Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • тук и там
Моята няма нужда за сега поне от обезкосмяване,но има по ръцете и общо взето ще е окосмена доста след време.
Мисля да я водя на лазерна епилация,обаче ме притеснява че  е светла. Не е много светла-в смисъл класичко русо  ,но косата и е  тъмно руса.

# 526
Момичета, а във връзка с цикъла  и морето,  дъщеря ми е на 12 и за пръв път и дойде миналия месец. Сега и предстои лагер на море и се чудех вашите девойки тампони от кога започнаха да ползват..
не знам какво да я посъветвам, нито е свикнала още, кой знае дали ще има тоалетна ако се наложи да сменя нещо.... с ппевръзките ме питаше всеки път каква да сложи, та въобще не е свикнала милата и няма да съм до нея за съвет... май по-добре да пропусне плажа просто ако се случи тогава....

# 527
  • FRANCE
На голямата девойка и бях поръчала бански за цикъл. Може би за обилно кървене първите дни не става, но за по-леко е перфектно. В последствие реши че и гащи за цикъл през нощта са и супер удобни.

# 528
Naneto,
Аз преди 30 г. 2 пъти съм ходила на лагер на море и с цикъл. Бях на 13 и 14 г. Ходех на плаж с всички -  беше задължително, с бански и превръзка, но не влизах във водата. Може да и купиш плажни къси панталонки и с тях да ходи тогава. Тампони на 12 г. не бих дала, особено, ако трябва сама за първи път да ги слага.
П.П. след първата менструация при мен втората дойде чак след 5 месеца, а при дъщеря ми след 8 месеца. Така че може всичко да е наред.👍

# 529
Категорично не бих дала тампони на дъщеря си.  Не са подходящи за неопитни девойки.
Набавила съм шорти в десена на банските и - ако се случи цикъл на морето, ще е с тях. Толкоз.

# 530
За пръв път чувам за такива бански и бикини. В нета намерих само бикини обаче, бански - не. Ще взема шорти като за начало, то не е толкова проблема в това какво да направим , а в липсата и на опит да прецени сама какво да направи според ситуацията.... и така си мисля, че най-комфортно ще е да не я товаря с разни още по-нови неща... Иначе и аз се надявах да пропусне този месем, но вчера и зацапа  пак, може пък и да се размине разбира се, но ние си се подготвяме..

# 531
Моята също ще е на лагер август месец.
Цикълът й дойде февруари,прескочи само март и оттогава е редовен.
Тампони не бих дала да се ползват в тази възраст.

# 532
  • Mediterraneo
Моята 16-годишна все още не е ползвала тампони. Честно казано, не знам кога да позволя ползването им... Аз нямам спомен кога сложих първия си тампон навремето.

# 533
  • София
Аз изобщо не виждам как ще стане девствено момиче да си сложи тампон. Хайде да речем, че успее да го постави, но като се напои и трябва да се извади... Абсурдно ми е просто.
Иначе аз ползвам само тампони от 20 години. Сега покрай дъщеря ми се наложи да се обуча относно превръзките. Blush

# 534
Бански с долнище-поличка или цял бански с поличка? В тъмен цвят, естествено.

# 535
  • София
Naneto, малка е, няма да ѝ се получи. Миналата година опитахме с моята девойка, намерих някакви съвсем мини тампони, но е рано, не става. Вариантът с шорти ми се вижда най- спокоен.

# 536
  • София
Аз изобщо не виждам как ще стане девствено момиче да си сложи тампон. Хайде да речем, че успее да го постави, но като се напои и трябва да се извади... Абсурдно ми е просто.
Иначе аз ползвам само тампони от 20 години. Сега покрай дъщеря ми се наложи да се обуча относно превръзките. Blush
Хахаха, Тонка, от поста ти излиза, че никога не си ползвала превръзки, а тампоните за девствени момичета не ставали, тоест при при първия ти цикъл вече не си била девствена и направо на тампони ли? 🤪 Явно пропускам нещо. Какво друго освен тампони и превръзки? Или просто искаш да кажеш, че за 20 години наизлязоха толкова видове, че е трудно да се ориентира човек. Така си е, и моята, вече година и половина с цикъл, още не е изпробвала всички превръзки, налични на пазара, за да каже категорично кои предпочита.

Чисто физиологично тампоните не са проблем по отношение на девствеността (с някои изключения), има различни размери. Въпреки това, аз също не поощрявам тази идея за млади момичета, но по други съображения. От една страна изискват по-висока хигиена, каквато не всяка девойка има навик или възможност да спази (извън вкъщи), от друга повечето са толкова разсеяни, че като нищо ще забравят някой тампон с часове, а това може да е опасно.

Като поузреят и изградят навици, свързани с цикъла, тогава съм ок. Това общо взето може би съвпада с периода, в който вече няма да са девствени. Но не ми се мисли в тая насока, иска ми се да ми е момиченце по-дълго. Иначе, съгласете се, лятото с превръзка е кошмар. Тампоните са страхотно улеснение.

# 537
  • София
Илит, явно не съм толкова млада за колкото ме имаш. Sunglasses Започнах с тампоните на 22 г., което прави дори малко повече от 20 години употреба. Разбира се, че преди това съм ползвала превръзки, но в онези години нямаше кой знае какво разнообразие. И сега, когато на дъщеря ми й дойде менструацията, се озовах в небрано лозе. Стоях в аптеката пред десетките видове превръзки и гледах като тресната.

Да, чувала съм, че тампоните чисто физиологично нямат отношение спрямо девствеността, но само съм чувала. Не искам да навлизам в подробности, но спрямо моята отдавна изгубена девственост това правило не важеше. Joy Да не говорим, че мини тампони трябва да се сменят сигурно през час, за да не протекат.

# 538
  • София
Хахаха, тук ще стане много цветно описателно, но темата е такава.
Скрит текст:
Обикновено мускулатурата на девойките е толкова стегната, че тампонът не само попива, но и действа като тапа. И дори и малък, ще държи повече от час. Освен ако не е някой случай тип втори ден - "Ниагарски водопад", но от третия ден нататък, в общия случай ще върши работа. Това е от личен опит и опит на най-близките ми приятелки, макар да нямам ясен спомен кога започнах да ползвам тампони, но беше в тийн възраст. Това, разбира се не означава да го забравиш цял ден. Помня, че много ме тормозеше въпросът с тампоните и девствеността, та доста четох по темата. От там знам за видове девствени ципи (някои изключват ползването на тампон!) и че всъщност е доста по-еластична, отколкото предполага човек и с тампон трудно ще се наруши. Все пак, повтарям, че никак не насърчавам ползването на тампони толкова отрано.

Ще излезем набори с теб. Simple Smile Моят първи спомен за дамски превръзки са едни "дъсчици" на Белана, които са толкова дебели, твърди и неудобни, че ти променят походката. А в комбинация с шортите по физическо ми правеха рани от вътрешната страна на бедрата. Нашите сега са късметлийки.

# 539
Превръзки и аз избирах половин час, то капки гледах, то дължина сравнявах, то материи гледах, нощни, дневни, ежедневни, ей разногледа станах, накрая се върнах с 5 пакета, които тя унищожи със завидна бързина и се консултираше на всяка смяна - мамо , а сега каква да сложа... потресе се, че продължава седмица и въобще беше много възмутена от разбутаното си ежедневие... та, с тампони май наистина е абсурдно да я стресирам, иначе и на мен ми е много удобно особено в жегите. Купих вчера шорти, струва ми се супер вариант, не че ще припари до водата в това положение, но поне до краката може да се разхлади...Иначе понеже ми стана любопитно за менструални бански и бикини и търсих вчера по Витошка, гледаха ме като паднала от Марс  хахахах, в нета ги видях, но ми беше любопитно на живо, честно казано не бих ползвала...

Общи условия

Активация на акаунт