Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 45 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
И успешен ли беше опита? И къде се случва това? Защото аз мисля че трябва да има даже повече изследвания, много интересно без изследвания как преценяват дали да направят трансфер? И какъв е смисъла от инвитро без изследвания - може и се*с да се прави...

# 61
Да, успешен е опита и надявам се да няма проблем до края. Вече съм 17 ден след трансфер на 2 5-дневни бластоциста. Все още незнам дали е едно или две, но ЧХГ върви добре и в четвъртък съм на преглед.

# 62
  • София/Севлиево
Единствено сега при последния ЗЕТ имах някакви симптоми от рода на болки и напрежение в гърдите, подуване и газове,разни придърпвания и пробождания...При предните(и успешни ,и не)-нищо , освен изострено обоняние,което и сега го имам,но то е от прогестерона...

# 63
Да, успешен е опита и надявам се да няма проблем до края. Вече съм 17 ден след трансфер на 2 5-дневни бластоциста. Все още незнам дали е едно или две, но ЧХГ върви добре и в четвъртък съм на преглед.
Всичко най-хубаво ти желая и до финал Flowers Four Leaf Clover Не ме разбирай погрешно просто мисля че е по-добре да има повече изследвания и да се следят нещата Simple Smile

# 64
При мен също имаше много малко изследвания и то защото бях по фонда и те се покриват от него. Това което получих като обяснение е че моя лекар вярва само на това което вижда с очите си с неговата апаратура и няма нужда от изследвания, за да прецени какво да прави - ами успяхме от първия път, като аз все пак си пусках тайничко някои неща, които ми бяха интересни как са като стойности и наистина беше прав, че всичко беше ок. Може и късмет да е било незнам.

# 65
"Цитат на: ddd29 в вт, 16 фев 2021, 12:06
Здравейте от мен отново. Включвам се с молба за мнение. Днес бях на хормони и преглед 6-ти ден от стимулацията ми е. За сега всичко върви нормално. В събота се очаква да е пункцията, но според док е по-добре да направим трансфер другият месец, да замразим ембрионите, а не другата седмица да правим свеж транфер. Така шанса бил по-голям. С мъжки фактор сме. Не съм запозната кое е по-добре първо ин витро ми е. За това се обръщам към тези от вас, които са по-информирани за мнение. Благодаря предварително!"

Здравей. ddd29, Ние също сме с мъжки фактор (на старта бяхме с 1% морфология) и малко преди  пункцията ми през октомври месец, докторът ми каза, че ще се наложи всичко да замразим, защото прогестеронът ми беше 1.4 (не са ми уточнявали мерната единица) и ми обясниха, че до деня на пункцията ще нарасне още и съответно лигавицата ще презрее.  Другият момент е, че ние също имахме много фоликули (извадиха 24 яйцеклетки), което предполага, че ще се развият симптоми на хиперстимулация. Хиперстимулацията, подуването на яйчниците и презряването на лигавицата са фактори, които рязко намаляват шанса за успешна имплантация. Последното го твърдя без да съм доктор.
Така при нас пропуснахме свежия трансфер и замразиха всичките 17 ембриона. Последваха няколко неуспешни опита за подготовка за ЗЕТ, първо тънка лигавица, след това цикълът ми дойде на 58ми ден....... и така, чак до 6ти февруари, когато ми беше трансфера на 2 4дневни ембриона. Изключително мъчително и изнервящо е това чакане, но искам да кажа от личен опит, че на организма му трябва време да се възстанови. Следят освен лигавицата и хормоните, също така и яйчниците - кога ще си възвърнат нормалната форма.

При нас чакането до момента дава резултат.
Днес пуснах ЧХГ (на 10ти ден) и е 448.96 miU/ml.
Направоооооо незнам къде се намирам.... Wink))))))))
1 час ревах като видях резултата.
Първо инвитро ни е, но правим опити за бебе от 3 години.
Ще повторя следващите дни и дай Боже да се развиват нещата.
Исках само да отбележа, че е по-добре да се изчака, отколкото да се хабят ембриони, нерви, надежди..... Разбрах го по трудния начин.
Ще пиша следващи дни какво се случва при мен.
Успех на всички, които чакат.

# 66
Страхотни новини, Елви Simple Smile Честито - всичко ще е наред Simple Smile
Аз се възхищавам честно казано на бройката от 17 ембриона предвид, че сте с МФ. На кой ден са замразени ако не е тайна?
Ето такива истории ни трябват тук за мотивация!

# 67
Elvi16, честито и до финал Simple Smile

Това което разбрах от днешния преглед е: че яйчниците са раздути, има прекрасни фоликули общо ако не се лъжа каза около 10-15. Лигавицата същи е толкова,колкото трябва да бъде. За яйчниците се хвана док. Иначе сме в Щерев. А хормоните от днес са; ЛХ 3.23, Естрадиол 7834,Прогестерон 1.620
Аз бях с хиперстимулация и също нямах свеж трансфер. Док ми каза, че при хиперстимулация лигавицата си променя структурата и става "нерецептивна". Честно казано не съжалявам, че нямам свеж трансфер. Така тялото ми имаше време да си почине.
Относно това дали ЗЕТ е по-успешен, има един Youtube канал InfertilityTV. Канала е на някаква голяма американска ин-витро клиника и аз лично научих доста неща от там. Та, има няколко видеа посветени на видовете трансфер и съм запомнила, че в тази клиника предпочитат да правят само ЗЕТ, защото така има много по-голям контрол над нещата (хормони, лигавица, т.н.) и шанса за успех е по-голям.
Иначе на мен в петък ми е деня за тест след първия ми трансфер. Старая се да нямам очаквания и не се вглеждам в симптоми. Така или иначе стреса и постоянното мислене само биха навредили. Но все пак тайничко се надявам на успех.

# 68
Страхотни новини, Елви Simple Smile Честито - всичко ще е наред Simple Smile
Аз се възхищавам честно казано на бройката от 17 ембриона предвид, че сте с МФ. На кой ден са замразени ако не е тайна?
Ето такива истории ни трябват тук за мотивация!

Имаме замразени на 3ти и на 5ти ден. Така прецениха ембриолозите. Абсолютно им се доверихме след резултата.
Просто не бива да забравяме, че ние сме пациенти, а хората са учили и продължават да учат за това, което правят.
А относно отлагането на свежия трансфер, доктора ми каза така: "Ние първо трябва да си свършим нашата земна работа добре." - Доктор Любомир Бойчев - Тутракан. Да е жив и здрав той и целия му екип!

# 69
Елви , честито много хубав резултат.

Аз не съм специалист, просто казвам при мен как е било и мисълта ми беше, че ние трябва да се доверим повече на лекаря си, защото те знаят най- добре как да действат. При мен може би не е имало вариант за хиперстимулация, бях само с 7 фоликула и с МФ сме.

# 70
  • София/Севлиево
Елви,честито ❤️ Моят резултат на ден 14 е колкото твоя,но аз съм с един върнат ембрион.Лека бременност.

# 71
Здравейте, Прогестан 50мг ампули дали някоя от вас има излишни?

# 72
Здравейтве,

Следващата седмица ми предстои трансфер, но прогестеронът ми, ли се струва висок - 2.540   nmol/l
В момента приемам само естрофем.
Как мислите?

# 73
  • София
На мен също ми се струва висок.
На мен лично ми казаха ако е над 1-ца няма да правим трансфер, а моя излезна 0,56.

# 74
Пепи, мерните единици са nmol. Ако не греша, прогестерона на Ли е ок.

Общи условия

Активация на акаунт