🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 4)

• 42 038
  • 931
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз съм приятно изненадан от въпросната дама. След миските май, това е едно от най-доброто представяне.
Деди, какво си пил?! Rolling Eyes Satisfied
Нищо бе, просто бяха по-малко простотиите в сравнение с другите. Той и Манчев каза, че е очаквал да се издъни повече, ама тя явно се е подготвила със скрити помощници.

# 256
Ама те просто не показаха колко всъщност се дъни... Но какво ви обяснявам, вие го знаете много добре, но не знам защо си намирате причина за измислени оправдания. Както и да е. Тъпо същество, не сготви тя, не ми хареса.

# 257
  • София

Щерев и той е голям смешко. 10 само на бог, затова давал 9. Добре, че не е учител, че 6-ца нямаше да види никой, защото сигурно е запазена за господ, на останалите - петици.

Той по системата на оня даскал от Чудомировия разказ, който пишел 5 на себе си, а 6 само на Господа Бога... Grinning

# 258
  • Брюксел / София
Изключително проста миска, която има грамадно самочувствие без никакво покритие! И да уточня “не съм застаряваща миска”! Нищо не оправдава подобна простота и глупост!

# 259
Поредният Ганьо Балкански е тоя Стефан... Ако Чичикова е била с него верно, разбирам защо има тоя хорър вид.

# 260
Аз съм приятно изненадан от въпросната дама...
И аз мисля, че се справи момичето. Като за първи път в кухнята, цяла вечеря за гости, пред камера... Екстра си беше!
Попрепечени бяха и сьомгата и дробът, така че може и сама да си ги е направила.
За десерта й се разсеях и не видях какво стана. Тюх, май най-интересното съм пропуснала Simple Smile
Снизходително се отнасям и към другите й напъни Simple Smile Младо е, позволено му е да глупавичко. Ако и след 10на години е така, тогава вече ще е друго.
Баба й сигурно е на 60-60+ години. Преди 20тина години, когато навлезе сьоНгата в България е била 40-50 годишна жена. Защо мислите, че не е виждала или готвила със сьомга! Днешните баба не са като онзиденшните с плетката и пържените мекици. Те по-скоро пият кафета и вино, пафкат цигари и готвят съомги на внучките Joy

Скучна е компанията тази седмица. не им върви нито приказката, нито шегите. Стефан не го харесвам особено, но добре, че е той, иначе съвсем ще замлъкнат.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 21:51 от птица

# 261
Птица да обърне внимание на краищата на косата на Бозова - потвърждавам думите си - проскубани. Таз вечершния фарс няма какво да го коментирам, фалшива история, а миската колкото и да се напъвам да я харесам не мога -  с тия близки очи и гризачески зъби, брррр!

# 262
Joy
Добре, де, добре. Обърнах!
Ще я пратим на фризьор като свърши седмицата Wink

Да, странни са й зъбките на Венцислава. Тя не ги и показва много. Може да е с брекети?
Лицето й е леко трапецовидно, а разделена на прав път и пусната коса не помага за коригиранено му. С вдигнатата на тила чучка изглеждаше много по-добре.
За устните мълча. Никога и никакво оправдание не мога да намеря за тази корекция.
Вярно ли с хиалурон се напомпват така? Който след половин година изчезва безследно и безнаказано?

# 263
Поздрав за Манчев, ако случайно чете тук.
Скрит текст:

Гледах до поднасяне на предястието. Доста дразнеща ми дойде миската.

# 264
Това момиче е с толкова високо самочувствие.Познавам този тип жени,имала съм такава приятелка:все жените ги оплюват, мразят,завиждат им за красотата и имат основно мъже за приятели и се разбират по-добре с тях( миската това не го каза,но знам им репертоара на този тип жени).
Или защото менюто и не беше много сложно се справи добре,или защото някой друг е сготвил.Склонна съм да вярвам на второто.Но с това си представяне сякаш искаше да каже : видяхте ли,хем съм красива,хем готвя добре,във всичко ме бива демек.Тия хора от черешката вече се еб...ват с нас яко.

# 265
  • София
Рецепта за език - обичам го сварен и после задушен с масло, чесън и черен пипер, за гарнитура картофено пюре, майка ми го прави божествен с доматен сос, чесън и дафинов лист. Паниран също е страхотен. 😊
Миската е класика в жанра! Обаче, идея нямам защо, сигурно, защото е още дете - не ме дразни.

Тес, тъкмо идвал да предложа на Лято език в доматен сос. Сварявам езика с дафинов лист, лук, морков, целина, пащърнак и сол. После белен и нарязан на филии го слагам в доматен сос, за който ползвам от прецедения бульон, малко вино и захар. Доматите също прецедени, за да се получи гладък соса.

# 266
  • София
При толкова любители на субпродукти в темата, мога с чисто сърце Laughing да препоръчам сериала Ханибал с Мадс Микелсен. Там любимият Лектър си хапваше основно точно това от своите жертви - бъбрече, дробче, мозъче, сърчице, момици... но! всичко много гурме приготвено и подходящото вино. Че и гости канеше Bowtie

Манчев е в състояние и на него кусури да намери 😀 Минимум да закичи нечий мозък с мащерка!

Уби ме! 😂

# 267
Тази тема само ме разяжда, ще взема да вечерям трети път 😆

Телешкият език е благородна работа, благодаря за снимките на интересните рецепти, всички си ги запазих 🌺

# 268
  • София
  Венцислава Тафкова

Черешката на тортата (16.02.2021)
Сезон 14 Епизод 32

и още
на МОБИЛНИТЕ, тези ЛИНКОВЕ се отварят без всякакви добавки,
   но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА

трябва  да се инсталира разширението

# 269
Във фейсбук четох , че почнала да прави чийзкейк а с бели бисквити, а сервираният бил с черни. Не съм го гледала ама не го изключвам и това да ѝ в приготвено от друг

Общи условия

Активация на акаунт