира детето. На гишето обясни каква е ситуацията и, че ти трябва бързо и спешно. Може и да ти помогнат.

2. Вадиш задганичен паспорт на детето - тук не знам как ще стане, може би в БГ посолството в Англия. Най-бързата и експресна услуга. И в момента, в който си на летището и се бордваш - правиш сигнал срещу този твоя.

От там нататък другите са ти казали какво следва. Но това са ти стъпките. АКО искаш. Ако искаш да си оправяш отношенията с ненормален, сори че ще ти го кажа, но нямаш такъв вариант.

Чакай бе душо, не е нужна параноя. Авторката не казва,че е издирван престъпник. Най -вероятно някъде дължи пари,къде на бивши аверчета,къде някой бърз кредит.

А, тази идиотщина,  която разказваш....Еми, нещо не ми излиза сметката. Ресторанти,таксита....за 1то возене с кола.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:02 от tamarind

# 73
  • София
В Англия имат горещи телефони за домашно насилие, звъниш и ще го приберат, особено както е криминално проявен бащата. Има и защитени жилища за жени, има и полиция, и тн. Особено покрай пандемията навсякъде зачестиха случаите на домашно насилие, но се увеличи и подкрепата. Малко проучи в твоя район какво има и всичко ще се оправи. Иначе всички само заплашват, а после не можеш изобщо да ги намериш и веднъж годишно да си видят детето. Не се приятеснявай, щом не си в Иран, няма шанс да ти го вземе, защото той така е решил, нито пък има шанс наистина да иска подобно нещо. Не вярвам на престъпник да му се гледа бебе, просто те подлага на психологически тормоз.

# 74
Тя е написала, че той криминално проявен и издирван в държава в ЕС, душо.

Общи условия

Активация на акаунт