🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 4)

• 41 528
  • 931
  •   1
Отговори
# 75
Oчаквана скука
Винаги се озадачавам между Глас от радио и визия от телевизия..определено ..загуби фенове БО ЗО ВА Wink апропо ..наистина е много бозова

# 76
  • Варна
Някой беше казал за Нели Атанасова че била престаряла за възрастта си. Ако Нели е престаряла, Елена Бозова не знам каква трябва да е. Разликата им е само една година.

# 77
Тая седмица много вяла и умряла компания, няма живот в тях. А тази Ирмена направо като извадена от фризер...полужива корнида! Ужас!
Най симпатична е говорителката, като изключим външния и запуснат, натурален вид! Ястията ми харесаха, шкембе не ям, ама това няма значение. Очите ми останаха в тези малки сладки чашки.

# 78
Аз обичам телешки език и мозък.
Мозъкът го предпочитам от дивеч.
Толкова са банални с тия ципури, лавраци и сьомга, че няма накъде повече.
Как пък никой не се сети да вземе една хубава есетрова риба (аз умирам за чига, но не от развъдник. Забранена е, но се намира на черно)
И пататник обичам, но да предложиш като гарнитура за рибата ти стъргани картофи с джоджен-твърдо не!
Можеше да сложи две кори и да пробва да го изпече на тиган.
Десертът ми беше "Ъ.. .?!"
Изобщо много непретенциозна вечеря.

# 79
  • Ланкър, планините Овнерог
Елена Бозова е супер дразнеща по радиото. И като вкара подсмихване с оня ми ти преправен глас, ужааас. Само заради Митко Павлов в офиса слушаме Меджик.
Миската си е миска като другите.
Стефан ме дразни с това, че той най-много 9 давал. Хич не му е цел той да спечели, хич.
Другите двама само ги бях чувала, не ги бях виждала. Ирмена има доста крийпи вид. Малко ми докарва на Древната от Д-р Стрейндж

# 80
  • София
Бил съм на гости в едно село в Смолянско и там са ми приготвяли пататник без кори и без яйца.

# 81
Ето го пататникът, който ми сервираха - според мен са само картофи на тиган, слепени с яйце (плюс подправки и сирене). Даже си е с формата на тигана:

В този ресторант изглежда не бяха чували, че се слага и тестена подложка...

# 82
Пататник се прави по различни начини - включително и с точени кори, но аз също правя без тях, на тиган, по рецепта от местни хора. Предпочитам го без сирене, яйца и разните му там добавки, които също съществуват като вариации на рецептата.

# 83
  • София
Рядко мърлява домакиня. Просто всичко около нея ми беше гадно, мазането с храна, това, че посрещна гостите си в този вид. Всичко.

Която от вас каза , че обича бульона на шкембе чорбата , да кажа, че правя такава супа, но варя корали (свински или телешки), обезкостявам, превеждам и от тук насетне готвя като шкембе чорба , само че бульона е костен и има накъсани мръвчици вместо шкембе. Не слагам брашно в запръжката.

# 84
А читави дробчета/ пилешки и патешки/ с по-малко химия в тях от къде купувате/ ако може и марка/?

# 85
Моето мнение за месото въобще в България през последните години - много ниско качество. Аз лично, като си купувам свински мариновани карета от Фантастико всяка седмица трябва да ги овкусявам допълнително с подправки, олио и вода за да стават за ядене.
Проблема въобще с животинските продукти в България е наистина голям, нямам доверие на нито един производител, просто, за съжаление, наистина, считам, че няма качествено месо в България.

# 86
Мис България е от много заможно пловдивско семейство, бизнесът им основно е с хотели, затова и най-вероятно учи туризъм.
И на мен не ми хареса задачата за субпродукти.
Десертът й не беше никакъв сладък салам, а бъркоч с бисквити.

# 87
Дробчета и птиче месо могат да се поръчват от производител. Те са от кокошки гледани в двор, няма марка.
Но аз си ям и купешките, има голяма разлика във вкуса, естествено.

# 88
Някой беше казал за Нели Атанасова че била престаряла за възрастта си. Ако Нели е престаряла, Елена Бозова не знам каква трябва да е. Разликата им е само една година.
😮😮😮
А Бозова на вид е като майка на Нели!

За мен пататникът не е нищо особено, не е и много вкусен. В Родопите ходим всяко лято, поръчва се, навсякъде го правят различен.

# 89
Бозова също е от Родопите, родом е от Златоград. И по радиото води много приятно. Учудвам се, че имаше негативни коментари точно в това отношение, мисля, че е много добра радиоводеща

Общи условия

Активация на акаунт