Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 558
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Mediterraneo
Аз за триъгълника съм пас, да правят, каквото и когато решат! Чак такива трепети нямам относно космите на децата.

# 421
  • Варна
Рони мен ли питаш за годините, не разбрах.
На 33 съм и имам дъщеря почти на 9. Е на 11 няма да й позволя да си махне космите на триъгълника, които все още никакви ги няма. За плажа бих й взела бански, който повече покрива.

# 422
  • Mediterraneo
Рони визираше Дарлинг, според мен.
Наскоро търсих и купих долнище на бански тип шорти за малката. Това поиска, в момента не желае да носи изрязан бански и явно това е начинът й да се справи с проблема в момента. На 11 е.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 13:33 от Тарталета

# 423
Разбира се, че Дарлинг. Някак ми звучи като да не е родител.

# 424
Девойката Darling* определено е решила да се позабавлява, като задава въпрос дискутиран на всяка страница, почти...И определено на 26 г. трудно би имала дъщеря на 11, почти 12...не, че е невъзможно, де... Wink

# 425
Моля? Вие сериозно ли, Рони?
Какво значение има лично Аз на колко години съм, след като в семейството ни заедно търсим решение на “проблема”?
И... за да отговоря на въпросът ви - не, не съм родител на детенцето, Аз съм на 26г., но предполагам повече любопитствате за майка ни, която е на 44г.
Имате ли други важни въпроси, Рони?

marini, ако вие се забавлявате с публикации в БГмама, не ме поставяйте под общ знаменател с вас 😊

А вие на колко години сте, че задавате този изключително зрял въпрос? Важно ми е.

# 426
Рони мен ли питаш за годините, не разбрах.
На 33 съм и имам дъщеря почти на 9. Е на 11 няма да й позволя да си махне космите на триъгълника, които все още никакви ги няма. За плажа бих й взела бански, който повече покрива.

А защо не, ако това притеснява детето? Аз не помня на триъгълника и мишници да съм се виждала някога с всичките си косми. Махам ги откакто съм решила, че ми пречат и никой не ме е спирал. Не съм забелязала това да ми е навредило.

# 427
  • София
Аз не разбрах защо скочихте така!? И моята девойка е на 11 и махаме космите и на краката, и на триъгълника. На краката с кола маска, триъгълника минава с тример. Има си абсолютно женско окосмяване, тренира по бански и не виждам защо трябва да се притеснява, пък и за какво да ги пази? Защото е на 11 ли?

# 428
Съвсем сериозно го попитах. Не е проблем епилацията, а самият факт, че при някакво чак толкова нуждаещо се от отстраняване на косми в зоната на триъгълника детенце на тази възраст бих си поставила други въпроси, свързани с някакъв хормонален дисбаланс. Има бански и кройки, които да дадат комфорт без болка. За вашата възраст може и да е важен този въпрос, но при дете не се набива поглед в проблем, който реално не му е проблем, докато не му се набие, че е проблем. Повечето кройки на бикини са съвсем добре оформени, за да няма нищо на показ. След 2-3-4 години сигурно ще се нуждае от оформяне.

# 429
Има деца на 11, които са си доста добре окосмени. Дали имат хормонални проблеми, не знам, това е роля на техните родители. Като цяло на трениращите нещо деца им се налага да махат дори и малкото косъмчета, които имат. И дори и да не е това причината, аз лично смятам, че щом детето се срамува е по-лесно да се премахне причината, отколкото вниманието му да е постоянно там. Все пак всеки преценява сам за себе си и детето си де.

# 430
Защо пък дете на 11 да няма окосмяване на триъгълника? Повечето вече има цикъл.
Моята щерка е на 11, има си има женски тип окосмяване сигурно от година насам. От няколко месеца го маха. На краката и ръцете с епилатор. В интимната зона с самобръсначка. Пречат ѝ космите, запарват, поти се. Защо да я спирам?
Моето окосмяване в зоната на триъгълника се появи в 4 клас, около година преди да ми дойде цикъла. Мъчех се с него 2 години докато майка ми не позволи да го махна. За мен това е психически тормоз.

# 431
Говорим за "триъгълник", не за "пълен интим" все пак Thinking И аз ба 11-12 имах изскачащи настрани от банския, махах д кола-маска само извън бельото. Още не съм нахала на дъщеря ми там, но като гледам до следващото лято ше се наложи. Подмишниците й чистя с ленти.

# 432
deskatta,
Аз пък разбрах, че лелята/приятелката на майката пита и детето въобще не е повдигало въпроса. Та се питам, защо страничен човек се бърка в тези работи. И освен ако майката не е като мен без косми по краката и съответно не се е интересувала досега от методите за обезкосмяване, би трябвало да знае, кое как действа.
Ето milasara е намерила сама решение.
_limonche_ също.

# 433
Има деца на 11, които са си доста добре окосмени. Дали имат хормонални проблеми, не знам, това е роля на техните родители. Като цяло на трениращите нещо деца им се налага да махат дори и малкото косъмчета, които имат. И дори и да не е това причината, аз лично смятам, че щом детето се срамува е по-лесно да се премахне причината, отколкото вниманието му да е постоянно там. Все пак всеки преценява сам за себе си и детето си де.
Именно затова става въпрос.

# 434
Deni-meni, не съм лелята и приятелката, а сестрата на детето. В нашето семейство споделяме, обсъждаме и се съветваме за доста неща, предвид близостта на трите ни, но това са лични отношения.
Ако детето не се притесняваше от това, естествено, че нито майка ми, а още повече аз, бихме го накарали “на сила” да прави подобно нещо, това дори няма нужда от коментар...
Само да вмъкна, че вече леко гърдите и започват да се забелязват на тениските, следователно и бодитата не помагат, а от типа с подплънки пък съвсем се забелязват дори на широки тениски (добре, че намерихме компромисен вариант) и тя се притеснява от това... та какво остава за триъгълника, можете сами да се досетите...

Общи условия

Активация на акаунт